Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495463 razy)

Offline Klint

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6510 dnia: Pn, 06 Listopad 2023, 10:48:42 »
Black Magick !!!

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #6511 dnia: Pn, 06 Listopad 2023, 10:53:08 »
Ja osobiście liczę że do końca roku wydadzą Marvels ( bo ten temat już długo się ciagnie) I X-men. Co do Astro to nie obrażę się jeśli zostanie przeniesiony na 2024. Da mi to szanse na uzupelnienie/dokonczenie  starych serii zanim wejdę w nowe.

Offline dreamer36

« Odpowiedź #6512 dnia: Pn, 06 Listopad 2023, 14:31:46 »
Ja to bym najbardziej chciał, żeby w grudniu dokończyli Hickmana. Trochę klasyki SH było, X-Men Egmont też coś tam wyda, Marvels mam, więc tak pozostaje mi EoW, żeby można było zasiąść do całości, a na Astro City bardzo czekam, ale to chyba Motyl mówił, że nie ma szans w tym roku.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #6513 dnia: Pn, 06 Listopad 2023, 16:32:26 »
Czekam w takim razie na Marvels i X-Men

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #6514 dnia: Pn, 13 Listopad 2023, 11:41:40 »
Czy jest gdzieś oficjalne potwierdzenie od Muchy co jeszcze wydadzą w listopadzie i vo na 100% wyjdzie w grudniu?

Offline michał81

« Odpowiedź #6515 dnia: Pn, 13 Listopad 2023, 11:47:16 »
Czy jest gdzieś oficjalne potwierdzenie od Muchy co jeszcze wydadzą w listopadzie i vo na 100% wyjdzie w grudniu?
Jeśli już to tylko na facebooku Muchy. Wczoraj jedynie powiedzieli, że w pocie czoła pracują nad X-men Jima Lee na grudzień przed świętami, ale nie potwierdzili dokładnej daty premiery, więc może wyjść lub nie. Ostatnio jak zapowiadali Wolverina na koniec roku to zaliczył i tak obsuwę na styczeń.

Offline stab

« Odpowiedź #6516 dnia: Pn, 13 Listopad 2023, 12:58:03 »
Czyli z 12 zapowiedzianych na drugą połowę roku komiksów, wyszły (i pewnie tak już zostanie) tylko 4?

Offline xanar

« Odpowiedź #6517 dnia: Pn, 13 Listopad 2023, 13:04:23 »
Wprowadzili potrójną korektę, także obsuwy mogą być.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #6518 dnia: Pn, 13 Listopad 2023, 15:09:52 »
Z komentarzy:
Astro City przesunięcie na 2024.
Stray Bullets jest przetłumaczone, z wypowiedzi wynika, że raczej 2024.
Black Magick przesunięcie na 2024.
Saga 11 chcieliby wydać jeszcze w tym roku, "ale nie wszystko jest zależne z polskiej strony".

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #6519 dnia: Pn, 13 Listopad 2023, 17:03:17 »
A coś wiadomo na temat "Marvels"?

Online Castiglione

« Odpowiedź #6520 dnia: Pn, 13 Listopad 2023, 17:07:14 »
Wprowadzili potrójną korektę, także obsuwy mogą być.
Jeszcze pytanie, kto tę korektę robi, bo np. w drugim "Recklessie" ktoś chyba miał problem ze słowem "jakiś" (ale żeby nie było - w całym komiksie innych błędów już nie znalazłem).

Offline Motyl

« Odpowiedź #6521 dnia: Pn, 13 Listopad 2023, 17:53:41 »
A coś wiadomo na temat "Marvels"?

W tym roku się nie ukaże. Czyszczenie wszystkiego zajęło więcej czasu, niż liternik zakładał. Przyszły nowe materiały, więc trzeba było ponownie przerobić wszystkie nagłówki gazet, a w Marvels jest sporo tekstu nie tylko w dymkach, ale na dalszym planie. Nowe pliki są znacznie lepszej jakości niż to, co było w wydaniu WKKM, grafiki drugiego planu są bardziej ostre, więc w powiększonym formacie powinny wyglądać lepiej niż poprzednia wersja. Technologia od poprzedniego wydania poszła do przodu, więc liternik stara się, aby w każdym elemencie wykorzystać możliwości, jakie daje. Zobaczymy też, czy uda się zrobić inaczej zeszyt zero, aby był wiernym odwzorowaniem oryginału, bo w wydaniu WKKM nie był. Tyle że to czasochłonne. Będzie paginacja, bo  w tym albumie to konieczne, zbyt dużo odniesień z dodatków do fragmentów komiksu. Wszystkie dodatki będą przetłumaczone, by nie było zarzutów, że coś zostało w oryginale. Drukarnia - jeszcze nie wiadomo, ale wszystkie uwagi dotyczące drukarni pojawiające się na forum ostatnio zostały przekazane do wydawcy. 

Offline death_bird

« Odpowiedź #6522 dnia: Pn, 13 Listopad 2023, 17:56:23 »
Z komentarzy:

Nie zachęcając nikogo do permanentnych obsuw czasowych - wolę produkt dopieszczony a później dostarczony niż wydany w terminie za to byle jak.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Motyl

« Odpowiedź #6523 dnia: Pn, 13 Listopad 2023, 18:01:24 »
Astro City jest potężnym i wymagającym albumem, więc nie ma co się z nim spieszyć.
Black Magick - nie znam całej sytuacji, komiks podobno jest przetłumaczony od roku, tyle że coś ciągle stoi na przeszkodzie - coś w znaczeniu licencjodawca. Jak się nie ma klarownej sytuacji to trudno ruszyć z tematem.
Saga 11  - polska edycja jest dopięta, ale koledzy z Portugalii mają obsuwę, a to drukuje się razem.

Offline Takesh

« Odpowiedź #6524 dnia: Pn, 13 Listopad 2023, 18:08:57 »
No trzymam kciuki, szczególnie za Astro City. Po ostatnich wpadkach różnych wydawnictw będę bardziej wybredny. Sporo rzeczy i tak dubluje, bo mam oryginały i lubię wspierać naszych. Ale teraz przy droższych komiksach będę czekał na opinie zanim wydam większe kwoty.

Co do Marvels to miałem odpuścić. Mam pierwsze wydanie Muszki, ale i oryginalne rocznicowe z masą dodatków. Jeśli jakość materiałów i wykonanie będzie naprawdę wysokiej próby, to może się skuszę. Ale spokojnie poczekam na opinie.