Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1493502 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zombie001

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6930 dnia: Pn, 04 Marzec 2024, 20:41:41 »
Rozejdzie się po kościach. X statix i ghost ridera też każdy wyrzucał z koszyka, a później dodawali zdjęcia ze swoich kolekcji.

Powrócę do tematu. Co było nie tak z GR?
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Xmen

« Odpowiedź #6931 dnia: Pn, 04 Marzec 2024, 20:55:44 »
Był upchany w zbyt wąski grzbiet, coś tam jeszcze było, możliwe że jakieś cudaczne tłumaczenia. W tym temacie albo w temacie "co właśnie czytacie" ktoś wrzucał zdjęcia.
Nie aż tak tragicznie jak w przypadku x statix, ale gr miał być tytułem od którego miało być lepiej.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline michał81

« Odpowiedź #6932 dnia: Pn, 04 Marzec 2024, 21:17:16 »
@Xmen widać, że nie masz tego komiksu, ale grzbiet nie jest za wąski.

Offline Xmen

« Odpowiedź #6933 dnia: Pn, 04 Marzec 2024, 22:10:21 »
Tak nie mam tego komiksu, tak jak kiedyś zapowiedziałem po komentarzach adwokata muchy nic od nich nie kupuję.
Na zdjęciach wrzucanych na forum grzbiet był za wąski.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline michał81

« Odpowiedź #6934 dnia: Pn, 04 Marzec 2024, 22:22:12 »
Na zdjęciach wrzucanych na forum grzbiet był za wąski.
Nie kojarzę tych zdjęć, fizycznie wczoraj go wyciągałem, bo mi leżał na 3 tomie Na wschód od zachodu, który chciałem sprawdzić. Tam nie ma wąskiego grzbietu. Powtarzanie tego jak mantrę nie spowoduje, że taki się stanie. Jest inny komiks wydany w tym samym czasie, który akurat ma ten problem, ale nie jest nim GR.
« Ostatnia zmiana: Pn, 04 Marzec 2024, 22:29:34 wysłana przez michał81 »

Offline Xmen

« Odpowiedź #6935 dnia: Pn, 04 Marzec 2024, 22:30:38 »
To że ty nie kojarzysz tych zdjęć nie znaczy że stanie się to nieprawdą. Też komiks muchy ma ten sam problem? W sumie żadne zaskoczenie.

Offline michał81

« Odpowiedź #6936 dnia: Pn, 04 Marzec 2024, 22:34:07 »
Jak już się odwołujesz do tych zdjęć to chociaż zacytuj je i udowodnij, że się mylę, chętnie porównam z moją sztuką jaką posiadam. Wrzucałem w wyszukiwarkę forum i nic mi nie pokazało.
« Ostatnia zmiana: Pn, 04 Marzec 2024, 22:37:05 wysłana przez michał81 »

Offline Xmen

« Odpowiedź #6937 dnia: Pn, 04 Marzec 2024, 23:33:05 »
127 strona wątku "jakie komiksy właśnie czytacie", zdjęcia są u dołu strony. Nie umiem zacytować z innego wątku. Może ktoś zrobi to za mnie. Zrobiłem screena ale nie mogę dodać jako załacznik zbyt duży plik.
Jak już tak odwolujesz się do swojego egzemplarza może wrzucisz jego zdjęcia?
« Ostatnia zmiana: Pn, 04 Marzec 2024, 23:46:00 wysłana przez Xmen »

Offline xanar

« Odpowiedź #6938 dnia: Pn, 04 Marzec 2024, 23:46:46 »
Niezły cyrk koleś, który nie ma książki wie lepiej od tego, który ją ma jak ona wygląda  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Xmen

« Odpowiedź #6939 dnia: Pn, 04 Marzec 2024, 23:49:31 »
Nie twierdzę "inteligenty" chatbotcie że wiem jak wygląda egzemplarz Michała, napisałem tylko o zdjęciach które były tutaj wrzucane.

Offline xanar

« Odpowiedź #6940 dnia: Pn, 04 Marzec 2024, 23:53:34 »
Tak ona ma specjalny egzemplarz, lepszy od innych egzemplarzy  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #6941 dnia: Wt, 05 Marzec 2024, 01:36:16 »
Nie umiem zacytować z innego wątku. Może ktoś zrobi to za mnie.

Dziś prosisz jutro masz.

quote author=amsterdream link=topic=2983.msg251911#msg251911 date=1699711763]
Też byłem zaskoczony New Mutants po odfoliowaniu. To najlepiej wydany komiks superhero jaki ostatnio wpadł mi w ręce. Ghost Rider przy nim to budżetowa tandeta.

Od razu widać, że Ghost Rider drukowany w BZG a New Mutants w Edice. Grzbiet już zaczął odchodzić od bloku papieru, wszystko zaczyna się rozjeżdżać, przekrzywiać. Jak dla mnie jakość wydania komiksów Muchy, przy ich cenach, jest skandaliczna.
[/quote]

I dodatkowe zdjęcie z linią i pomocniczymi.
I chyba tylko Mucha dalej nie potrafi policzyć jak gruby powinien być grzbiet :-\  Tak było przy krzywych Chew, czy Fatale lata temu i jak widać dalej jest.

Offline Xmen

« Odpowiedź #6942 dnia: Wt, 05 Marzec 2024, 01:53:01 »
Tzn ich jakosc byłaby skandaliczna w każdym przedziale cenowym. Nawet jeżeli coś jest wydane budżetowo, to nie znaczy że ma się rozpadać jeszcze przed czytaniem, lub po lekturze.
Dzięki wielkie za pomoc.

Offline michał81

« Odpowiedź #6943 dnia: Wt, 05 Marzec 2024, 05:55:10 »
To ciekawy przypadek bo u mnie wygląda to inaczej a komiksem, który ma ten problem jest 2 tom X-statix.
GR pośrodku.
« Ostatnia zmiana: Wt, 05 Marzec 2024, 06:00:13 wysłana przez michał81 »

Offline Kvothe

« Odpowiedź #6944 dnia: Wt, 05 Marzec 2024, 06:20:08 »
U mnie identycznie, jak w tym pokazanym GR rozjechał się pierwszy tom Na wschód od zachodu. Za tom tom 2 i 3 są już lepiej złożone, X-statix też są ok.