Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495254 razy)

sum41

• Gość
Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5865 dnia: Nd, 02 Lipiec 2023, 13:25:29 »
Po komentarzach widze ze wiekszosc ma na listach statocie, czyli dobrze wrozy na przyszłość ze będzie więcej bo się sprzedaje 😀

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #5866 dnia: Nd, 02 Lipiec 2023, 19:04:00 »
i bardzo długo wyczekiwane Marvels

Eeeeee...

Oczywiście Spider-Man, Ghost Rider i X-Men. I super, że to wyjdzie jeszcze w tym roku a nie dopiero w przyszłym. X-Static to czekam, aż się rysownik serii zmieni.
Tylko co do Pajączka to szkoda, że to zaledwie 7 zeszytów. Liczyłem na grubaska porównywalnego z poprzednim Spectacular Spider-Man. Po Venomie to kolejny tom Muchy w stylu Kolekcji, jednak znowu 50% droższy. :/

@frosty24
Wieża Babel Egmontu to dodatkowe sześć premierowych zeszytów Ligi Sprawiedliwości autorstwa Marka Waida dodanych do zawartości tomu WKKDC. Pytanie do ciebie, czy chcesz za to płacić około 80 zł. Ja się raczej skuszę.

Online amsterdream

« Odpowiedź #5867 dnia: Nd, 02 Lipiec 2023, 20:09:27 »
X-Static to czekam, aż się rysownik serii zmieni.

I co, będziesz kupował od środka?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #5868 dnia: Nd, 02 Lipiec 2023, 20:24:54 »
Kupiłem Daredevila z Allredem, kupiłem SS i mam go dość. Nie podoba mi się ten styl rysunków w tak dużych dawkach. Tak - jeśli się zmieni rysownik w 3 tomie, to go kupię i poczytam ze środka. Jak Blackest Night na przykład.

Online Castiglione

« Odpowiedź #5869 dnia: Nd, 02 Lipiec 2023, 21:14:36 »

Offline komiks

« Odpowiedź #5870 dnia: Nd, 02 Lipiec 2023, 22:13:31 »
Ja czekam cały czas na Marvels, pamietam jak w tamtym roku po zapowiedzi wszyscy zaczęli sprzedawać stare wydania albo z kolekcji, a tu do tej pory nie ma.

Właśnie też tak zrobiłem w zeszłym roku czyli sprzedałem za 70 zł kokekcyjbe wydanie i czekam na wydanie Muchy.
Mieli to wydać w zeszłym roku ale rok 2022 się skończył. I od tego momentu cisza w temacie.
Chciałem tylko napisać, że też sprzedałem swój Marvels jak tylko muszka go ogłosiła i proszę jak szybko zleciało ;)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #5871 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 07:21:35 »
"Marvels" Muchy z 2009 i WKKM z 2013 to to samo tłumaczenie. Mucha redagowała i opracowała oba wydania. Tylko ich własne było 50% droższe. Różnica to jedynie okładka.

Online michał81

« Odpowiedź #5872 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 08:03:55 »
Kupiłem Daredevila z Allredem, kupiłem SS i mam go dość. Nie podoba mi się ten styl rysunków w tak dużych dawkach.
To dziwne bo rysunki Allreda są inspirowane w dużej mierze rysunkami Kirbiego, którego masz aż w nadmiarze w kolekcji Marvel Origins.

Tak - jeśli się zmieni rysownik w 3 tomie, to go kupię i poczytam ze środka. Jak Blackest Night na przykład.
Nie zmieni się. W każdym tomie pojawiają się gościnnie inni rysownicy, ale głównym rysownikiem serii jest Allred, tak samo jak w kontynuacji X-Cellent.

Seria jest świetna z nowatorskim podejściem do superbohaterów jak na czasy kiedy powstała. Co ciekawe nadal aktualna i w punk komentująca obecnych celebrytów i ich zachowanie. Jeśli ktoś woli tłuczone masowo i powtarzalne historie, żeby potem pisać, że Marvel (czy DC) to jest dno, to jego sprawa, bo sam pozbywa się możliwości przeczytania czegoś wartościowego jakim jest właśnie seria X-statix.
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Lipiec 2023, 08:27:45 wysłana przez michał81 »

Offline xanar

« Odpowiedź #5873 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 08:28:37 »
"Marvels" Muchy z 2009 i WKKM z 2013 to to samo tłumaczenie. Mucha redagowała i opracowała oba wydania. Tylko ich własne było 50% droższe. Różnica to jedynie okładka.
No i ? Dlaczego WKKM nie było w 2009 albo 2000 ? Albo teraz nie ma wznowienia od nr 1 ?
Ale to pewnie taka sama zagadka, dlaczego TK wydawał "jednego Barmana" przed 2013.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Crono

« Odpowiedź #5874 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 08:36:42 »
No nie tylko okładka. Generalnie, zdecydowanie wolę wydania normalne, a nie w ramach kolekcji. Trzeba jednak oddać Hachette, że akurat ich wydanie Marvels posiada lepsze dodatki. Wydanie od Muchy zawiera głównie teksty z gazet, które są widoczne na stronach komiksu, tyle tylko że to takie głupoty, że aż oczy bolą (i mózg też jak się to czyta).

Offline laf

« Odpowiedź #5875 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 08:43:01 »
Jeszcze jakieś 2 lata temu takie perełki jak Stray Bullets czy Astro City brałbym z bananem na twarzy. Teraz wchodzenie w tak długie serie to dla mnie jakaś abstrakcja.
W pewnym momencie odpuściłem sobie też Ruckę, choć kiedy zapowiadali Black Magick (ile to było? ... Trzy lata temu  ::) ) to również tym tytułem byłem żywo podjarany
Ghost Riderem i X -Statix nie jestem w ogóle zainteresowany, a X-Men w tak okrojonym wydaniu też sobie odpuszczam.
Tak więc dla mnie zostaje tylko mój ulubiony duet i ich Reckless oraz najnowszej wydanie Marvels, na które czekam z niecierpliwością (też sprzedałem swoje wydanie WKKM). No i oczywiście zapowiedziany Pajączek. Ciągle zastanawiam się na East of West, ciągle mam to w koszyku, ale ciągle są jakieś inne wydatki  :-\

Offline laf

« Odpowiedź #5876 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 08:52:31 »
No nie tylko okładka. Generalnie, zdecydowanie wolę wydania normalne, a nie w ramach kolekcji. Trzeba jednak oddać Hachette, że akurat ich wydanie Marvels posiada lepsze dodatki. Wydanie od Muchy zawiera głównie teksty z gazet, które są widoczne na stronach komiksu, tyle tylko że to takie głupoty, że aż oczy bolą (i mózg też jak się to czyta).
Pamiętajcie, że aktualne wydanie to edycja na 25-lecie wydania - mega pogrubione (ok. 500 stron), z opisem procesu twórczego (część z tego była w wydaniu WKKM) i galerią okładek.
https://www.amazon.com/Marvels-25th-Anniversary-Hardcover-Busiek/dp/1302919873

Online michał81

« Odpowiedź #5877 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 08:58:23 »
Pamiętajcie, że aktualne wydanie to edycja na 25-lecie wydania - mega pogrubione (ok. 500 stron), z opisem procesu twórczego (część z tego była w wydaniu WKKM) i galerią okładek.
https://www.amazon.com/Marvels-25th-Anniversary-Hardcover-Busiek/dp/1302919873
Zawierająca dodatkowo MARVELS EPILOGUE, czyli coś czego nie ma w wydaniu WKKM, czy wcześniejszym od Muchy.

<Bazly mode on> Który Mucha powinna wydać oddzielnie <Bazly mode off> ;)
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Lipiec 2023, 09:21:22 wysłana przez michał81 »

Offline xanar

« Odpowiedź #5878 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 09:09:27 »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online amsterdream

« Odpowiedź #5879 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 09:47:34 »

Wydanie z WKKM ma też lepszy, ostrzejszy druk. Z tym od Muchy było coś nie tak.

a X-Men w tak okrojonym wydaniu też sobie odpuszczam.

W jakim sensie okrojonym? Przecież to są wszystkie zeszyty bez przymiotnikowych, stworzone przez Jima Lee.
Czas nas zmienił, chłopaki...