Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1503398 razy)

Offline AntekSocjalny

Mucha Comics
« Odpowiedź #7755 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 10:10:26 »
Grafika z mini serii Spirits Of Venom. Nie wiem czy ta mini seria wyszła w zbiorczym Spirits Of Vengeance: Rise Of Midnight Sons?

« Ostatnia zmiana: Pt, 25 Październik 2024, 10:34:31 wysłana przez AntekSocjalny »

Offline Nawimar III

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7756 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 10:49:49 »
Wszystko (a co najmniej bardzo wiele) na to wskazuje. Najpierw zapowiedź kolejnego zbioru z Pajęczakiem współtworzonego przez Spektakularnego Sala Busceme, a teraz to :) Mucha ewidentnie idzie za ciosem i bardzo to cieszy :)

Offline michał81

« Odpowiedź #7757 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 10:55:18 »
Grafika z mini serii Spirits Of Venom. Nie wiem czy ta mini seria wyszła w zbiorczym Spirits Of Vengeance: Rise Of Midnight Sons?
To nie jest mini seria Spirits Of Venom, tylko crossover serii Ghost Rider i Web of Spiderman, ale tak to wyszło w zbiorczym pirits Of Vengeance: Rise Of Midnight Sons
Problem jest taki, że pomiędzy tym zbiorczym, a wydanym u nas tomem Ghost Ridera przez Muchę jest dziura fabulana, bo brakuje w nim zeszytów poprzedzających.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #7758 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 11:07:14 »
Nie pierwszy taki przypadek w polskich edycjach i nie ostatni. Ewentualnie można tę lukę wypełnić zwięzłym i treściwym wprowadzeniem do zbioru. Najważniejsze, że doczekamy się kolejnej, wartej rozpoznania pozycji z czasów nie takich złych jak je co poniektórzy obmalowują.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #7759 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 11:28:20 »
Ja mam pytanie, ile takie wydanie powtórzy po Mega Marvelu? Całość? I czy dużo będzie nowego materiału, żeby uwzględnić wysokie ceny Muchy jeśli będę chciał to kupić jeszcze raz.

Jak pokazały ostatnie lata, a nawet dekada - wolność słowa jest bardzo ważna. Dobrze, że ostało się jakieś forum, gdzie możemy o komiksach i ich wydawcach pisać fakty i nasze opinie. Te treści naprawdę docierają do nich.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #7760 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 11:38:05 »
To nie jest mini seria Spirits Of Venom, tylko crossover serii Ghost Rider i Web of Spiderman, ale tak to wyszło w zbiorczym pirits Of Vengeance: Rise Of Midnight Sons
Problem jest taki, że pomiędzy tym zbiorczym, a wydanym u nas tomem Ghost Ridera przez Muchę jest dziura fabulana, bo brakuje w nim zeszytów poprzedzających.
Dzięki za sprostowanie

Offline Pocztar

« Odpowiedź #7761 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 11:45:53 »
Przeczytał ktoś już Sagę Miotu, wszystko gra z tą pozycją? Zbyt dużo kasy wołają żeby potem się wkurzać że na przykład wydrukowali cos do góry nogami  ;)
Bo już wiem ze Static wypada u mnie nawet z schowka w Gildii po tym co tutaj czytam, zbyt dużo dobrych rzeczy ukazuje się na rynku żeby kupować taki wadliwy produkt.

Przeczytałem ponad połowę, wygląda na to, że wszystko gra. Chyba tylko ze dwie literówki znalazłem.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #7762 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 11:49:59 »
Uwielbiam to odkąd ukazało się w TM-Semic! Świt Synów Nocy mnie wynudził, ale Dusze Venoma wymiatały, szczególnie rysunki Kuberta.
« Ostatnia zmiana: Pt, 25 Październik 2024, 11:56:46 wysłana przez bibliotekarz »
Batman returns
his books to the library

Offline michał81

« Odpowiedź #7763 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 12:36:22 »
Ja mam pytanie, ile takie wydanie powtórzy po Mega Marvelu? Całość? I czy dużo będzie nowego materiału, żeby uwzględnić wysokie ceny Muchy jeśli będę chciał to kupić jeszcze raz.
Powórzy całą zawartość Mega Marvela plus jeszcze 2 zeszyty Spider-mana. Nalezy też pamietać że zeszyty w MM były cięte tak aby zmieściła się całość na 128 stronach. Więc będzie tam dużo nowego materiału. 
Jak pokazały ostatnie lata, a nawet dekada - wolność słowa jest bardzo ważna.
Wolność słowa ma znaczenie jak się nie pisze kłamstw w swoich postach. Co w twoim przypadu graniczy z cudem.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #7764 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 12:43:12 »
Może jeszcze zapowiedzą jakiś tom z tymi zeszytami? Albo dopakują je do tego tomu?

Nostalgia najntinsów mocno. Pewnie kupię.

Wolność słowa ma znaczenie jak się nie pisze kłamstw w swoich postach. Co w twoim przypadu graniczy z cudem.
Mi się wydaje, że wolność słowa polega na tym, że można pisać, co się chce. Że Ziemia jest płaska albo okrągła, że szczepionki powodują autyzm i zawierają chipy, że Ukraina powinna wygrać/przegrać/zremisować itp. A każdy ma swój rozum, żeby samemu zdecydować co brzmi sensownie, a co nie.

Offline eyesore

« Odpowiedź #7765 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 12:51:47 »

Mi się wydaje, że wolność słowa polega na tym, że można pisać, co się chce. Że Ziemia jest płaska albo okrągła, że szczepionki powodują autyzm i zawierają chipy, że Ukraina powinna wygrać/przegrać/zremisować itp. A każdy ma swój rozum, żeby samemu zdecydować co brzmi sensownie, a co nie.
No nie do końca, jak jakiś młoda/y będzie czytał takie bzdury to potem głosuje na Komfę, biega w foliowym czepku, wierzy w ufki, płaską ziemię, chemitrails i tego typu bzdury. Sorry za offtop.

Offline Dracos

« Odpowiedź #7766 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 12:59:01 »
No nie do końca, jak jakiś młoda/y będzie czytał takie bzdury to potem głosuje na Komfę, biega w foliowym czepku, wierzy w ufki, płaską ziemię, chemitrails i tego typu bzdury. Sorry za offtop.

Albo głosuje na lewicę i myśli że jest 1500 płci, a kwestia zaimków to być albo nie być cywilizacji :)

Offline michał81

« Odpowiedź #7767 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 12:59:04 »
Może jeszcze zapowiedzą jakiś tom z tymi zeszytami? Albo dopakują je do tego tomu?
Patrząc po zawartości Omnibusa Ghost Rider Danny Ketch to materiał jest. Brakuje tak naprawdę jednego zeszytu #25:
Taki zbiorczy spokojnie może zawierać Ghost Rider (1990) #21–27, X-men #9, Marc Spector: Moon Knight #25, Ghost Rider/Wolverine/Punisher: Hearts of Darkness (wydał Tm-Semic jako wydane specjalne), Marvel Comics Presents #64-71 (Akty zemsty wydał Tm-Semic jako wydane specjalne), Marvel Comics Presents #90-118 (Servants of the Dead, Legion of Vengeance, Return of the Braineaters, Doorway to Darkness i pewnie coś tam jeszcze, to wszytko nie było publikowane).

Offline Zakrza

« Odpowiedź #7768 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 13:03:04 »
Patrząc po zawartości Omnibusa Ghost Rider Danny Ketch to materiał jest. Brakuje tak naprawdę jednego zeszytu #25:
Taki zbiorczy spokojnie może zawierać Ghost Rider (1990) #21–27, X-men #9, Marc Spector: Moon Knight #25, Ghost Rider/Wolverine/Punisher: Hearts of Darkness (wydał Tm-Semic jako wydane specjalne), Marvel Comics Presents #64-71 (Akty zemsty wydał Tm-Semic jako wydane specjalne), Marvel Comics Presents #90-118 (Servants of the Dead, Legion of Vengeance, Return of the Braineaters, Doorway to Darkness i pewnie coś tam jeszcze, to wszytko nie było publikowane).
Kupowałbym <3

Offline eyesore

« Odpowiedź #7769 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 13:17:47 »
hehe, wiedziałem że mój komentarz spowoduje rozszczelnienie zwieraczy  8)

Ciekawe o ile droższe będzie wydanie Muchy od tego z USA,
cena z Atomu całkiem do przyjęcia w porównaniu do tego co odwala się w owadzim cenniku komiksowym.