Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495827 razy)

Offline amsterdream

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8805 dnia: Nd, 05 Październik 2025, 12:25:53 »
Egmont przynajmniej wydaje w tempie około 3 tomów rocznie. Co do Powers poczekam aż wydadzą wszystkie tomy i zrobią jakiś fajny pakiecik w dobrej cenie to wtedy kupię, branie tego na bieżąco nie ma żadnego sensu bo w ich tempie to jak wychodzi kolejny tom to ja już nie pamiętam co było w poprzednim.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline xanar

« Odpowiedź #8806 dnia: Nd, 05 Październik 2025, 12:41:24 »
Zawsze można nauczyć się angielskiego i kupić, raczej szybciej to pójdzie niż wydawanie tego po polsku.
Bendis to jakimś skomplikowanym językiem nie operuje.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Pestak

« Odpowiedź #8807 dnia: Nd, 05 Październik 2025, 13:33:12 »
Nie czytałem komiksu, ale czytałem wiele artykułów o nim. O tu na przykład:

https://www.kzet.pl/2004_05/tn_powers.htm

Aha, jeszcze sobie przypomniałem, że w jednym z tych nowych „Produktów” był artykuł o tej serii . Chyba w nr 24.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #8808 dnia: Nd, 05 Październik 2025, 17:32:34 »
Super zapowiedź, dużo dobrego czytałem i słyszałem o tej serii także liczę na dobrą lekturę i mam nadzieję, że Mucha przyłoży się do jakości wydania.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #8809 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 13:44:10 »
Egmont przynajmniej wydaje w tempie około 3 tomów rocznie. Co do Powers poczekam aż wydadzą wszystkie tomy i zrobią jakiś fajny pakiecik w dobrej cenie to wtedy kupię, branie tego na bieżąco nie ma żadnego sensu bo w ich tempie to jak wychodzi kolejny tom to ja już nie pamiętam co było w poprzednim.

I tekturowy box na wszystkie tomy - nie zapomnij o tym. :)

Mucha mało wydaje, a teraz jeszcze zamiast marvelowego superhero, daje tego Bendisa. No cóż - mojej kasy nie dostaną w takim razie.

Offline Popiel

« Odpowiedź #8810 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 16:50:58 »
Na całe szczęście oprócz marvelowego guana Mucha wydaje też bardzo dobre komiksy - Bru&Phillips, Zbłąkane kule, teraz Powers. Co ciekawe, w tych tytułach póki co od strony edytorskiej wszystko jest OK - w Criminalu i Stray Bullets nie zauważyłem żadnych wpadek. Może za te "poważniejsze" tytuły odpowiada ktoś inny?

Offline Death

« Odpowiedź #8811 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 17:02:42 »
No tak nie do końca. W tym pobocznym tomie:
Mucha ma tylko jedną opcję. Kolejne komiksy przygotować dobrze, zrobić porządną korektę, redakcję, nie polecieć w balona. No i nie blokować czytelników na Facebooku. Po prostu. Jak wyjdą fajne komiksy, to ludzie kupią. Bo lubimy fajne komiksy. Mają interesujący katalog na drugą połowę roku. Większość mnie interesuje. Ostatnio czytam sobie serię Criminal i fajnie byłoby gdyby zapowiedziane na drugą połowę roku komiksy Brubakera unikały takich rzeczy:

:)
Nie szukam takich rzeczy specjalnie, wolałbym ich nie zauważać. Dopiero niedawno czytałem tomy 3-5 plus ten poboczny. Znalazłem tylko to. I dobrze. Żadnych edytorskich wpadek i innych błędów ortograficznych w Criminal nie zauważyłem.

Offline Xmen

« Odpowiedź #8812 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 17:11:59 »
X statix, na wschód od zachodu to chyba nie są aż tak złe tytuły, ale mimo wszyst skopane. Oni tam chyba wszyscy są "inni". Zresztą nie ma co obśmiewać czy guano czy nie, albo się przykłada do swojej pracy, albo nie. Poważne tytuły niech lepiej zostawią poważnym wydawnictwom.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online Castiglione

« Odpowiedź #8813 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 18:16:24 »
Na całe szczęście oprócz marvelowego guana Mucha wydaje też bardzo dobre komiksy - Bru&Phillips, Zbłąkane kule, teraz Powers. Co ciekawe, w tych tytułach póki co od strony edytorskiej wszystko jest OK - w Criminalu i Stray Bullets nie zauważyłem żadnych wpadek. Może za te "poważniejsze" tytuły odpowiada ktoś inny?
No ja kojarzę sporo literówek w "Reckless" i chyba któryś tom "Criminal" miał skopaną korektę, ale czytałem to dość dawno i już nie do końca pamiętam.

Offline Wintermute

« Odpowiedź #8814 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 19:18:53 »
Nie zapominajmu o Ghost Rider. Tam nie pojedyncze literki wcięło a całe strony. Mają rozmach, rozpędzają się.

Offline Koalar

« Odpowiedź #8815 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 20:34:27 »
Nie szukam takich rzeczy specjalnie, wolałbym ich nie zauważać. Dopiero niedawno czytałem tomy 3-5 plus ten poboczny. Znalazłem tylko to. I dobrze. Żadnych edytorskich wpadek i innych błędów ortograficznych w Criminal nie zauważyłem.

W "Ćpunach" są jeszcze 2 błędy, o których pisałem -  "ożesz" zamiast poprawnego "ożeż" i "Jake'em" zamiast poprawnego "Jakiem". Nie tak źle przy literówkowej kumulacji w "Moonshadow".
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

« Odpowiedź #8816 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 20:50:40 »
"Jake'em" zamiast poprawnego "Jakiem".

Jake to pełne imię, od niego daje się ', a potem się wstawia polskie końcówki, żeby pasowało do naszej deklinacji. Więc nie wiem na podstawie czegoś twoim zdaniem Jakiem miało by być poprawne.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline stab

« Odpowiedź #8817 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 21:48:13 »
W "Wojnie w Asgardzie" nie ma żadnych "ficzerów" od Muchy? Wszystko ok, można zamawiać?

Offline Koalar

« Odpowiedź #8818 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 21:52:42 »

Jake to pełne imię, od niego daje się ', a potem się wstawia polskie końcówki, żeby pasowało do naszej deklinacji. Więc nie wiem na podstawie czegoś twoim zdaniem Jakiem miało by być poprawne.

Na podstawie wiedzy i reguł odmiany w języku polskim:
https://sjp.pwn.pl/zasady/245-66-3-je%C5%9Bli-w-kt%C3%B3rym%C5%9B-przypadku-gramatycznym-brzmienie-g%C5%82oski;629620.html

Tu masz podobne nazwisko do imienia "Jake" - "Blake":
https://sjp.pwn.pl/so/Blake;4415840.html

Piszemy "z Blakiem", "z Jakiem".
"Jake'em" jest bardzo do dupy, bo sugeruje wymowę [dżejkem]. Już lepsze byłoby "Jake'iem", ale też byłby to zapis niepoprawny.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Crono

« Odpowiedź #8819 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 22:04:49 »
W "Wojnie w Asgardzie" nie ma żadnych "ficzerów" od Muchy? Wszystko ok, można zamawiać?
Jeszcze nie czytałem, ale nie dali jednej okładki jednego z zeszytów (zamiast tego zdublowana jest okładka New Mutants special edition #1).