Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 576156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koalar

Odp: Ongrys
« Odpowiedź #705 dnia: Nd, 14 Marzec 2021, 12:25:04 »
Ja w sumie nie wiem. Patrzyłem na Gildii i było podanych 7 albumów Władców. Teraz spojrzałem dokładniej i 7. jest dopiero w zapowiedziach, więc może i 8. album się wkrótce pojawi. Pasowałoby, bo materiału jest spokojnie na album, ale dla pewności możesz podpytać Ongrysa (na FB albo mejlowo).
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline moai

« Odpowiedź #706 dnia: Nd, 14 Marzec 2021, 12:58:30 »
@Mruk
Założyłem, że nie będzie osobnego albumu. Czyli wszystko będzie w osobnych albumach? Bo nie mogę nigdzie znaleźć informacji co i jak będzie wydane w tej serii....
Będzie 8 album na 100%

Offline Death

« Odpowiedź #707 dnia: Nd, 14 Marzec 2021, 13:30:53 »
Bo to nie są żadne dodatki i materiału jest spokojnie na album tylko ósmy tom Władców chmielu normalnie za granicą istnieje. :)

Offline Takesh

« Odpowiedź #708 dnia: Nd, 14 Marzec 2021, 19:02:43 »
@moai

Czyli wszystko z integrali Władców Chmielu będzie w albumach? Dla mnie to świetna wiadomość. Nie wiem tylko na ile 100% Ty możesz dać. Skąd to info? Ewentualnie czy sam Ongrys jest w stanie to potwierdzić? Bo zakładam, że czasem rzuci tu okiem. Jak nie Leszek, to ktoś z wydawnictwa (moai?).

Offline moai

« Odpowiedź #709 dnia: Nd, 14 Marzec 2021, 19:55:28 »
Tak, wszystkie. Nie chcę zdradzać dokładnie skąd wiem, ale napiszę tak: widziałem całą okładkę (przód i tył) 8 tomu Włądców Chmielu ;)
Poza tym Ongrys jak wydaje jakiś komiks i w zbiorczych i jednocześnie w tomach pojedynczych, to wydaje wszystko. Tak było z Brusem Hawkerem, Kryształową szpadą (mieczem), tak wychodzi Bruce Brazil i tak wychodzą właśnie Władcy. Tom 8 jest normalnym tomem uzupelniającym historię rodu Stenfortów.

Offline tuco

« Odpowiedź #710 dnia: Nd, 14 Marzec 2021, 20:18:21 »

Poza tym Ongrys jak wydaje jakiś komiks i w zbiorczych i jednocześnie w tomach pojedynczych, to wydaje wszystko.
no i więcej takich wydawców sobie życzmy!

Offline Takesh

« Odpowiedź #711 dnia: Nd, 14 Marzec 2021, 21:47:23 »
Dziękuję @moai

Offline starcek

« Odpowiedź #712 dnia: Pn, 15 Marzec 2021, 08:41:38 »
Jak widać można równolegle puszczać miękkiszony i integrale, a jednak nie zbankrutować. A w Egmoncie "jest dobrze" i nie, bo nie.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Online sirPablo

« Odpowiedź #713 dnia: So, 20 Marzec 2021, 19:17:20 »

Offline kv

« Odpowiedź #714 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 09:21:33 »
Fajnie, tylko kiedy mój portfel odpocznie?!?

Offline Kadet

« Odpowiedź #715 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 14:52:51 »
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Teli

« Odpowiedź #716 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 14:54:35 »
Tymczasem na Ongrysowym FB pojawiły się zapowiedzi. Bardzo byłbym kontent gdyby to nie była primaaprilis :)

"Drodzy czytelnicy!
Dotychczas dość oszczędnie pisaliśmy o planach na ten i najbliższe lata, mówiliśmy o kontynuacji rozpoczętych serii, czas na ogłoszenie także tych nowych.

Z komiksów polskich autorów planujemy:
Jonka, Jonek i Kleks - dawno oczekiwane zbiorcze wydanie starszych przygód ze Świata Młodych, tych których nie ma w albumach Egmontu.
Gwidon - zbiorcze wydanie pasków rysowanych przez Sławomira Kiełbusa.
Emilia, Tank i Profesor - zbiorcze wydanie przygód z Produktu oraz z albumów.

Z komiksu europejskiego:
Marine - przygody młodej piratki, która podbiła serca polskich czytelników albumami wydanymi wieki temu przez Pegasus.
Kid Paddle - zabawne perypetie miłośników gier komputerowych.
Super Tintin - magazyn komiksowy, uzupełnienie magazynu Tintin, w którym ukazały się krótkie komiksy z niemal wszystkich klasycznych serii frankofońskich w postaci osobnych, zamkniętych epizodów. Polskie wydanie będzie miało postać nie tyle magazynu, co cyklu antologii.

Od dawna wielu czytelników pyta czy Ongrys wyda jakiś komiks amerykański. No więc nadszedł ten czas, a na początek planujemy:

Kaczor Donald i wehikuł czasu - zbiorcze wydanie serii rozpoczętej w Polsce 30 lat temu (uzupełnione o epilog i kontynuacje)
Indiana Jones - komiksy, które ukazały się w wydawnictwie Dark Horse
Blade Runner - wznowienie komiksu, który w wyjątkowo dziwacznej formie ukazał się w latach 90-tych wydany przez As-Editor. Tym razem będzie to zupełnie normalny album, zbiorcze wydanie zeszytów Marvela, w kolorze.

Więcej szczegółów wkrótce!"

Offline kenji

« Odpowiedź #717 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 15:09:14 »
mało śmieszny żart , czy świetne zapowiedzi?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #718 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 15:16:01 »
Indiana Jones i Blade Runner dla mnie :)

Offline Teli

« Odpowiedź #719 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 15:23:16 »
mało śmieszny żart , czy świetne zapowiedzi?

Mam nadzieję na to drugie, bo takie głupie żarty grożą czerwonym kurem* na stoisku jak tylko targi wrócą do łask

* oczywiście pozostaję w klimacie dzisiejszego święta :P