Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1496899 razy)

Offline Rudiok

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6015 dnia: So, 02 Wrzesień 2023, 10:23:07 »
W MM nie ma numerów 1-5 GH....

I teraz pewnie się zastanawiasz czy jest to dubel, półdubel, częściowy dubel, a może nowość na naszym rynku....

Ale skoro nie masz, to może jednak nie dubel....

Ale zagwozdka...

A tak na serio to dubel z Mega Marvelem? :)

Offline Cypher

« Odpowiedź #6016 dnia: So, 02 Wrzesień 2023, 10:42:39 »
Bardzo
częściowy dubel
MM zawiera numery 1-3, 5-6, jak jeszcze jakiś kartek nie wycieli.
Wydanie Muchy sądząc po ilości stron, to będzie chyba dwa oryginalne Ghost Rider Danny Ketch Classic v1 & 2 czyli numery 1-20 plus numer Dr Stranga.

Offline kknd2

« Odpowiedź #6017 dnia: So, 02 Wrzesień 2023, 10:45:42 »

;D
W stosunku do MM 1/94 to dubel 300% :o
MM ma 132 strony, a nowe wydanie ponad 500 więc pewnie Mucha wrzuciła 3 razy to samo:
1- wersja tak jak MM1/94
2- wersja cz-b
3- wersja HD i stereo
i na bonus okładki

Offline michał81

« Odpowiedź #6018 dnia: So, 02 Wrzesień 2023, 10:46:05 »
Jaki dubel? Jak już coś to wznowienie. I Mega Marvel nie posiada takich zeszytów o których piszesz Bazyl, no ale nie wymagajmy wiedzy komiksowej od sezonowca. ;) Dla przypomnienia semic ciął i składał swoje wydania jak im pasowało. W MM są zeszyty 1-3, 5-6, przy czym tam i tak brakuje chyba kilku stron, ale nie mam teraz jak tego sprawdzić.

Offline celtic

« Odpowiedź #6019 dnia: So, 02 Wrzesień 2023, 11:29:41 »
Bardzo MM zawiera numery 1-3, 5-6, jak jeszcze jakiś kartek nie wycieli.
Wydanie Muchy sądząc po ilości stron, to będzie chyba dwa oryginalne Ghost Rider Danny Ketch Classic v1 & 2 czyli numery 1-20 plus numer Dr Stranga.
A myślałem że będzie #1-25. Numery #26 i #27 w składaku X-Men.
Wybiegając w przyszłość, jeśli się sprzeda to zapewne puszczą całość Rise of the Midnight Sons, choć to trochę dziwnie Marvel wydał, bo zawiera numery #28 i #31,  chyba nie ma szans żeby w tym zbiorku znalazly się te dwa numery z Wolverinem?

Panie Motyl, jest szansa na Ghost Rider & Blaze Spirit of Vengeance gdyby ten GR okazał się hitem?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Online xanar

« Odpowiedź #6020 dnia: So, 02 Wrzesień 2023, 12:10:40 »
Jak było w Semicu to jest :) Jak nie było to pewnie nie :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Cypher

« Odpowiedź #6021 dnia: So, 02 Wrzesień 2023, 12:47:35 »
Wybiegając w przyszłość, jeśli się sprzeda to zapewne puszczą całość Rise of the Midnight Sons, choć to trochę dziwnie Marvel wydał, bo zawiera numery #28 i #31,  chyba nie ma szans żeby w tym zbiorku znalazly się te dwa numery z Wolverinem?

Panie Motyl, jest szansa na Ghost Rider & Blaze Spirit of Vengeance gdyby ten GR okazał się hitem?

Mucha się chyba nigdy nie zobligowała co do zawartości?
Każdy z Classiców ma 134 kartki (okładki wliczone), 268 stron (chociaż liczyłem na kolanie). Oba 536 stron.
KLASYCZNY GHOST RIDER (524 strony)!
Wyciąć podwójne okładki, wstęp, reklamy TPB, Essentiali i GR - Resurrected.
Niby pasuje. Ciężko chyba byłoby w to wcisnąć jeszcze pieć zeszyty.

Offline michał81

« Odpowiedź #6022 dnia: So, 02 Wrzesień 2023, 14:54:23 »
Nic nie stoi na przeszkodzie, aby te numery (razem z tym jedny zeszytem X-men) wydać w drugim tomie GR, jeśli mialby się kiedyś ukazać.
« Ostatnia zmiana: So, 02 Wrzesień 2023, 16:13:06 wysłana przez michał81 »

Offline Motyl

« Odpowiedź #6023 dnia: So, 02 Wrzesień 2023, 15:15:25 »
Taki omnibusik Ghost Ridera to obstawiam ze 300 zł okładkowej. :/

Gruba przesada, miej pan litość :)

Poczekajcie na dodruk

Nie ten kaliber postaci, Spider-Man jest znacznie popularniejszy, więc i nie ten kaliber nakładu.

Do tego Ghost Ridera to trzeba coś wcześniej innego przeczytać, czy człowiek ogarnie tak z marszu?

To był wówczas start serii od zera, a przy okazji w jednym z zeszytów jest też pokrótce przybliżona historia Blaze'a.

Nie wiem, czy Marvel ma odpowiednio zgiditalizowane zeszyty 21-24. Może się to zmieni, bo ostatnio zaczynają wznawiać historie z tamtego okresu.

Cytat: celtic

To pytanie do wydawcy i myślę, że nie prędzej niż za pół roku, gdy będą już jakieś konkretne wyniki sprzedaży nadchodzącego tomu.

Cytat: Cypher
Mucha się chyba nigdy nie zobligowała co do zawartości?
Każdy z Classiców ma 134 kartki (okładki wliczone), 268 stron (chociaż liczyłem na kolanie). Oba 536 stron.Wyciąć podwójne okładki, wstęp, reklamy TPB, Essentiali i GR - Resurrected.
Niby pasuje. Ciężko chyba byłoby w to wcisnąć jeszcze pieć zeszyty.

Zawartość była podawana w kwietniowej zapowiedzi, czyli materiały opublikowane pierwotnie w zeszytach serii: Ghost Rider (1990) #1–20 oraz Dr. Strange, Sorcerer Supreme (1988) #28. Oba tomy Classic mają po 264 strony, przedmowa Howarda Mackie będzie w polskiej edycji, nie została wycięta. Będą wszystkie dodatki, nie będzie reklam. Natomiast reklama Essentiali w oryginale, jeśli mnie pamięć nie myli, była na wewnętrznej stronie okładki, gdzie w polskim wydaniu będzie oklejka.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #6024 dnia: Śr, 06 Wrzesień 2023, 17:20:31 »
Pytanie do posiadaczy tomu Empress - Cesarzowa: czy tez macie ubity prawy dolny róg tego tomu? Zakupiłem ostatnio 3 egzemplarze u różnych sprzedających i wszystkie maja taka samą wadę. Wymienić na inny nie mogą, gdyż pozostałe sztuki mają ten sam problem. Ubicie jest ewidentnie pod folia wiec to dość dziwne.

Online xanar

« Odpowiedź #6025 dnia: Śr, 06 Wrzesień 2023, 17:28:13 »
Najwyraźniej to nie wada tylko cecha  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #6026 dnia: Śr, 06 Wrzesień 2023, 18:01:33 »
Pytanie do posiadaczy tomu Empress - Cesarzowa: czy tez macie ubity prawy dolny róg tego tomu? Zakupiłem ostatnio 3 egzemplarze u różnych sprzedających i wszystkie maja taka samą wadę. Wymienić na inny nie mogą, gdyż pozostałe sztuki mają ten sam problem. Ubicie jest ewidentnie pod folia wiec to dość dziwne.
Nie posiadam takiego uszkodzenia.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #6027 dnia: Śr, 06 Wrzesień 2023, 20:21:17 »
W takim razie spróbuje zakupić u samej Muchy, przynajmniej jest nadzieja ;)

Offline Motyl

« Odpowiedź #6028 dnia: Śr, 06 Wrzesień 2023, 22:59:52 »
Podczas Jesiennych Targów Książki w Warszawie (8-10 września) na stoisku Planety Komiksów będą dostępne komiksy Muchy, a wśród nich przedpremierowo znajdzie się niewielka partia trzeciego tomu Reckless.

Offline Pinto

« Odpowiedź #6029 dnia: Śr, 06 Wrzesień 2023, 23:34:26 »
A może będzie dodruk "Fatale" tom 2 i 3?