Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1497340 razy)

Offline komiks

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6150 dnia: Wt, 26 Wrzesień 2023, 23:25:54 »
Drogo jest, to fakt, ale gdyby podzielić na 2 tomy, to 1 tom wyjdzie korzystniej niż JSA. Złota Era.

JSA = 120 zł za 200 stron
Ghost Rider = 125 zł za 262 strony
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Liarus

« Odpowiedź #6151 dnia: Śr, 27 Wrzesień 2023, 07:07:10 »
Wszystkie komiksy podrożały. Dodruki też. Ja już GR kupiłem na gildii i kupiłbym go bez względu na cenę. Marvela kupuję na tyle wybiórczo że raz sobie pozwolić mogę 😉

Offline Frank_C

« Odpowiedź #6152 dnia: Śr, 27 Wrzesień 2023, 12:33:18 »
Ja tam już tak rzadko kupuję, że teraz wydać te 175 zł za tego Ghost Ridera to mi tak nie żal. Poza tym doskonale pamiętam ten komiks z Mega Marvel bo niedawno sobie go przeglądałem i uważam, że na prawdę warto.

Motyl, a tych X-Men Clermonta/Lee to dacie radę wydać w tym roku?
« Ostatnia zmiana: Śr, 27 Wrzesień 2023, 12:40:42 wysłana przez Frank_C »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #6153 dnia: Śr, 27 Wrzesień 2023, 13:14:20 »
  Czyli jednak kilka osób kupi. Ja tam zainteresowany nie byłem, nie jestem i nie będę, natomiast piję do czego innego mianowicie do ceny. Jakiś czas temu jeszcze przed tym inflacjami, wojnami etc, odbyła się tu dyskusja na temat kwoty, którą wyda się na jeden komiks i zdecydowana większość stwierdziła, że wyżej 150 złotych już jest poza ich barierami psychicznymi, podejrzewać można że kilka osób postawionych wobec faktów zrewidowało swoje poglądy od tego czasu. Ja byłem wśród tych co nie widzą problemu wydać i 200 albo i więcej za egzemplarz (ale to myślałem oczywiście o jakichś wydaniach typu "Przedwieczni" wydrukowanych w raczej limitowanej liczbie a nie o zwykłych "półkownikach").  I zdania nie zmieniam, natomiast nigdy w życiu nie wydałbym 175 złotych za komiks co do którego nie jestem przekonany w 100%, albo który chciałbym sprawdzić opierając się na jakichś poleceniach, dla mnie to już zbyt dużo. Drugi tom X-Statix 160 złotych i mi się zapaliło już pomarańczowe światło, podejrzewam że raczej kupię, ale biorąc tom pierwszy za te sto kilkanaście złotych, gdybym wiedział, że kolejny będzie mnie kosztował prawie 50 złotych więcej a nie wiadomo jeszcze co z kolejnym, to sprawa jest naprawdę bardzo wątpliwa czy bym się na zakup zdecydował.

Dlatego ja czekam na jakieś promocje. 175zł w życiu nie dam za komiks tego typu, tyle to z zapowiedzianych przez Muchę pozycji mógłbym dać tylko i wyłącznie za X-Men Jima Lee i to tylko pod warunkiem, że będą mieli oryginalne kolory bo jak remasterowane to prawdopodobnie wcale go nie kupię.

@Motyl, wiesz już może jakie wydanie X-Menów dostaliście od Marvela? Oryginalne kolory czy remaster?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Motyl

« Odpowiedź #6154 dnia: Śr, 27 Wrzesień 2023, 13:40:54 »
Motyl, a tych X-Men Clermonta/Lee to dacie radę wydać w tym roku?

Powinno się udać, Arek już pracuje nad mutantami.

@Motyl, wiesz już może jakie wydanie X-Menów dostaliście od Marvela? Oryginalne kolory czy remaster?

Nie wiem, jakie materiały przyszły.

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #6155 dnia: Śr, 27 Wrzesień 2023, 13:55:44 »
Ja bym bardziej wolał się dowiedzieć jak idą prace nad Marvels, bo na to już kilka lat czekam.

Offline Motyl

« Odpowiedź #6156 dnia: Śr, 27 Wrzesień 2023, 14:20:45 »
Ja bym bardziej wolał się dowiedzieć jak idą prace nad Marvels, bo na to już kilka lat czekam.

Idą. Marvels już przetłumaczone, sporo dodatków, teraz trzeba tylko to do kupy złożyć. Komiks powinien w tym roku się ukazać.

Offline badday

« Odpowiedź #6157 dnia: Śr, 27 Wrzesień 2023, 15:04:36 »
Idą. Marvels już przetłumaczone, sporo dodatków, teraz trzeba tylko to do kupy złożyć. Komiks powinien w tym roku się ukazać.
Wiadomo jaki format?

Offline Brzon

« Odpowiedź #6158 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 08:32:00 »
Wiadomo jaki format?
Ten co zawsze u Muchy.

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #6159 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 11:02:18 »
Jak bedxie taki jaki mają potwory to będzie git.

Offline Motyl

« Odpowiedź #6160 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 16:50:45 »
Oryginalne kolory czy remaster?

A masz gdzieś linka do wersji oryginalnej albo zremasterowanej, to spojrzę i powiem.

Wiadomo jaki format?

Format pewnie taki jak w ostatnich komiksach, czyli powiększony jak przy Pająku czy Loganie.

Okej, znalazłem coś takiego, z okazji dwudziestolecia powstania został zremasterowany pierwszy zeszyt na taki jak na focie:

a tak wygląda pierwsza strona:

« Ostatnia zmiana: Cz, 28 Wrzesień 2023, 17:08:00 wysłana przez Motyl »

Offline xanar

« Odpowiedź #6161 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 18:20:45 »
Ja mam chyba takie i takie, napiszcie jaki zeszyt chcecie to wrzucę później.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Motyl

« Odpowiedź #6162 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 18:32:10 »
Ja mam chyba takie i takie, napiszcie jaki zeszyt chcecie to wrzucę później.

Rzuć okiem czy to jest zremasterowany tylko pierwszy zeszyt, czyli X-Men 1, czy całość.

Offline Klima

« Odpowiedź #6163 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 18:39:24 »
Z tego co się orientuję to pierwsze 7 zeszytów dostało remastera.

Offline xanar

« Odpowiedź #6164 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 21:45:16 »
W omnibusie i epic collection są stare, jak będziecie mieli nowe to nawet kupie  :)

Twój komiks jest lepszy niż mój