Autor Wątek: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku  (Przeczytany 202567 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku
« Odpowiedź #675 dnia: So, 12 Październik 2024, 12:43:05 »
Ja bym powiedział że wydawca zaczął z takiego pułapu nakładów, co pozwoliło mu na w miarę niskie ceny.

Offline parsom

« Odpowiedź #676 dnia: So, 12 Październik 2024, 12:46:19 »
Niskie ceny? Poza rzeczami typu "Parker" to wszystko są cienkie tomiki. Kupiłem ostatnio Hillbilly'ego i aż się zdziwiłem jak cienkie.

Offline Komediant

« Odpowiedź #677 dnia: So, 12 Październik 2024, 13:06:03 »
Ja bym powiedział że wydawca zaczął z takiego pułapu nakładów, co pozwoliło mu na w miarę niskie ceny.

Przy czym Ostrowski ma lata doświadczeń w wydawaniu, wie ile czego się sprzedaje, nakładów z kosmosu raczej nie dawał.
Mnie ceny nie odstrasza, co chce przeczytać to pewnie i tak kupię, ale faktycznie jest bardzo drogo. Zresztą komiksy NSC, które przez parę początkowych lat miały najlepszy stosunek jakości do ceny, też mocno poszły w górę.

Offline michał81

« Odpowiedź #678 dnia: So, 12 Październik 2024, 13:24:32 »
Przy czym Ostrowski ma lata doświadczeń w wydawaniu, wie ile czego się sprzedaje, nakładów z kosmosu raczej nie dawał.
A może po prostu przeliczył zamiary na siły tym razem. Co innego mieć za plecami duzego wydawcę z całym zapleczem (swoje księgarnie, drukarnie, zaplecze do magazynowania), a co innego iść na swoje.

Offline parsom

« Odpowiedź #679 dnia: So, 12 Październik 2024, 13:30:49 »
Też mi to tak zaczyna pachnieć...

« Odpowiedź #680 dnia: So, 12 Październik 2024, 13:35:28 »
  Drodzy są, od samego początku byli drodzy, może z wyjątkiem tych obszerniejszych pozycji Parker czy Nocturnals, które pod względem ceny trzymają fason, te cieniasy maja drożej niż wszyscy inni. Mnie tam akurat to nie odstrasza specjalnie i tak jest bardzo drogo w porównaniu do tego co było jeszcze 3-4 lata temu więc dycha w tę, dycha wewtę to nie jest specjalna różnica. Natomiast w obecnej sytuacji kupię tylko to co chcę mieć na 100%, koszty ich komiksów zniechęcają mnie absolutnie do jakichkolwiek eksperymentów co nie wróży tak na zdrowy rozsądek świetlanej przyszłości wydawnictwu, bo raczej nie jestem sam.

Offline Szekak

« Odpowiedź #681 dnia: So, 12 Październik 2024, 14:19:31 »
Może i drogawo, ale mają największe rabaty ze wszystkich wydawnictw i kończą serię. Do tego trafiają IMO z odpowiednią formą dla każdego tytułu. Omnibus, miekiszon, grubas czy duży format jak w parkerze. Wszystko na swoim miejscu.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Lobo

« Odpowiedź #682 dnia: So, 12 Październik 2024, 16:17:51 »
Mogą mieć nawet 60% i co z tego jak inni mają lepszy repertuar

Offline Czeczot

« Odpowiedź #683 dnia: So, 12 Październik 2024, 19:20:29 »
A możecie wymienić wydawcę który wg was ma tanie komiksy? Jakoś nie zauważyłem żeby ktoś tu o takim ostatnio wspominał

Offline OokamiG

« Odpowiedź #684 dnia: So, 12 Październik 2024, 19:40:05 »
Hachette ma tanio i kompaktowo, bo potrafi zmieścić 4 plansze na jednej stronie. Oszczędność pieniędzy i miejsca.

Online Castiglione

« Odpowiedź #685 dnia: So, 12 Październik 2024, 19:59:39 »
I marginesy stron nie giną, same plusy.

Online Konrad

« Odpowiedź #686 dnia: So, 12 Październik 2024, 20:39:49 »
Wydawnictwo przywiozło przedpremierowo do Gliwic dwie listopadowe premiery - Cobra Commander i Duke

Offline Genzo

« Odpowiedź #687 dnia: So, 12 Październik 2024, 20:48:43 »
A możecie wymienić wydawcę który wg was ma tanie komiksy? Jakoś nie zauważyłem żeby ktoś tu o takim ostatnio wspominał
Słuszna uwaga, aczkolwiek w tym kraju nie da się tanio, a jak ktoś zrobi tanio to będzie narzekanie, że słabo wydane, bo w komiksowie panuje bezwarunkowa miłość do kredy, hc i powiększonego formatu

Offline parsom

« Odpowiedź #688 dnia: So, 12 Październik 2024, 20:58:01 »
No tak, można oczywiście próbować odwrócić argument i zwalić winę na klienta. Co nie zmienia faktu, że ceny ich komiksów są wyższe niż średnia krajowa.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #689 dnia: So, 12 Październik 2024, 21:49:05 »
Wydawnictwo przywiozło przedpremierowo do Gliwic dwie listopadowe premiery - Cobra Commander i Duke

Cena okładkowa jak TF i Void Rivals?