Trudno mi analizować sytuację tak ogólnie, więc może dla innej perspektywy napisze jak to wygląda z mojej strony.
1. Na FB grupy są zamknięte, bo powyżej iluś osób zaraz pojawiają się niechciane treści (np. erotyczne), wrzucane zapewne przez jakieś boty. Miałam tak na grupie z książkami w której byłam praktycznie od początku. Zebrało się trochę ludzi i zaczął się pojawiać właśnie taki problem.
2. Udzielam się tylko pod postami które mnie interesują, czyli pod bardzo niewieloma. Takich osób jest zapewne bardzo dużo, więc to raczej nie jest dziwne że aktywność przejawiają tylko niektóre osoby, pod niektórymi postami. Tak samo jest z filmami, na 200 wyświetleń mam 4 komentarze na przykład.
3. Jeśli chodzi o unboxingi, to są to dla mnie materiały relaksujące. Nie wymagam od nich żadnych merytorycznych treści, chce po prostu obejrzeć jak ktoś coś rozpakowuje, ogląda z każdej strony, mówi ile kosztowało. Tego typu podstawowe rzeczy. Nie wiem dlaczego miał by to być problem. Nazwanie filmu unboxing daje raczej jasno do zrozumienia o czym jest i jak się podoba taka forma to oglądasz, a jak nie, no to nie.
Może do materiału bardziej by pasowało "Przegląd komiksów z tego czy tamtego miesiąca", jeśli jest więcej omówienia fabuły itd. v Ale wydaje mi się to takie trochę mało istotne gdybanie.
4. No i oczywiście jest też strona twórcy. Ja robię unboxingi, bo uwielbiam paczki. Uwielbiam łazić do paczkomatu, odbierać paczunie XD więc nic dziwnego że kręcę też takie filmy. (słyszałam że wytwarzanie endorfin z powodu odbierania paczek jest dość powszechne

jak w przypadku zakupów)
Oznaczam te filmy jako unboxingi i jest wiadome czego po takim materiale można się spodziewać. Jeśli ktoś nie lubi rozpakowań, to nie ogląda.