Autor Wątek: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku  (Przeczytany 203055 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku
« Odpowiedź #210 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 21:43:54 »
A to nie wystarczy?😉
Nie chcę wchodzić w zbędną polemikę, po prostu pytam, bo pierwsze słyszę o tym komiksie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline szybkilester

« Odpowiedź #211 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 21:47:41 »
Wg mnie ten komiks to bardzo ciekawe spojrzenie na "superbohaterstwo", dokonywane wybory i ich konsekwencje, a przemoc i brutalność nadają mu znamion pewnego "urealnienia" ;)

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #212 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 21:54:05 »
Przemoc i brutalność akurat są w tym komiksie mocno "przerysowane". Czytałam dawno temu, nie pamiętam go już dokładnie ale to trochę tak jak napisał szybkilester - wybory i ich konsekwencje. Kreska mocno dynamiczna.
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline kaishaku

« Odpowiedź #213 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 21:57:56 »
Bardzo dobrze napisane!
Dodałbym do tego super kreskę, ciekawie zarysowane postacie i pomysł na tyle świetny, że chce się więcej. Więcej krwi i więcej przemocy w takim wydaniu ;)
Jest to też trochę "komiks drogi", bo Luther dokądś zmierza.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 22:01:03 »
Jest to też trochę "komiks drogi"

Tak, tani to on na pewno nie będzie.

Offline komiks

« Odpowiedź #215 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 22:57:17 »
Jak na razie, to najbardziej zachęca mnie to:

Na FB odpisali, że zbiorczy, 512 stron.

Nie wiem, mam chyba jakiś fetysz ;)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline sad_drone

« Odpowiedź #216 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 00:58:22 »
Przeklejam moją opinię po przeczytaniu luthera :

Luther strode the complete series - Naczytałem się przed lekturą że ta seria to durna rąbanka z pretekstową fabuła i kiepskimi dialogami. W sumie to wszystko to prawda (może oprócz dialogów których nie oceniam aż tak surowo), ale i tak bawiłem się wyśmienicie. Bardzo doceniam że autor przez większość komiksu nie stara się stwarzać pozorów że pisze tytuł ambitny, to jest komiks klasy b który skupiony jest na dostarczeniu widzowi dużej dawki ultrzaprzemocy, i z tego zadania wywiązuje się na 5. Komiks zbudowany jest na fantastycznie absurdalnej koncepcji, według której każdy ma potencjał do absolutnej kontroli swojego ciała i stania się nieśmiertelnym, a drogą do tego potencjału są morderstwa i przemoc (jako metoda do osiągnięcia oświecenia). Nie będę tutaj spoilerował mitologii komiksu która jest zaskakująco rozbudowana i kreatywna, dość powiedzieć że w trakcie lektury pojawiają się takie postaci jak kuba rozpruwacz czy biblijny samson. Serie czyta się błyskawicznie w czym pomagają fantastyczne rysunki, wydaje mi się że nie widziałem w żadnym innym komiksie lepiej pokazanych scen walki wręcz, które są zarówno czytelne jak i pełne bardzo graficznej przemocy. Od strony fabularnej jest pretekstowo ale nie czułem w trakcie lektury że moja inteligencja jest obrażana, autor wie jaki rodzaj fabuły pisze i w jej ramach zapewnia odpowiednie podstawy do kolejnych nawalanek. Polecam wszystkim koneserom bardzo brutalnej rozrywki.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline martinus100

« Odpowiedź #217 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 10:21:05 »
Na stronie Image Comica można przeczytać pierwszą część. Całkiem ciekawie się zapowiada. Ale martwi mnie jaka będzie cena.

Offline szybkilester

« Odpowiedź #218 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 10:32:15 »
Przemoc i brutalność akurat są w tym komiksie mocno "przerysowane".
Pisząc o "urealnieniu", mialem na myśli prawdziwe reperkusje przemocy, gdzie krew się leje, giną ludzie i nie ma miejsca na cudowne ocalenia jak w przypadku większości komiksów spod znaku SH. Oczywiście zgadzam się z tym przerysowaniem, ale to taka konwencja i specyfika tej opowieści, więc czekam z utęsknieniem na polskojęzyczną wersję i z pewnością uda się wysupłać zaskórniaki na tę "cegłę" ;)

Offline Leyek

« Odpowiedź #219 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 12:52:33 »
Tylko dziś i jutro (15-16 kwietnia) tytuły nowego wydawnictwa Nagle Comics z rabatem 35%! https://robmydobrze.pl/wydawnictwo/nagle-comics/

Czyli jest spora szansa, że w księgarniach typu taniaksiazka czy czytam.pl będą standardowo rabaty w okolicach 40%.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #220 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 14:48:37 »
W motylachksiążkowych tylko 32%
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: Śr, 19 Kwiecień 2023, 18:37:03 »
Na Bonito już ich komiksy są dostępne jako nowość, czyli mają już fizycznie wydrukowane i są w hurtowniach. Ale tylko 10% rabatu tam, więc ja nie skorzystam :P

Offline Konrad

« Odpowiedź #222 dnia: Śr, 19 Kwiecień 2023, 18:45:55 »
Motyle (32% rabatu) też mają na stanie. Moje zamówienie już dzisiaj wysłali
https://www.motyleksiazkowe.pl/3780_nagle

Offline Brzon

« Odpowiedź #223 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 00:10:21 »
Cena będzie jaka będzie. Na to się nic nic poradzi. Można szukać promocji, których multum.

Jak by na forum istnieli moderatorzy, to wnioskowałbym o wrzucenie wszystkich wątpliwości i narzekań na ceny do osobnego wątku. Bo już naprawdę czasami aż oczy bolą od tego narzekania. Jak piłkarze na żółte i czerwone kartki. :-\

Offline starcek

« Odpowiedź #224 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 08:07:46 »
I jeszcze powinna być kategoria: "twarda czy miękka?".
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.