Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1493740 razy)

Offline Crono

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8295 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 11:01:28 »
Tak i w X-men Jima Lee też nie dali całych zeszytów #10 i #11 i nikt się nie zorientował, bo nie stanowią one głównej historii. Nie lubię sytuacji, kiedy wydawca wycina jakieś strony, nawet jeżeli nie dotyczą one głównej historii, ale to chyba dosyć powszechna praktyka.

Offline xanar

« Odpowiedź #8296 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 12:01:00 »
To tak samo było wydane w:

X-Men by Chris Claremont & Jim Lee Omnibus, Vol. 2
i
X-Men: Bishop's Crossing OHC
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline 79ers

« Odpowiedź #8297 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 12:02:01 »
Nie ma kilku nieistotnych stron, a ciekawe czy są zupełnie do niczego niepotrzebne zapychacze w stylu szkice, scenariusze ...?

Offline Takesh

« Odpowiedź #8298 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 12:57:32 »
Co do X-Men 10 i 11, to brakuje dodatkowej historii rysowanej przez.... Marka Texeirę. I jak napisal xanar nie dodawane do zbiorczych.

Natomiast z Ghost Ridera wycięto strony ze środka historii. Strony te są za każdym razem drukowane we wszystkich zbiorczych poza Polską.

Czy jest różnica?

Offline vision2001

« Odpowiedź #8299 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 13:07:31 »
Oficjalnie.

Bzzz, bzzz 🪰💀🔥🙈!

Kochani Muchowcze, jak wielu z Was zauważyło, w zeszycie 24 dodanym do albumu Świt synów nocy, żeby zapewnić ciągłość serii, zabrakło czterech stron. Wiemy, wiemy — to tak, jakby czaszka Ghost Rider przestała nagle płonąć!

Niestety, wydawca oryginalny nie mógł na czas zlokalizować brakującego materiału. Możliwe, że wspomnaine strony zostały niepoprawnie zarchiwizowane (co notabene zdarza się częściej, niż sądzicie, biorąc pod uwagę miliony stron przechowywanych przez Marvela), lub wystąpił problem z prawami autorskimi, ponieważ w oryginale wersji były jedynie dodatkiem narysowanym przez artystów gościnnych.

Tak czy inaczej, chcąc uszczęśliwić fanów Ridera i nie opóźniać wydania po raz kolejny, zdecydowaliśmy się opublikować komiks bez tychże czterech stron. Jeśli Marvel dośle nam brakujące strony (na które nadal czekamy), umieścimy je w ewentualnym dodruku tytułu.

Wszystkich, którzy czują się rozczarowani, serdecznie przepraszamy za niedogodność. Oczywiście, jeśli chcecie zwrócić komiks, możecie to zrobić w ciągu 14 dni od daty zakupu.

Jak zawsze, dziękujemy za Wasze zrozumienie i wsparcie 🥰!

Śmieszne.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #8300 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 13:09:13 »
XD.

Offline Necr09

« Odpowiedź #8301 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 13:10:28 »
  Jeśli Marvel dośle nam brakujące strony (na które nadal czekamy), umieścimy je w ewentualnym dodruku tytułu.

FGO: 758,469,198

Offline Warpath

« Odpowiedź #8302 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 13:21:47 »
Szczerze powiedziawszy do tej pory wisiała mi ta sprawa, gdyż 4 strony nie wnoszące nic do fabuły nie są dla mnie jakimś wielkim problemem, a dostajemy album z kontynuacją, na którą wielu czekało. Dla mnie za bardzo rozbuchano ten problem.

Niemniej ten komentarz faktycznie mnie zirytował, gdyż wychodzi na to, że wydawcy po prostu nie chciało się poczekać, by dostarczyć kompletny album. Nie widzę w tym oświadczeniu niczego, co mogłoby sugerować, że było to nie do zrobienia, tylko wymagałoby przesunięcia premiery. I moim skromnym zdaniem Mucha powinna tak była zrobić, zamiast wyrzucać na szybko to, co mieli na stanie, by zgarnąć kasę szybciej.

Kupić kupię, bo nie kupienie to jak odmrażanie sobie uszu na złość mamie, ale niestety jest to bardzo słabe. Mogli już się nawet do tego nie przyznawać.

Offline nori

« Odpowiedź #8303 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 13:26:26 »
O spoko, mi się podoba to wytłumaczenie Muszki. Miałem kupić, standardowo jak w przypadku tego wydawcy, wstrzymałem się i czekałem na opinie, a tera poczekam na pełny dodruk. I sprawa rozwiązana. A jak nie będzie, trudno.

;)

A poważnie: co za partacze...

Offline Death

« Odpowiedź #8304 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 13:36:30 »
Ten komunikat jest tak chujowy, że lepiej gdyby go w ogóle nie opublikowali. Łączę się z fanami Ghost Ridera w bólu, napluli wam w twarz wydając ten komiks bez czterech stron, a teraz drugi raz tym wysrywem. Jeszcze długa droga przed polskim rynkiem komiksowym aż zostanie oczyszczony z tego typu partaczy i cwaniaków.

Offline Cypher

« Odpowiedź #8305 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 13:38:49 »
Wszystkich, którzy czują się rozczarowani, serdecznie przepraszamy za niedogodność. Oczywiście, jeśli chcecie zwrócić komiks, możecie to zrobić w ciągu 14 dni od daty zakupu.

Co to za pierdololo?
Komiks jest wadliwie wydrukowany, bo brakuje stron i żadne tłumaczenie wydawcy mnie nie przekonuje. W omnibusie, zeszytach, trejdach są wszystkie strony, mogli powiedzieć, to bym im zeskanował.
Tu wjeźdza chyba gwarancja, a nie 14 dni od zakupu.

Druga sprawa.
Kim są szanowni użytkownicy tego forum, że chcą decydować, które strony coś wnoszą do fabuły, a które nie?
Autorami jesteście? Przyznać się, który rysował, klepał scenariusz, wstawiał literki i kolory.

Offline LukCook

« Odpowiedź #8306 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 13:59:22 »
Cała Mucha, wydawnictwo z dykty.

Spectacular Spider-Man, Na Wschód od Zachodu tom 3, X-Statix tom 2. Teraz Ghost Rider.

Naprawdę dziwię się ludziom, co po tych wszystkich wtopach, kupują ich komiksy.

Online amsterdream

« Odpowiedź #8307 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 14:04:47 »
To zdanie o tym dodruku to już mogli sobie darować. Mucha ewidentnie nie potrafi w pr.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Xmen

« Odpowiedź #8308 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 14:12:50 »
Jak są tacy super to mogli wcześniej napisać, że brakuje stron. Każdy mógłby zdecydować czy kupi. Fajne te ich oświadczenia, zawsze pokazują "ciekawe" podejście do klienta.
Po takich oświadczeniach czaszka dopiero może zapłonąć.
Standardowa mucha. Psy szczekają, a karawana jedzie dalej.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #8309 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 14:18:42 »
Byłem neutralny bo każdemu błąd się zdarza choc im wyjatkowo często... ale z tym dodrukiem że mogą umieścić brakujące strony to dla tych co zakupili to jest jak w pysk strzelić. Od dzisiaj dłużej sie zastanowię zanim coś od nich kupię bo nie lubię jak ktoś w kulki leci prawda jest taka że jakby ktoś tego nie uchwycił to temat by przemilczeli zwykła zagrywka PRowska z tym postem i jeszcze głupie tłumaczenie że nie chcieli dłużej czekać...no tak lepiej wydać wybrakowany ja pier...
« Ostatnia zmiana: Śr, 16 Lipiec 2025, 14:22:00 wysłana przez Alienus66 »