Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1494842 razy)

Offline Adolf

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8055 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 11:29:24 »
Ile jeszcze tych przewodników nim zacznie się właściwe Astro City?

Także na początku myślałem, że to jakiś dodatek rozwijający serię. Mucha bardzo niefortunnie wyjechała z tytułem, ciężko będzie im złapać przez to nowych czytelników do tej serii. Nie każdy wchodzi na forum i dowiaduje się co i jak.

Online Pestak

« Odpowiedź #8056 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 12:27:19 »
Także na początku myślałem, że to jakiś dodatek rozwijający serię. Mucha bardzo niefortunnie wyjechała z tytułem, ciężko będzie im złapać przez to nowych czytelników do tej serii. Nie każdy wchodzi na forum i dowiaduje się co i jak.

Faktycznie tytul niefortunny, ale akurat argument że przez to  nie złapią nowych czytelników jest chybiony. Wręcz przeciwnie jak nowy zobaczy taki tytuł to pomyśli że dany tom to wprowadzenie do serii.

Offline Konrad

« Odpowiedź #8057 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 12:35:49 »
Przewodnik po Astro City tom 2 pojawił się w Tantisie w cenie 168,19zł, czyli trochę taniej niż w Gildii (174,30zł).
https://tantis.pl/przewodnik-po-astro-city-t-2-p3637381?utm_source=ads4books
Można połączyć z darmową dostawą ("BZ2BR" od 79zł) i kodem od Inpostu na -25zł ("aleladnie"), więc finalnie wyszło mi 143,19zł

Offline parsom

« Odpowiedź #8058 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 14:43:20 »
Pytanie do posiadaczy Zbłąkanych kul 2.
Domyślam się, że to pomyłka w całości nakładu, ale czy też macie w numeracji stron 874 zamiast 426 czy 886 zamiast 438? Kadry i dymki wydają się na tych stronach w porządku.

Offline adamarluk

« Odpowiedź #8059 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 14:48:37 »
Pytanie do posiadaczy Zbłąkanych kul 2.
Domyślam się, że to pomyłka w całości nakładu, ale czy też macie w numeracji stron 874 zamiast 426 czy 886 zamiast 438? Kadry i dymki wydają się na tych stronach w porządku.
Tak, przeczytałem dymki i wydaje się że jest ok

Online Xmen

« Odpowiedź #8060 dnia: Nd, 01 Czerwiec 2025, 15:48:26 »
Mucha zapowiedziała na koniec czerwca ghost rider świt synów nocy, kolejna gratka dla fanów semica, aż serce boli że nic od nich nie kupuję.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #8061 dnia: Nd, 01 Czerwiec 2025, 15:59:12 »
  To nie możesz po prostu wziąć i kupić?

Offline Kadet

« Odpowiedź #8062 dnia: Nd, 01 Czerwiec 2025, 16:01:16 »
Błagam, niech się to nie przerodzi w następny wątek "honor vs biznes"...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline komiks

« Odpowiedź #8063 dnia: Nd, 01 Czerwiec 2025, 16:07:39 »

Lekarz mu zabronił.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline michał81

« Odpowiedź #8064 dnia: Nd, 01 Czerwiec 2025, 16:12:23 »
Lekarz mu zabronił.
Na pewno lekarz? A nie honor?

Online Xmen

« Odpowiedź #8065 dnia: Nd, 01 Czerwiec 2025, 16:15:23 »
Mogę, nawet myślę żeby się przełamać. Kiedyś powiedziałem, że nic od nich nie kupię.
Chociaż ChatGpt podpowiada żeby kupić.
Chociaż honor mówi nie, biznes patrząc na ich ceny też mówi nie.
« Ostatnia zmiana: Nd, 01 Czerwiec 2025, 16:16:58 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #8066 dnia: Nd, 01 Czerwiec 2025, 16:25:26 »
  Daj spokój takie kategoryczne stwierdzenia są równie głupie co kupowanie wszystkiego jak leci bez względu na to czy to arcydzieło czy gówno i czy lubi się gatunek czy nie, bo jest się fanem wydawnictwa.
  Ja też od nich odbiłem ze względu na ceny i wieczne skuchy, ale chciałem Astro City to kupuję Astro City, wydadzą coś jeszcze co bardzo chcę to też kupię, wydam raz na pół roku dwadzieścia złotych więcej niż u konkurencji to nie splajtuję a reszta nie ma nic wspólnego z honorem.

Online Xmen

« Odpowiedź #8067 dnia: Nd, 01 Czerwiec 2025, 16:35:14 »
Może i kupię. Z drugiej strony myślę sobie, że to tylko kolejny komiks.

Offline michał81

« Odpowiedź #8068 dnia: Nd, 01 Czerwiec 2025, 17:00:52 »
Ja tam biorę oba zapowiedziane klasyki, bo i tak inny ich u nas nie wyda. I tak na plus że Mucha zdecydowała się dodać zeszyty GR, których nie ma oryginalnym wydaniu, dzięki czemu będzie ciągłość z poprzednim tomem.

W takiej sytuacji z tych zapowiedzianych na pierwszą połowę roku 2025 została im jeszcze Saga i X-men. Mogli by zaprezentować plany na drugą połowę 2025.

Offline eyesore

« Odpowiedź #8069 dnia: Cz, 05 Czerwiec 2025, 12:54:44 »