Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1501102 razy)

Offline Warpath

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7530 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 11:26:12 »
No, i to są zapowiedzi! Biorę prawie wszystko. Wyjątkiem są X-Men, gdyż mam w omniakach, Marvel Zombies: BW&R (do zastanowienia) i BRZRKR. Reszta absolutne musisz-mieć. Szczególnie cieszy, że idą za ciosem i jeszcze w tym roku drugi tom Astro City. Dwa tomy rocznie to idealna częstotliwość. Tak trzymać.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #7531 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 11:43:21 »
Z nowych tytułów jakoś mało co mnie grzeje. "Reckless" mi w miarę siadło, ale jestem już trochę zmęczony duetem Brubaker-Phillips - wszystkie te komiksy wyglądają tak samo, jak od linijki. "Incognito" jako zdaje się nawiązujące do pulpowego superhero, tematycznie mnie w ogóle nie interesuje. Wolałbym starsze "Scene of the Crime". A "Newburn" też wygląda jak komiks Brubakera i Phillipsa ;D

Ten "Billy 99" to o gościu wymachującym szpadą? ;D

Offline OokamiG

« Odpowiedź #7532 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 14:10:44 »
5 pozycji co najmniej dla mnie.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #7533 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 15:33:50 »
Dla mnie tylko dwie pozycje. Z jednej strony fajnie, że będzie Saga Miotu, ale z drugiej niefajnie bo to całkowicie przekreśla wejście w Epiki przez Egmont. Coraz bardziej wkurza mnie, że seria w której tak ważna jest ciągłość fabularna, wychodzi u nas tak poszatkowana.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline michał81

« Odpowiedź #7534 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 16:44:29 »
Przecież Egmont już dawno przekreślił wydanie epików X-men wydając Punkty zwrotne.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #7535 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 18:09:47 »
Cały czas liczyłem że po wydaniu Punktów Zwrotnych wejdą w Epiki a teraz to już będzie po ptakach.

Offline Brzon

« Odpowiedź #7536 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 18:16:32 »
Przecież Egmont już dawno przekreślił wydanie epików X-men wydając Punkty zwrotne.
Michał, nie zgadzam się. Równocześnie z Punktami zwrotnymi można by ruszyć Epiki od tomu Second Genesis (z 5 tomów by było). No ale po Brood Saga od Muchy temat zamknięty:((

Offline Castiglione

« Odpowiedź #7537 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 18:29:39 »
Może Mucha puści jeszcze jakieś sąsiadujące tomy.

Offline michał81

« Odpowiedź #7538 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 21:05:47 »
Michał, nie zgadzam się. Równocześnie z Punktami zwrotnymi można by ruszyć Epiki od tomu Second Genesis (z 5 tomów by było). No ale po Brood Saga od Muchy temat zamknięty:((
Egmont nie wydawał tak stary komiksów z Klasyce Marvela. Ich ten okres zdecydowanie nie interesuje. Kolejny problem to tam brakowało tomów, kiedy Egmont zaczynał wydawać Punkty Zwrotne. Po Second Genesis był tylko Proteus (który wyszedł w 2020, czyli nawet go nie było kiedy Egmont dogadywał umowy na Punkty Zwrotne). Możesz się nie zgadzać, tylko fakty przeczą temu co piszesz. Oczywiście mógł zacząć od tomu 1, tylko kto im by to kupił.

Cały czas liczyłem że po wydaniu Punktów Zwrotnych wejdą w Epiki a teraz to już będzie po ptakach.
Jak mogą wejść w epki, kiedy wydadzą Punkty Zwrotne? Przecież tam materiał się pokrywa. Wszystkie klasyczne Punkty zwrotne są dostępne, to kto im wtedy je kupił jakby były epiki?

Offline amsterdream

« Odpowiedź #7539 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 07:34:20 »
Jakby wydawali po kolei od Second Genesis to wiele osób by się skusiło. Bo ile tego materiału im się pokryje, z 10%? Albo nawet i mniej.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #7540 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 07:36:01 »
Może Mucha puści jeszcze jakieś sąsiadujące tomy.
Tylko że to znowu będzie nie po kolei i w tempie muszym czyli ślimaczym - jeden tom na rok. Niby szczegół, ale mi się od razu odechciewa w coś takiego wchodzić.

Offline michał81

« Odpowiedź #7541 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 07:47:23 »
Jakby wydawali po kolei od Second Genesis to wiele osób by się skusiło. Bo ile tego materiału im się pokryje, z 10%? Albo nawet i mniej.
Sprawdziłeś daty premiery? Kiedy Egmont rozpoczął wydawanie Punktów Zwrotnych, to epików po Second Genesis nie było. Wybrał taką linie wydawnicza, gdzie były komiksy do wydania. Mógł poczekać, ale w tym czasie ktoś mógł go ubiec z zakupem licencji, np. Mucha, która ewidentnie była zainteresowana X-men, albo Hachette ze swoją kolekcją. Kto pierwszy ten lepszy.
« Ostatnia zmiana: Nd, 30 Czerwiec 2024, 07:51:28 wysłana przez michał81 »

Offline xanar

« Odpowiedź #7542 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 10:46:57 »
Ten materiał był wydany w omnibusach, jakby chcieli to dzielą na dwa i wydają.
Ktoś pisał nie wiem czy Motyl, że oni najpierw pytają się Egmonta czy chce to wydać czy nie, jak nie chce to mogą brać.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #7543 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 10:57:52 »
@xanar ile ty widziałeś tych samodzielnych opracowań komiksów przez Egmont (nie mówię tu o polskich)? Takich totalnie od podstaw? Zresztą masz przykład dzielenia omnibusa X-statix i jak to wyszło. ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #7544 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 11:06:03 »
Apocalypse'a jeszcze dzielili, przy X-statix to coś dodali od siebie, tak to byłoby ok.
Wiadomo było od początku, że nikt nie wyda runu, który trwał 16 lat, zresztą w Stanach to jeszcze rok temu nie było wydane w całości jak dobrze pamiętam.
Twój komiks jest lepszy niż mój