Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495152 razy)

Offline Dracos

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8655 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 08:29:20 »
Jak nie mieli mediów społecznościowych, to gdzie pisali oświadczenia? Na tablicy w firmowej stołówce? fajnie.

nie no jasne oświadczenia firm się pokazały dopiero po znamienitym wynalazku ludzkości jakim są media społecznościowe wcześniej ich nie było  ::)

Offline misiokles

« Odpowiedź #8656 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 14:19:38 »
I nigdy Egmont nie organizował paneli na imprezach komiksowych.
Niektórzy już są tak zacietrzewieni w byciu edgy-krytykami, że tracą już przyzwoitość.

Offline Xmen

« Odpowiedź #8657 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 14:44:29 »
nie no jasne oświadczenia firm się pokazały dopiero po znamienitym wynalazku ludzkości jakim są media społecznościowe wcześniej ich nie było  ::)
Firm może i były, ale egmontu? skąd miałem wiedzieć? oni Facebooka odkryli całkiem niedawno. Zresztą komunikację z klientem chyba też.
Misiokles bez przesady z tą edgy krytyką, Egmont niespecjalnie krytykuję. Że akurat chcieli zabawić się w Januszy biznesu sami są sobie winni, szczerze to przeskoczyli muchę z tym numerem. Tyle, że lepiej z tego wybrneli. No fajnie oświadczenia na imprezach komiksowych xd przecież każdy tam bywa.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline misiokles

« Odpowiedź #8658 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 16:31:13 »
Akurat panele Egmontu dwa razy do roku (MFGiK, Komksowa Warszawa), kiedy zdradzają plany na następne półrocze (i na których poruszają szereg innych spraw) są tutaj na forum najbardziej obleganymi wątkami:)

Online Castiglione

« Odpowiedź #8659 dnia: Śr, 30 Lipiec 2025, 16:34:15 »
No tak, tylko że papier superkweka ma jakość papieru toaletowego a więc przemielenie tego i wydanie na nowo to zakładam dla takiego giganta jak egmont niewielki problem i koszt. A taka Mucha gdyby miała zrobić coś takiego z komiksem za kilka stów to dokładałaby do interesu, wiadomo więc że tego nie zrobią.
No ale nikt im nie każe mielić, wystarczyło nie robić sobie jaj z krytycznych głosów i nie zmieniać kilka razy wersji. Sądzę, że starczyłoby raz napisać zwykłe "pomyliliśmy się, przepraszamy", dać info, że cały zeszyt wyląduje w kolejnym tomie i przynajmniej połowy tej pisaniny by nie było. Ludzie się wkurzają głównie wtedy, gdy wydawca pokazuje, że ma ich w dupie.

Sprawna komunikacja do klientów nic nie kosztuje. Egmont był sprawny - nie kasują swoich wpisów, nie usuwają komentarzy, nie banują użytkowników. Mało tego, osoba odpowiedzialna za komunikację, podpisuje się swoim imieniem i nazwiskiem, tak po ludzku, kulturalnie, szok!
No otóż to.

Jak nie mieli mediów społecznościowych, to gdzie pisali oświadczenia? Na tablicy w firmowej stołówce? fajnie.
Na swojej stronie internetowej, na portalach komiksowych, itd.?
« Ostatnia zmiana: Śr, 30 Lipiec 2025, 16:36:32 wysłana przez Castiglione »

Offline Toranga

« Odpowiedź #8660 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 11:50:40 »
Najlepszym pomysłem jest po prostu dodanie tych czterech stron do kolejnego tomu. Po dupie już dostali. Teraz powinni odblokować zablokowanych, przeprosić, napisać porządne sprostowanie, dobrze wydawać kolejne komiksy. Gdybym był fanem Ghost Raidera, to bym nie sprzedawał tego tomu.
Najgorsze jest to blokowanie czytelników w mediach społecznościowych. To ciężko odkręcić.

Po dupie to by dostali, gdyby im przychody spadły, czyli gdyby czytelnicy zareagowali na serwowanie im crapu.
A tak to była gównoburza na FB, ale została wyciszona i sprawa załatwiona.
Zwroty "załatwili", tzn potwierdzili, że prawo działa i każdy ma prawo zwrócić wadliwy produkt.
Nic pozytywnego Mucha w całej tej sprawie nie zrobiła (już o blokowaniu na FB to w ogóle szkoda mówić), ale fajnie, że mają szeregi wiernych obrońców na social mediach. Nie rozumiem takiego syndromu sztokholmskiego, ale trudno, co ja tam wiem.

Online stab

« Odpowiedź #8661 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 18:38:12 »
Na gildii nie ma nowego GR. Dziwne.

Edit
Nie można wyszukać i podstronie muchy też nie ma. Ale za to jak się wyszuka po nr katalogowym 736702, to jest.
« Ostatnia zmiana: Cz, 31 Lipiec 2025, 18:41:39 wysłana przez stab »

Offline Saruto

« Odpowiedź #8662 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:00:43 »
Na gildii nie ma nowego GR. Dziwne.

Edit
Nie można wyszukać i podstronie muchy też nie ma. Ale za to jak się wyszuka po nr katalogowym 736702, to jest.
Może jednak się wycofali z tego ;)
Zresztą po "aferze" patrzyłem i nie było żadnych ocen. Dziwne, może cenzura.

https://gildia.pl/ghost-rider-duchy-zemsty-swit-synow-nocy.html
Można kupić ale jest mocno ukryte.

Online Castiglione

« Odpowiedź #8663 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:59:13 »
Synowie nocy wiedzą jak się kamuflować ;D

Offline Saruto

« Odpowiedź #8664 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 08:38:21 »
Już wrócili do ramówki ;) Pewnie promka się wczoraj kończyła i dlatego znikło z oferty.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #8665 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 08:54:29 »
Wczoraj kupiłem nowego spidera spectacular bedzie czytane🙂

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #8666 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 17:35:25 »
@UP
Polecam. Dla fanów Spider-Mana Tombstone to Must Have. Ale parę literówek znalazłem.

Offline Saruto

« Odpowiedź #8667 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 18:27:27 »
Wczoraj kupiłem nowego spidera spectacular bedzie czytane🙂
Mój czeka na Hellspawna ;) Więc pewnie w przyszłym tygodniu się pojawi.

Offline Death

« Odpowiedź #8668 dnia: So, 09 Sierpień 2025, 19:20:26 »
Mam pytanie. Jakaś dobra dusza posiada może Stumptown tom 2 w języku angielskim i mogłaby coś sprawdzić? Bo sobie właśnie czytam, coś mi nie pasuje i teraz mnie to będzie męczyć.

Pod koniec pierwszego rozdziału drugiego tomu serii w pewnym domu pojawiają się tacy łysi oprawcy. I jak widać na kadrach, które wrzuciłem, jeden z nich zwraca się do drugiego imieniem, a jemu się to nie podoba. I podczas całej akcji jeszcze kilka razy typek, mimo prośby, zwraca się do kumpla Brad. Ale ten drugi ani razu nie zdradza imienia tego pierwszego. Kończy się rozdział i zaraz na początku drugiego główna bohaterka cwaniakuje podczas przesłuchania mówiąc, że nazywali się Brad i Mick. I musiałem sprawdzić jeszcze raz. Ten cały Brad ani razu nie powiedział do drugiego po imieniu. I teraz mnie to męczy i zastanawia czy to błąd scenarzysty Grega Rucki, czy może w oryginale w którymś dymku padło też drugie imię czyli Mick, bo drugi bandyta się odegrał na kumplu i też zdradził jego imię, ale w polskim wydaniu sens całej sceny stracił... no właśnie... sens, bo imię Mick gdzieś umknęło. No kurcze męczy mnie to, bo właśnie dlatego nasza pani detektyw zaraz złapie trop, bo te gałgany zdradziły swoje imiona... ale nie w polskiej wersji. Lub gałganem jest też Greg Rucka. :D

Offline vision2001

« Odpowiedź #8669 dnia: So, 09 Sierpień 2025, 22:22:21 »
Mam pytanie. Jakaś dobra dusza posiada może Stumptown tom 2 w języku angielskim i mogłaby coś sprawdzić? Bo sobie właśnie czytam, coś mi nie pasuje i teraz mnie to będzie męczyć.
Proszę się opanować i nie szukać wszędzie taniej sensacji i błędów ;)