Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495399 razy)

Offline vision2001

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5730 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 12:48:12 »
Dlatego zawsze powtarzam, nie ma się co spieszyć i warto czekać na edycje od polskich wydawców.
  ::)
Czekac i czekac...  :)
SPAWN Compedium 1 i 4 juz u mnie. 2 i 3 niedlugo sie pojawia. Dodatkowo wzialem The Darkness Compendium 2, Medieval Spawn/Witchblade tez, no i dobralem to Astro City Metrobook #1.
Wiadomo co z tej listy zostalo zapowiedziane (przez Muche). Reszty sie nie spodziewam, ze sie pojawia u nas. Spawn to naprawda bardzo srednia seria. Ale jednak nostalgia robi swoje. Jakbym dzis mial sie zapoznac z tym tytulem, to pewnie po pierwszym tomie bym sobie odpuscil.
Swietna ta promka na Atomie. Mieli swietne ceny. Wzialbym wiecej, ale wpierw trzeba opchnac rzeczy zalegajace na polkach i odzyskac troche funduszy.

Offline martinus100

« Odpowiedź #5731 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 12:50:12 »
Z tego co liczyłem wychodzi ok. 450 stron. Na Facebooku Mucha napisała że nie wiadomo jeszcze czy w tym roku czy w przyszłym.

Offline Motyl

« Odpowiedź #5732 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 12:59:12 »
  ::)
Czekac i czekac...  :)
SPAWN Compedium 1 i 4 juz u mnie. 2 i 3 niedlugo sie pojawia. Dodatkowo wzialem The Darkness Compendium 2, Medieval Spawn/Witchblade tez, no i dobralem to Astro City Metrobook #1.

Gratulacje, Spawn po jakichś promkach pewnie wyjdzie dużo taniej niż polska edycja. Zazdroszczę nostalgii, mam zeszyty z Semica i Mandry, czytałem je kiedy się ukazywały. Jakoś mnie nie ciągnie do powtórnej lektury, a zapychanie półek cegłami, po które nie sięgnę więcej niż raz, raczej nie jest moim marzeniem :)

Offline mack3

« Odpowiedź #5733 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 14:41:20 »
No cóż. Ale to nie znaczy że mam nie kupować wydań amerykańskich. Po pierwsze nie wiadomo co i kiedy u nas będzie wydane, a po drugie polskie wydanie jie musi być lepsze. Po trzecie jak mam po amerykańsku nie znaczy, że nie kupię po polsku.
Poza tym to, że rynek amerykański jest duży nie oznacza, że nakład komiksów się tam nie wyczerpuje (i potem dany tytuł zostaje OOP przez następne wiele lat). Ja nie kupowałem/ nie kupuję dużo tytułów anglojęzycznych, ale te które mam były kupione w większości jako używki przez amerykańskiego ebaya, gdzie można znaleźć komiks i za 5-10$ wliczając w to wysyłkę wewnątrz USA. Gdy nakład sie kończy cena oczywiście rośnie, np. 10x i zamiast mieć komiks za np. 8$ trzebaby wydać 50 albo 80, bo czekało się na PL edycję... A co do części tytułów to szanse na wydanie przez jakiegokolwiek PL wydawcę są niewielkie.

A korzystając z okazji i rozważań co może być wydane, a co nie - tak z ciekawości, czy Mucha rozważała kiedyś reedycję New Avengers Bendisa (może np. wzbogacone o późniejsze Dark Avengers) i dociągnięcie jej choćby do Siege? I czy wydanie przez Egmont Tajnej Inwazji w tym roku zupełnie taki ewentualny plan storpedował (event praktycznie w środku runu Bendisa)?
« Ostatnia zmiana: Śr, 03 Maj 2023, 15:40:05 wysłana przez mack3 »

Offline Popiel

« Odpowiedź #5734 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 14:48:23 »
Super! Bo od 25 lat ciągle gdzieś widziałem opinie, że Stray Bullets takie dobre, że ojaaa. No to się przekonamy. :)

Powiem Ci tak: w kategorii komiksowych kryminałów neonoir z USA jak dla mnie sytuacja wygląda następująco:
100 naboi < Sin City < Parker < Skalp  < Criminal < Stray Bullets.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5735 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 14:51:19 »
Tak wogole to o czym ten komiks bo nie znam?

Online michał81

« Odpowiedź #5736 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 14:57:59 »
Dlatego zawsze powtarzam, nie ma się co spieszyć i warto czekać na edycje od polskich wydawców.
Super poczekam na epki X-men, a nie moment.......

Offline hansior

« Odpowiedź #5737 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 15:24:26 »
Powiem Ci tak: w kategorii komiksowych kryminałów neonoir z USA jak dla mnie sytuacja wygląda następująco:
100 naboi < Sin City < Parker < Skalp  < Criminal < Stray Bullets.

Gdzieś czytałem, że wznowienie Parkera ma wyjść jesienią (bodajże z Nagle! Comics). Dobrze pamiętam? A jeśli tak, to czym będzie się różnił od poprzedniego wydania?

Offline Popiel

« Odpowiedź #5738 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 15:35:08 »
Powiększony format plus chyba jakieś niepublikowane wcześniej szorciaki i dodatki. Sprawdź "Parker - Martini Edition", bo to na tej edycji oparte.

Offline mack3

« Odpowiedź #5739 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 18:29:21 »
A korzystając z okazji i rozważań co może być wydane, a co nie - tak z ciekawości, czy Mucha rozważała kiedyś reedycję New Avengers Bendisa (może np. wzbogacone o późniejsze Dark Avengers) i dociągnięcie jej choćby do Siege? I czy wydanie przez Egmont Tajnej Inwazji w tym roku zupełnie taki ewentualny plan storpedował (event praktycznie w środku runu Bendisa)?

Już sobie w archiwum znalazłem odpowiedź na moje pytanie, była o tym mowa kiedyś:

Też chciałem parę lat temu, ale pomysł upadł. Tak samo jak z inną serią, którą można było dalej pociągnąć. Dwa tomy New Avengers Mucha miała jeszcze na stanie w wyprzedaży na konwentach w 2019 r. Resztki wróciły na magazyn, nie wiem, czy od tamtej pory były zabierane na MFK czy KW.

Szkoda, część Avengersów z tego okresu mam już po angielsku, będę musiał skompletować tę serię w ten sposób, bo chyba nie ma szan by Egmont to wydał.

A może Secret Warriors Hickmana (1. tpb wyszedł w tomie o Nicku Furym w SBM, choć on był akurat jeszcze Bendisa) albo Agents of Atlas z tego okresu? Ponoć obie serie bardzo fajne.

Tak samo jak z inną serią, którą można było dalej pociągnąć.
Jaką serię miałeś na myśli?
« Ostatnia zmiana: Śr, 03 Maj 2023, 18:44:28 wysłana przez mack3 »

Offline Motyl

« Odpowiedź #5740 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 18:46:05 »
Super poczekam na epki X-men, a nie moment.......

Czekaj na epki, może ci nie wykupią. Mnie epki nie bawią, wolę komiksy :)

Jaką serię miałeś na myśli?

Jeden z wielu luźnych pomysłów, przepadł niestety w nawale innych tytułów. Kontynuowanie Invincible Iron Mana Fractiona i Larroki. Z opcją wznowienia pierwszego tomu w podwójnych albumach. Temat zamknięty podobnie jak New Avengers.

Online michał81

« Odpowiedź #5741 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 18:55:33 »
Czekaj na epki, może ci nie wykupią. Mnie epki nie bawią, wolę komiksy :)
Drogi @motylu, myślę że powinieneś skupić się bardziej na dopilnowaniu stanu w jakim będą wychodzić komiksy Muchy, żeby nie powtórzyć sytuacji Spectacular Spider-mana, niż komentowaniu mojego niezadowolenia związanego z tym jak są wydawani X-men w Polsce. Myślę, że to byłoby dla wszystkich najlepsze.

Offline Motyl

« Odpowiedź #5742 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 19:07:03 »
Drogi Michale, swoimi natarczywymi komentarzami związanymi z epikami dawno już pobiłeś trollowanie Bazyla, mało tego, umościłeś się tak mocno na fotelu naczelnego trolla forum, że Bazyl wpadnie w kompleksy. A na przyszłość wyrażaj się precyzyjniej, nie jestem jasnowidzem, w przeciwieństwie do Ciebie (wiesz wszystko najlepiej jak wydawać, zwłaszcza epiki) i nie wiem co to są epki. Wybacz, ale nie umiem tak jak ty, wszystkiego sobie dopowiadać. 

Offline Castiglione

« Odpowiedź #5743 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 19:30:58 »
No epki, takie krótkie płyty ;)

Offline Itachi

« Odpowiedź #5744 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 19:39:54 »
Bzzz, bzzz !
Długi weekend w pełni, niektórzy mają wolne aż do niedzieli , a my niezmordowanie przygotowujemy dla Was nadchodzące premiery. Finiszujemy z kolejnym tytułem, a żeby podsycić odrobinę ciekawość, poniżej prezentujemy okładki zdobiące zeszyty „Wielu śmierci Laili Starr”

Ludzkość jest u progu odkrycia tajemnicy nieśmiertelności. W rezultacie awatar Śmierci zostaje zesłany na Ziemię, by wieść śmiertelne życie w Bombaju jako dwudziestokilkuletnia Laila Starr.
Zmagając się ze swoją nowo odkrytą śmiertelnością, Laila znalazła sposób, by znaleźć się w czasie i miejscu, w którym narodzi się twórca nieśmiertelności.
Czy Laila wykorzysta swoją szansę, by powstrzymać ludzkość przed trwałą zmianą cyklu życia, czy też śmierć naprawdę stanie się przeszłością?
Nie przegapcie tej najwyższej, ponadwymiarowej reedycji nagrodzonej Ignatz Award, Nagrodą Eisnera, Harveya i nominowanej do Ringo, bestsellerowej powieści graficznej od scenarzysty Rama V (These Savage Shores, Swamp Thing) i Filipe Andrade (Captain Marvel), która bada cienką granicę między życiem a śmiercią przez pryzmat realizmu magicznego.

https://www.goodreads.com/book/show/58673883-the-many-deaths-of-laila-starr

https://www.boom-studios.com/series/many-deaths-laila-starr/

Mucha oszalała :)
« Ostatnia zmiana: Śr, 03 Maj 2023, 19:47:38 wysłana przez Itachi »
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?