Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495750 razy)

Offline Gustavus_tG

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6690 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 10:08:07 »
Fajnie wygląda ta czarna ramka na okładce. Szkoda, że 100% dubel po Semicu, ale i tak trzeba kupić  :)

Online michał81

« Odpowiedź #6691 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 10:35:55 »
Można było wyciąć numery 1-3 i wrzucić te polskie premiery.
Nie można było. Naprawdę masz debilne pomysły.

Do mnie też już dotarło. Druk, klejenie i szycie faktycznie dużo lepsze niż ostatnie wydania z BZG, ale tak cienkiego papieru to jeszcze nie widziałem w komiksie od Muchy. Momentami aż prześwituje.
A komiks i tak skrzypi po otwieraniu jak zawsze, tylko grzbiet nie odchodzi.  ;D

Fajnie wygląda ta czarna ramka na okładce. Szkoda, że 100% dubel po Semicu, ale i tak trzeba kupić  :)
W wydaniu Muchy są rzeczy które semic wyciął.
« Ostatnia zmiana: So, 23 Grudzień 2023, 11:12:42 wysłana przez michał81 »

Offline Crono

« Odpowiedź #6692 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 11:13:07 »
A mnie się nie podoba. Podoba mi się za to grzbiet i tył komiksu, w szczególności miniatury okładek. Teraz czekam na sagę o Brood🙂

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #6693 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 11:25:05 »
Brood, no właśnie  :)

Offline SawiK

« Odpowiedź #6694 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 12:52:52 »
Up
Ale czy ty rozumiesz że to jest komiks X-Men a nie uzupełnia z Ghost Ridera, ciesz się tym że nie wycięli zeszytów crossovera bo wcale ich tam nie musiało być.

@Amsterdam
Toż mnie zszokowałes tym cienkim papierem, kurcze przy takim wydaniu i za te 💰 powinni trzymać, wyższy standard. No nic czekam aż przyjdzie moje wydanie i sam się przekonam🌲

Offline SawiK

« Odpowiedź #6695 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 12:55:06 »
To moje UP jest do Bazylia, nie mogłem edytować to piszę by nie było 😵‍💫
Na YT już można oglądać prezentacje, komiks wygląda klasa, MC mogła by postarać się o Punishera Jima Lee 🤘

Online michał81

« Odpowiedź #6696 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 12:55:31 »
A mnie się nie podoba. Podoba mi się za to grzbiet i tył komiksu, w szczególności miniatury okładek. Teraz czekam na sagę o Brood🙂
Ja to czekam na zapowiedź Bishop Crossing (UNCANNY X-MEN #281-293, X-MEN #12-13, pominięty materiał z X-MEN #10-11, nie epika, bo on ma inaczej zebrany materiał) jako uzupełnienie tego wydania X-men by Lee.  ;)
« Ostatnia zmiana: So, 23 Grudzień 2023, 12:57:51 wysłana przez michał81 »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #6697 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 13:17:37 »
Ja to czekam na zapowiedź Bishop Crossing (UNCANNY X-MEN #281-293, X-MEN #12-13, pominięty materiał z X-MEN #10-11, nie epika, bo on ma inaczej zebrany materiał) jako uzupełnienie tego wydania X-men by Lee.  ;)
Podpisuje się pod tym rękami i nogami

Offline Crono

« Odpowiedź #6698 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 13:25:53 »
Na to też czekam:) większość (wszystko?) z tego mam w epikach, ale co tam. Epic o Brood też zamówiony, ale to polskie wydanie jest dla mnie must have.

Offline xanar

« Odpowiedź #6699 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 13:38:46 »
Mogli wyciąć to co już Semic wydał trzydzieści lat temu, kto chciał to już ma.  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Motyl

« Odpowiedź #6700 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 16:21:14 »
@UP
 Za 350 stron komiksu płacimy 125 zł, podczas gdy Egmont za tyle daje 500 stron. No i szkoda że jest luka w zeszytach GR między tym komiksem a jego solowym albumem sprzed 2 miesięcy. Można było wyciąć numery 1-3 i wrzucić te polskie premiery. No i mogli wydać z okładką z Wolverine'm ze szlugiem :)
Ma 340 stron, 350 nie jest podzielne przez cztery, więc trudno byłoby taką ilość stron dać do druku. Palenia nie powinno się promować, więc Wolverine ze szlugiem jest passé ;)

Cytat: Bazyliszek
Ale kupię na pewno, mimo wszystko.
Kup, abyś później nie marudził, że nie kupiłeś i brakuje ci dwóch zeszytów Ghost Ridera do ciągłości serii z Duchem Zemsty. Sklep Gildii został zasypany preorderami, jeszcze przed oficjalną premierą zamówili trzysta sztuk. Magazyn Muchy też pracował pełną parą, by wysłać jak najwięcej przed świętami.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #6701 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 17:16:45 »
Można było wyciąć numery 1-3 i wrzucić te polskie premiery.
No można było. Niestety na przeszkodzie stanęło to, że nie są debilami.

Offline Takesh

« Odpowiedź #6702 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 18:52:32 »
X-Men dobrze się sprzedaje widzę. A to cieszy. Za niedługo Brood. Co potem? To co proponuje michał81 popieram. Patrząc na erę Claremonta, to zostaje większość do Upadku, a potem od Masakry. E wydał tom z samym Lee, ale ja bym widział porządnie to wydane, bez dziur. No i kilka późniejszych rzeczy, których nie ma w kamieniach. Ale skupiłbym się jednak na Claremoncie.

Jak już takie koncerty życzeń noworoczne, to patrząc co by Muszka mogła uzupełnić na polskim rynku, to może FF Millara? Dzieje się to bezpośrednio przed Hickmanem i byłoby dobrym uzupełnieniem. E wydał dalej, więc chyba nie będzie wracał. I jest to tylko 1 tom.

Ciekawe co by jeszcze można by u nas puścić bazując na naszym sentymencie z TM-Semic? G.I. Joe? Było 155 numerów, potem IDW kontynuowała ze scenariuszem Hamy. Tylko, że teraz prawa ma Kirkman... Ciekawe, czy do starych też?

To co jeszcze można? Jakieś pomysły?

Offline Klima

« Odpowiedź #6703 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 19:03:24 »
Skoro Egmont wydaje Conana to Mucha mogłaby sięgnąć po komiksy z Red Sonją.

Offline Brzon

« Odpowiedź #6704 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 19:11:01 »
Mają jeszcze Wolverina. Po 2 wydanych grupasach jest jeszcze sporo do kontynuowania.

Ten Punisher Jima Lee obowiązkowo, ale to pewnie Egmont blokuje.

X-Men? no moje zdanie jest tutaj inne. Tylko w Epikach. Niestety obecnie to niemożliwe, więc niech Mucha wyda ten Bishop Crossing i tyle. No chyba że z Claremonta jest jeszcze jakiś spójny fragment, który można też wydać.

Co jeszcze?
Ghost rider 2099? 8) 8)   
Heroes Reborn (FF Jima Lee??)
Cd. Ghost ridera z lat 90, obowiązkowo Świt synów nocy.