Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492226 razy)

Kodo i 9 Gości przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6765 dnia: So, 13 Styczeń 2024, 18:11:39 »
Może Kill or Be Killed dadzą zbiorczo bo Non Stop Comics to już raczej nie.

Niech najpierw powydają to co u nas nie wyszło, a dopiero potem "starocie".

Offline xanar

« Odpowiedź #6766 dnia: So, 13 Styczeń 2024, 18:22:04 »
Przecież najlepiej się sprzedaje to co już było  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #6767 dnia: So, 13 Styczeń 2024, 18:22:13 »
Raczej ten tytuł podchodzi pod stwierdzenie "tytuły z obecnie trwającymi licencjami", więc z takimi prośbami lub dodrukiem pierwszego brakującego tomu trzeba do NSC.

Offline xanar

« Odpowiedź #6768 dnia: So, 13 Styczeń 2024, 18:47:31 »
Pytałem 3x w zeszłym roku, odpowiedź była zawsze taka sama - nie ma decyzji.

Offline michał81

« Odpowiedź #6769 dnia: So, 13 Styczeń 2024, 20:43:30 »
Pytałem 3x w zeszłym roku, odpowiedź była zawsze taka sama - nie ma decyzji.
Patrząc że NSC raczej wygląda jakby się zwijało niż rozwijało to raczej jest minimalna szansa, nie zmienia to faktu, że licencja nadal jest w ich rękach.

Offline xanar

« Odpowiedź #6770 dnia: So, 13 Styczeń 2024, 20:45:00 »
Wiedziałeś umowę ?

Offline michał81

« Odpowiedź #6771 dnia: So, 13 Styczeń 2024, 21:00:12 »
Wiedziałeś umowę ?
Jakby było inaczej to by Mucha nie dała takiego opisu w dzisiejszym ogłoszeniu.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #6772 dnia: Pn, 15 Styczeń 2024, 11:38:28 »
Patrząc że NSC raczej wygląda jakby się zwijało niż rozwijało...

Po czym wnosisz? 

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #6773 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 00:33:21 »
Właśnie skończyłem czytać X-men od Muchy i muszę przyznać, że to była czysta przyjemność. Nostalgia weszła tak 9/10 a i samo wydanie na plus. Podoba mi się w jakim kierunku idzie Mucha z klasykami z lat 90-tych. Spectacular Spider-Man, potem Ghost Rider i teraz X-men. Wiemy, że w planach jest wydanie Brood War. Podoba mi się w którym kierunku to idzie, dlatego ciekaw jestem jaka jest szansa na wydanie następujących pozycji, które moim zdaniem idealnie pasowałby do ww. komiksów:

- Punisher War Journal by Lee/Potts
- Ghost Rider Rise of the Midnight Sons + Spirits of Vengence
- Ghost Rider 2099
- Spider-Man the Revenge of the Sinister Six
- X-men Bishop Crossing

P.S Dobra robota z zakontraktowaniem komiksów Brubaker/Phillips!

-

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #6774 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 06:35:31 »
Każdy z wymienionych komiksów brałbym z pocałowaniem w rękę. Mam nadzieję, że Mucha zainteresuje się ich tematem

Offline eyesore

« Odpowiedź #6775 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 08:48:51 »
Właśnie skończyłem czytać X-men od Muchy i muszę przyznać, że to była czysta przyjemność. Nostalgia weszła tak 9/10 a i samo wydanie na plus. Podoba mi się w jakim kierunku idzie Mucha z klasykami z lat 90-tych. Spectacular Spider-Man, potem Ghost Rider i teraz X-men. Wiemy, że w planach jest wydanie Brood War. Podoba mi się w którym kierunku to idzie, dlatego ciekaw jestem jaka jest szansa na wydanie następujących pozycji, które moim zdaniem idealnie pasowałby do ww. komiksów:

- Ghost Rider 2099
- X-men Bishop Crossing

P.S Dobra robota z zakontraktowaniem komiksów Brubaker/Phillips!

-
X-Men pewnie będzie w żółtej serii
Spider w Epiku na 99%
Puni w Epiku też? ktoś mądrzejszy chyba musi się wypowiedzieć
GR 2099, tak szczerze to wróciłem do tego po latach i nie jest to, po za rysunkami, nic nadzwyczajnego, nawet na fali nostalgii chyba nie ma sensu tego ciągnąć (EDIT ale widzę że na alledrogo wyceniaja to nieźle, licytacja od 39 i 350 zł druga oferta)  ale ten drugi GR jak najbardziej, trzymam kciuki żeby to wydali
« Ostatnia zmiana: Wt, 16 Styczeń 2024, 08:55:08 wysłana przez eyesore »

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #6776 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 09:07:36 »
Bishop Crossing nie ma w Milestones, a nie sądzę by Egmont zrobił samowolkę i wydał to w tej serii.
Spider-man tez raczej nie będzie w Epicach, ponieważ ta historia jest w serii Spider-Man, anie ASM które są w EC.
Punisher to też osobna seria wydawnicza, której epicki nie zbierają.
GR 2099 to głównie rysunki - fabułą to bardziej nostalgia ;D

Podsumowujac: wierzę że Mucha da radę i ogarnie tę tytuły
Na myśl przychodzi mi jeszcze DD Typhoid Mary, ale nie wiem jak tu jest z licencją na wydawanie ( chyba Egmont ma prawa)

Offline michał81

« Odpowiedź #6777 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 09:24:03 »
X-Men pewnie będzie w żółtej serii
X-men Bishop Crossing nie ma w Punktach Zwrotnych

Spider w Epiku na 99%
Tego nie ma w epikach, bo nie istnieją epiki Spider-man tylko Amazing Spider-mana.

Puni w Epiku też? ktoś mądrzejszy chyba musi się wypowiedzieć
Tego nie ma w epiku, ale na 100% wyda Egmont jak skończą mu się epiki, bo jest wydanie complete colletion

Online Castiglione

« Odpowiedź #6778 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 17:23:16 »
Motyl coś kiedyś wspominał, że jest problem z wydawaniem komiksów o bohaterach na P, S i W, bo Egmont też chce ich wydawać. Zapewne chodziło o Punishera, Spider-Mana i Wolverine'a, więc chyba o przyszłość tych postaci w Polsce możemy być spokojni.

Offline Motyl

« Odpowiedź #6779 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 19:45:09 »
Fatalna wiadomość. Kolejne wydawnictwo z wyłącznością nie wróży nic dobrego.

To fantastyczna wiadomość, a nie fatalna. Kiedy zagraniczny wydawca/licencjodawca wykazuje brak szacunku wobec potencjalnego klienta, a przy tym  zachowuje się niepoważnie, to należy szukać innej drogi, aby pozyskać możliwość wydania komiksu, prawda? Z myślą o polskim odbiorcy. Żadna to jednak wyłączność, w tym momencie Brubakera wydaje czterech wydawców w Polsce, więc sytuacja jest inna niż w przypadku na przykład komiksów DC.

Na miejscu NSC wydałbym zbiorczo, zamiast robić dodruk jednego tomu. Nowi klienci mieliby całość dostępną w jednym tomie, a jak ktoś poluje tylko na tom pierwszy, miałby wtedy dostęp do rynku wtórnego, bo pewnie część również chciałaby wymienić swoje wydanie. Chyba że pierwszy tom się sprzedał rewelacyjnie i wyprzedał, ale jednak rozczarował część klientów, którzy już nie sięgnęli po kolejne tomy, które zalegają, ale też nie kwapią się z uzupełnieniem serii lub pozbyciem się pierwszego tomu. Ale liczby to zna pewnie tylko NSC i dlatego waha się z decyzją. Pierwszy tom ukazał się dawno temu, na pewno jego publikacja wtedy była znacznie tańsza niż teraz. Nie śledziłem też za bardzo dodruków wydawcy, bo może jedynka miała też i dodruk kiedyś.

- Ghost Rider 2099
- X-men Bishop Crossing

1. Nie pamiętam już, czy o tę serię poszło kiedyś zapytanie, czy o tę już ukazującą się, pewnie kiedyś ktoś wyda. Całkiem możliwe, że musi swoje poleżakować podobnie jak TASM od J.M.S.
2. Zeszyty 21-25 są dostępne, więc można jakiegoś składaka kiedyś zrobić. Na razie szczegółów brak.
3. Nie wiem, sentyment to może być trochę za mało. Z drugiej strony obecny Dom Pomysłów to Dom Porażek, DC przez te wszystkie eventy jest nieczytelne (jest tyle fajnych starszych pozycji i tylko szkoda, że nie można ich ruszyć). Kilka komiksów z tamtego okresu co lubisz można wydać, ale nie można przesadzić, bo się czytelnikom przeje.
4. Tutaj akurat jest materiał ładnie zebrany, kiedyś nawet chyba poszło zapytanie, ale bez rezultatu. Może zbyt duża ilość materiału zachodzi na epiki i dlatego. Jest jednak tyle materiału do wydania, że jest w czym wybierać. Zobaczymy, jak będą się starzeć dalej od premiery ubiegłoroczne tytuły z lat dziewięćdziesiątych. 
5. Jak najbardziej do rozważenia.