Autor Wątek: Odp: Wywiady z twórcami  (Przeczytany 5201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Odp: Wywiady z twórcami
« Odpowiedź #45 dnia: Nd, 11 Lipiec 2021, 21:52:53 »
BTW Kijuc robił coś wcześniej dla Egmontu?
A czy Larek, Przybyś i Cieśliński robili coś dla Egmontu wcześniej? Napisałem wyraźnie a ty widzę "czepiłeś się" tylko jednej opcji. ;)
« Ostatnia zmiana: Nd, 11 Lipiec 2021, 21:56:12 wysłana przez michał81 »

Offline turucorp

« Odpowiedź #46 dnia: Nd, 11 Lipiec 2021, 21:57:07 »
Oj tam, zaraz „czepiam się”, po prostu naprawdę chciałbym znaleźć jakiś inny powód do tego zlecenia, chłopaki by się ucieszyły, że mają racjonalny powód żeby tutaj strzelać te swoje fochy.  :P
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Kot Tip-Top

« Odpowiedź #47 dnia: Nd, 11 Lipiec 2021, 23:32:31 »
@Kot Tip-Top, weź nie rób jaj, Kasprzak też robi superhero? A może Truściński? Albo Grzegorz Przybyś? Piotr Cieśliński? Nawet Strychowska nie miała wtedy nic takiego na koncie.

A czy ja mówiłem o innych czy o tym dlaczego mogli się nim konkretnie zainteresować.

Dalej nie widzę w czym tu interes Egmontu by sobie szkodzić jeśli świadomi byli że będzie burzliwa kontrowersja...

P.S.
Jak już się umyjesz przed snem pamiętaj by się staranniej wytrzeć ręcznikiem!

Offline turucorp

« Odpowiedź #48 dnia: Nd, 11 Lipiec 2021, 23:46:28 »
Ręcznik mam z mikrofibry, dobrze wchłania, nie przejmuj się.
Nie rozumiem dlaczego teraz usiłujesz robić z pracowników Egmontu idiotów, którzy nie są świadomi tego co robią?  :o
Mówimy o twórcy, który zbudował swoją rozpoznawalność na kontrowersjach i skrajnych poglądach, a ty mydlisz oczy jakimś superhero? (kurcze, udzielił mi się ten motyw higieny osobistej).
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Kot Tip-Top

« Odpowiedź #49 dnia: Nd, 11 Lipiec 2021, 23:51:24 »
(kurcze, udzielił mi się ten motyw higieny osobistej).

Dobrze! Oby utrwalił ci się na stałe.

A co do pracowników Egmontu to wyjaśnij mi wreszcie proszę CO mieli na celu wywołując tą kontrowersję (Albo przynajmniej Kołodziejczak) Ja się tylko powołuję na twój tok myślenia, że wszystko to zrobili zamierzenie i celowo więc proszę wyjaśnij mi proszę co tu takiego było do zyskania?
« Ostatnia zmiana: Nd, 11 Lipiec 2021, 23:58:10 wysłana przez Kot Tip-Top »

Offline turucorp

« Odpowiedź #50 dnia: Pn, 12 Lipiec 2021, 00:21:46 »
Nie rozumiem dlaczego zadajesz mi pytanie, na które powinien odpowiedzieć ktoś z Egmontu?
Mają spotkania z czytelnikami, profil na FB i różne takie, jeśli komuś odpowiada wersja o „rysowniku superhero” to nie powinien się tutaj bulwersować, tylko przejść nad tym do porządku dziennego.
Jeśli ktoś nie do końca jest przekonany do tego naciąganego argumentu, to do źródełka (chociaż wątpię, że uzyska wiarygodną odpowiedź).

Offline Kot Tip-Top

« Odpowiedź #51 dnia: Pn, 12 Lipiec 2021, 00:28:23 »
Nie odwracaj kota (zwłaszcza Tip Topa) ogonem.

Sam najpierw rzucasz tezami że Kołodziejczak celowo zrobił celowo zamęt i zapraszając Kijuca i (rzekomo) nakręcając sytuację a ja jako wątpiący w taką tezę pytam się niby czemu miałby to zrobić /co miałby tym osiągnąć? Bo ja nie widzę sensownego uargumentowania (nawet jeśli założymy że jest hiper prawakiem to jest to świadome strzelanie sobie w stopę) więc dla mnie cała twoja teza nakręcającego sytuację Kołodziejczaka się sypie...

Tym bardziej śmieszne jest bym pytał Egmont o potwierdzenie czyjejś teorii spiskowej bo mi się ona nie trzyma kupy...

Offline death_bird

« Odpowiedź #52 dnia: Pn, 12 Lipiec 2021, 00:34:12 »
Ja przede wszystkim nie rozumiem dlaczego miałby go nie zapraszać.
Bo komuś nie pasuje?
Na takiej zasadzie to wracamy do ogólnospołecznego liberum veto, bo każdy nie będzie pasował komuś.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline turucorp

« Odpowiedź #53 dnia: Pn, 12 Lipiec 2021, 00:45:38 »
Ja przede wszystkim nie rozumiem dlaczego miałby go nie zapraszać.
Bo komuś nie pasuje?
Na takiej zasadzie to wracamy do ogólnospołecznego liberum veto, bo każdy nie będzie pasował komuś.

Ależ niech zaprasza, mamy wolny kraj i wydawcy mogą publikować kogo chcą, tylko, że jak jakiś wydawca wywija taki numer, że najpierw wydaje, a potem udaje, że nie wie o co chodzi i robi aferę, bo „jakieś lewaki LGBT” powiedziały, że nie przyjadą na festiwal i może nawet podłoża jakąś bombę czy coś, to przepraszam, ale to są jaja.
A to, że jest jakaś grupka czytelników komiksów, którzy do tego dokładają swój mit założycielski i przez lata żyją tym tematem, no cóż, w dziejach ludzkości zdarzały się znacznie bardziej spektakularne farsy.

Offline death_bird

« Odpowiedź #54 dnia: Pn, 12 Lipiec 2021, 01:15:17 »
tylko, że jak jakiś wydawca wywija taki numer, że najpierw wydaje, a potem udaje, że nie wie o co chodzi i robi aferę,

Ale o co chodzi? W sensie w zakresie czego wydawca miał udawać, że nie wie o co chodzi?

Offline turucorp

« Odpowiedź #55 dnia: Pn, 12 Lipiec 2021, 01:20:18 »
Ale o co chodzi? W sensie w zakresie czego wydawca miał udawać, że nie wie o co chodzi?

Jeśli komiksowy wydawca przychodzi do autora, żeby zrobił prestiżową okładkę, to optymistycznie zakładam, że wie, kim jest autor, skąd się wziął i z czego jest znany?
Ale dopuszczam możliwość, że jestem zbyt wielkim optymistą.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #56 dnia: Pn, 12 Lipiec 2021, 01:23:09 »
Ależ niech zaprasza, mamy wolny kraj i wydawcy mogą publikować kogo chcą,
Jeszcze, choć już trwają podchody, żeby takiej wolnościowej rozpusty nie było. Niedawno na fanpage pewnego odrażającego lewackiego typka (śliskiego gościa, zdaje się dopiero co nawróconego na lewactwo; wie skąd wiatry wieją i umie odpowiednio ustawić żagiel) była nagonka na dwa niszowe wydawnictwa - Vesper i Stalker Books. O co? Ano o antologie, bo oba na dniach wydały takowe i nie dochowały parytetów - oba zamieściły tylko po jednym opowiadaniu autorstwa kobiet. Wśród oburzonych tym faktem jest redaktorka działu zagranicznego Nowej Fantastyki (Skundlonej) - Agnieszka Hałas. Tak, ta Agnieszka Hałas, która jest współautorką antylogii "Harda horda" i "Harde baśnie", w których parytety dochowano tak:
25 opowiadań kobiecych, 0 męskich.

Garstka lewackiej patologii chce dyktować prywatnym wydawcom, kogo mogą, a kogo nie mogą publikować, chce narzucać parytety...
« Ostatnia zmiana: Pn, 12 Lipiec 2021, 01:27:41 wysłana przez Pawel.M »

Offline death_bird

« Odpowiedź #57 dnia: Pn, 12 Lipiec 2021, 08:36:29 »
Jeśli komiksowy wydawca przychodzi do autora, żeby zrobił prestiżową okładkę, to optymistycznie zakładam, że wie, kim jest autor, skąd się wziął i z czego jest znany?

No ale skąd się wziął i z czego jest znany?
Bo widzę, że tutaj jest jakiś problem tylko zupełnie nie rozumiem jego natury.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #58 dnia: Pn, 12 Lipiec 2021, 11:05:43 »
Przecież to typowo lewicowe - człowieka o niesłusznych poglądach zepchnąć na margines, najlepiej do zamiatania ulic (choć nie dałbym sobie ręki uciąć, że i w takim przypadku nie będzie nagonki na pracodawcę). Wtedy będzie jednomyślność, bo ci niedostosowani będą milczeć, żeby też nie wylecieć na margines. Tak sobie lewica wyobraża raj. Czy za komuny było inaczej?

Offline turucorp

« Odpowiedź #59 dnia: Pn, 12 Lipiec 2021, 13:18:57 »
No ale skąd się wziął i z czego jest znany?

Przecież napisałem to już kilkukrotnie.  ::)
Naprawdę z każdym kolejnym użytkownikiem trzeba to międlić na nowo?
Nawet @Pawel.M z marszu identyfikuje Kijuca przez jego poglądy a nie „dokonania na polu superhero”.
« Ostatnia zmiana: Pn, 12 Lipiec 2021, 13:28:20 wysłana przez turucorp »