Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1497566 razy)

Offline Takesh

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8715 dnia: Wt, 23 Wrzesień 2025, 16:41:46 »
Nie jeden wydawca tak robi. KG już wspomniane. Krakers nawet sprzedaje wersję próbną.

Ale czy czytają od deski do deski? Niektórzy tak.

Nie wiedziałem, że tak się nie robi...

Offline stab

« Odpowiedź #8716 dnia: Wt, 23 Wrzesień 2025, 16:48:22 »
Kilka (naście?) osób pracuje nad takim komiksem przez wspomniany już miesiąc, a nie mają jednej osoby która poświęci popołudnie na przeczytanie i przejrzenie tego? Tam serio kiedyś będzie fuckup, że będą same okładki a w środku puste kartki i dowiedzą się o tym od klientów.

Offline burberry

« Odpowiedź #8717 dnia: Śr, 24 Wrzesień 2025, 09:32:54 »
W sumie wszystko już zostało powiedziane. Tłumaczenie P. Agaty to jest jakiś kosmos, jakby się słuchało dziecka. To jest na pewno dorosła kobieta? W dzisiejszych czasach czasem ciężko rozróżnić XD

Offline komiks

« Odpowiedź #8718 dnia: Śr, 24 Wrzesień 2025, 09:51:31 »
Co wy się jej tak czepiacie? To jest nowe pokolenie, oni tak mają - home office, wellbeing, work-life balance, taka sytuacja. No i słabej mocy / stary laptop, bo kiedy pracujesz jako freelancer, to pracujesz na swoim prywatnym. Gdy masz do wyboru: A) wycieczka do ciepłych krajów, B) nowy laptop do pracy - to wybór jest oczywisty.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline eyesore

« Odpowiedź #8719 dnia: Śr, 24 Wrzesień 2025, 10:38:02 »
Co wy się jej tak czepiacie? To jest nowe pokolenie, oni tak mają - home office, wellbeing, work-life balance, taka sytuacja. No i słabej mocy / stary laptop, bo kiedy pracujesz jako freelancer, to pracujesz na swoim prywatnym. Gdy masz do wyboru: A) wycieczka do ciepłych krajów, B) nowy laptop do pracy - to wybór jest oczywisty.
no może dzięki temu nie mam tak ściśniętych pośladów jak niektórzy na tym forum  ;)

Offline Cypher

« Odpowiedź #8720 dnia: Śr, 24 Wrzesień 2025, 11:23:30 »
no może dzięki temu nie mam tak ściśniętych pośladów jak niektórzy na tym forum  ;)
Agata widocznie też dobrze ściśniętych nie miała. 🤔
A teraz control damage "Christine jest najukochańszą osobą", "ona mi wybaczyła", z dobrej fuchy nie wyj-, znaczy nie zwolniła i na fejsie nie zbanowała. Konkuter trochę mulił. Dach nie przeciekał. Ogólnie dobra robota. Można się rozejść.

Offline Masonna

« Odpowiedź #8721 dnia: Śr, 24 Wrzesień 2025, 12:24:21 »
To jest nowe pokolenie, oni tak mają - home office, wellbeing, work-life balance, taka sytuacja.

Nie wykluczajmy pokoleń. Ja jestem ze starego pokolenia, a w pełni to popieram. I również mam szefową, która wybacza błędy, więc je popełniam. Jest najukochańszą szefową na świecie, bardziej kochańszą, niż Christine Meyer.

A jak komuś nie pasuje, że Mucha blokuje ludzi na FB, to zapytajcie ich osobiście na MFKiG w Łodzi czemu to robili. Tam was nie zbanują. Chyba że się boicie, bo statystyczny komentujący na FB mocny w gębie tylko w necie, a w realu wzrok spuszczony w chodnik i nigdy by się nie odważył nawet grzecznie zapytać :)
Komary rypią...

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #8722 dnia: Śr, 24 Wrzesień 2025, 12:32:00 »
Nie wykluczajmy pokoleń. Ja jestem ze starego pokolenia, a w pełni to popieram. I również mam szefową, która wybacza błędy, więc je popełniam. Jest najukochańszą szefową na świecie, bardziej kochańszą, niż Christine Meyer.

A jak komuś nie pasuje, że Mucha blokuje ludzi na FB, to zapytajcie ich osobiście na MFKiG w Łodzi czemu to robili. Tam was nie zbanują. Chyba że się boicie, bo statystyczny komentujący na FB mocny w gębie tylko w necie, a w realu wzrok spuszczony w chodnik i nigdy by się nie odważył nawet grzecznie zapytać :)
Ja chciałbym spytać, ale... Mucha nie pojawia się na MFKiG.

Offline michał81

« Odpowiedź #8723 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 16:16:55 »
Nowości Muchy (także te październikowe) są do kupienia na stoisku ATOM Comics na MFKIG.

Offline Lobo

« Odpowiedź #8724 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 16:23:10 »
Oprócz Brubakera który nie dotarł

Offline vision2001

« Odpowiedź #8725 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 23:08:23 »
Oprócz Brubakera który nie dotarł
Bo go nie zaprosili!

Offline Adolf

« Odpowiedź #8726 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 23:37:18 »
Jak widać potrafią zgubić korektę, strony, a nawet całe tomy...

Offline Crono

« Odpowiedź #8727 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 13:54:47 »
Jak tam nowi X-men od Muchy? Bez baboli? Mógłby ktoś pokazać grzbiet komiksu?

Offline Lobo

« Odpowiedź #8728 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 14:24:24 »
Moim zdaniem babol jest. Spojrzałem na szybko i widzę że okładka New Mutants Special Edition powtarza się 2x: raz przed zeszytem New Mutants druga wciśnięta między dwa tomy X-Men and Alpha Flight 1-2
To chyba błąd chyba że w moim egzemplarzu taki myk

Offline Xmen

« Odpowiedź #8729 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 14:36:58 »
Ale jak na nich to i tak nic poważnego.
Mucha zawsze robi wrażenie. Myślisz, że to niemożliwe, że z czymś doyebią jeszcze bardziej, a później czytasz jakiś wywiad osoby korektorskiej, czy tam redaktorskiej i ona opisuje swoją pracę, która od początku do końca jest fuszerką, a później jeszcze dziwi się, że ludzie negatywnie komentowali bubla którego kupili za niemałe pieniądze.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.