Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1499837 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline notBart

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7545 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 11:40:08 »
Egmont ma pierwszeństwo jeśli chodzi o komiksy Marvela. Brood Saga wydana przez Muchę oznacza, że Egmont nie jest zainteresowany wydaniem epików i dał im zielone światło.

Offline xanar

« Odpowiedź #7546 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 12:01:44 »
Jak by był zainteresowany to by zaczął wydawać od razu a nie brał Milestones, ale u nas ludzie lubią kolekcję.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Castiglione

« Odpowiedź #7547 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 15:31:54 »
Egmont coś się nie kwapi do wydania Milestone'a z "Dark Phoenix Saga", więc być może Mucha dałaby radę wejść w ten okres - od Epika "Second Genesis" jest obok siebie 6 tomów, które mogliby puścić (w tym zapowiedziana już "Brood Saga").

Offline 79ers

« Odpowiedź #7548 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 15:37:13 »
lepiej nie....

Offline kostuch

« Odpowiedź #7549 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 15:53:01 »
@muchaComics moze jakas promka -40% na sklepie z okazji tak zacnych zapowiedzi? ;p

Offline Castiglione

« Odpowiedź #7550 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 20:33:52 »
lepiej nie....
No a wyda to u nas ktoś inny? Egmont raczej nie jest zainteresowany, skoro oddali im już "Brood Sagę".

Offline michał81

« Odpowiedź #7551 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 21:12:11 »
6 opasłych tomów, które tanie nie będą i raczej są "ramotami", to byłoby bardzo ryzykowne. Prawie zero sentymentu związanego z semikiem. Już przy Erze Apocalypse'a widać było zmęczenie materiału z każdym kolejnym tomem, ludzie narzekali nie tylko w komentarzach, ale też tu na forum. Nie wiem jak ze sprzedażą, to musiałby wypowiedzieć się @motyl, ale on już kilka razy zaznaczał, że Uncanny X-force nie chce się wyprzedać.

Dla mnie lepszą opcją jest wydanie wspominanego przez mnie już wiele razy Bishop's Crossing (ale nie epika, tylko tego wcześniejszego wydania). 1-sentyment do semica, 2-Whilce Portacio, 3-uzupełnia lukę przed Pieśnią Egzekutora. To jest większy pewniak.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #7552 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 21:25:52 »
To pewnie też wszystko zależy, jak się sprzeda "Brood Saga".

Online Crono

« Odpowiedź #7553 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 21:44:42 »
6 opasłych tomów, które tanie nie będą i raczej są "ramotami", to byłoby bardzo ryzykowne. Prawie zero sentymentu związanego z semikiem.
Właśnie czytam to w epikach. Bawię się przednio. Dla mnie Claremonta z tamtych lat nawet dzisiaj dobrze się czyta. Faktem jednak jest, że np. w takim tomie Second Genesis historie spoza głównej serii są słabe lub bardzo słabe (no, może jeszcze zeszyty Iron Fista są ok, ale to też chyba Claremont).

Offline Kvothe

« Odpowiedź #7554 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 22:01:36 »
Jeszcze druga kwestia to tłumaczenie tych ramot Claremonta, jak z tym u muchy. Bo E z tłumaczeniem jak z translatora w Milestone się nie popisało. I to zniechęca ludzi po sięganie po kolejne.
« Ostatnia zmiana: Nd, 30 Czerwiec 2024, 22:23:31 wysłana przez Kvothe »

Offline OokamiG

« Odpowiedź #7555 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 22:11:04 »
No ja po Masakrze Mutantów nie spieszę się z zakupem kolejnych Punktów Zwrotnych, a ta analiza tłumaczeniowa jeszcze bardziej obniżyła ich pozycje w schowku. Mnie tak zastanawia, czy Mucha nie mogłaby zorganizować jakiejś akcji na Kickstarterze z pełnym wydaniem Clermonta. Byłoby to coś niespotykanego, ale wydawnictwo by obniżyło ryzyko i zobaczyłoby jakie jest zainteresowanie... Jednak niestety jest to mało prawdopodobne i stąd moje pytanie do ekspertów, jaka teraz jest najlepsza i najłatwiej dostępna opcja zebrania całego runu. Uzbierałem praktycznie całego Batmana od Kryzysu na Nieskończonych ziemiach i czaję się na kolejny projekt tego typu. Omniaki czy Epici lepsze co jest bardziej OOP?
« Ostatnia zmiana: Nd, 30 Czerwiec 2024, 22:13:06 wysłana przez OokamiG »

Offline michał81

« Odpowiedź #7556 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 22:11:42 »
@Crono ale to że tobie się to podoba, czy @Kvothe to za mało. To się musi sprzedać w większych nakładach niż takie jakie ma SL, żeby to miało sens.

Offline xanar

« Odpowiedź #7557 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 22:13:48 »
Właśnie czytam to w epikach. Bawię się przednio. Dla mnie Claremonta z tamtych lat nawet dzisiaj dobrze się czyta. Faktem jednak jest, że np. w takim tomie Second Genesis historie spoza głównej serii są słabe lub bardzo słabe (no, może jeszcze zeszyty Iron Fista są ok, ale to też chyba Claremont).
15 zeszytów Iron Fista to jest Claremont/Byrne

A Brood Saga bardzo dobra.

Początek runu Claremonta to jest końcówka lat 70-tych, tam ściany tekstu są, nie ma do tego sentymentu za bardzo, ludzie odbiją się od tego.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Crono

« Odpowiedź #7558 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 22:59:48 »
15 zeszytów Iron Fista to jest Claremont/Byrne

A Brood Saga bardzo dobra.

Początek runu Claremonta to jest końcówka lat 70-tych, tam ściany tekstu są, nie ma do tego sentymentu za bardzo, ludzie odbiją się od tego.
Możliwe że ludzie się od tego odbiją, nie twierdzę że nie. Pamiętam komentarze na forum jak w WKKM pojawił się tom Mroczna Feniks. Wtedy też ludzie narzekali na ściany tekstu. Ale... mój 12 letni syn czytał dwa tomy Essential X-Men z Mandragory, na przemian z innymi wydaniami tych komiksów w kolorze jakie wyszły w naszym kraju i mu się podobało. Dodam, że obecnie czyta namiętnie One Piece, więc nadzieja jest 🙂

Offline ww24

« Odpowiedź #7559 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 23:10:19 »
Egmont ma pierwszeństwo jeśli chodzi o komiksy Marvela. Brood Saga wydana przez Muchę oznacza, że Egmont nie jest zainteresowany wydaniem epików i dał im zielone światło.
Jakiś cytat? Egmont na pewno ma wyłączność na DC. Jakieś oficjalne coś na temat tego że Mucha może tylko ochłapy dostać że stołu "pańskiego"?