Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1496328 razy)

Online michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5550 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 19:35:12 »
I dlatego z wczorajszej dyskusji się wycofałem, poszedłem do kina na Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, ochłonąłem i dopiero dziś przeczytałem co tam się dalej w temacie działo. Ale widzę, że @motyla coś zabolało, dlatego się odniosłem do tego co później napisał. I nic na to nie poradzę, że mnie poniosło jak widzę jak wydawcy wydają w cały świat moją ulubioną serię komiskową.
« Ostatnia zmiana: Wt, 11 Kwiecień 2023, 19:50:01 wysłana przez michał81 »

Offline Gazza

« Odpowiedź #5551 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 08:16:21 »
Ja prdl. Brak mi slow.
Mam kredyt, syna, drugi w drodze i mam sie martwic co bedzie zawierac i ile kosztowac kolorowa ksiazeczka z obrazkami, adresowana do amerykaskich nastolatkow.
Litosci.
To forum staje się w sieci synonimem narzekania. Ja i tak podziwiam, że wciąż znajdują się tu (mimo zdominowania przez malkontentów i bajkopisarzy) zdroworozsądkowo podchodzący do życia i tego hobby. Odechciewa się tu cokolwiek publikować. Cóż - nie pierwsze i pewnie nie ostatnie takie miejsce w internecie.

Offline death_bird

« Odpowiedź #5552 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 09:35:32 »
Nie ma co się obrażać na forum, bo raz, że to nie jego wina tylko charakteru narodowego a dwa - jeżeli do tego dodać średnią wieku forumowiczów to wyjdzie co wyjdzie. :)
Wystarczy z uśmiechem przyjmować do wiadomości, że spotykamy się w loży szyderców i życie będzie wydawało się prostsze.  8)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #5553 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 09:41:39 »
Jeszcze trochę i forum stanie się synonimem narzekania na narzekanie na forum ;)

Offline Itachi

« Odpowiedź #5554 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 09:56:09 »
Chłopaki mają rację, momentami uprawia się tutaj kanibalizm. Od dobrobytu na rynku komiksowym poprzestawiało nam się w dupie, mamy roszczeniowe podejście, mamy gigantyczne oczekiwania. Tylko gdzie w tym wszystkim istota tego hobby? Większość z nas to kolekcjonerzy, czas spędzony na wyszukiwaniu komiksów, promocji, zapowiedzi pewnie bije na głowę momenty kiedy siadamy z komiksem w ręku w fotelu.

Mucha wrzuca grafikę. Data wydania 2024 rok. Jedyna moja myśl, o nice. X-Men. Jim Lee. Pewnie się kupi, koniec. Bo to dopiero początek drugiego kwartału 2023. Dziesiątki dobrych pozycji przed nami w tym roku. A tutaj podniecenie jakbyśmy cofnęli się do 2010 roku, gdzie wychodziło 5 komiksów superhero na krzyż.

Czego brakuje temu miejscu? Lekkości, zamiast wiecznych spin. Aktualnie, niektórzy są wyciszeni - dzięki moderatorzy! Zwykłej normalności, zamiast dywagacji dlaczego Wydawca robi to tak, przecież to nielogiczne! Bo drogo, bo miękki grzbiet. Bo, przesuwają premierę. Bo się nie wyrobili. Bo jakby wydali teraz a nie za rok to byłoby taniej xd To jest hit!

Wiecie co mnie cieszy, że coraz więcej osób tutaj przestaje inwestować w najgłupszą rzecz jaką można. Kupki wstydu. Bo okłamywanie siebie że nadrobi się to wszystko, nie ma nic wspólnego ze zdrowym podejściem do swojej pasji.
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline death_bird

« Odpowiedź #5555 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 10:18:40 »
Przepraszam bardzo, ale nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora - niektórzy wcale się nie okłamują i wiedzą, że nie będą nadrabiać. Inni z kolei nadrabiają.
Faktem jest, że im krócej siedzi się na forum tym więcej czasu ma się na owo odrabianie, ale to chyba sukces tego miejsca, że ludzie chcą tu przesiadywać, narzekać, wykłócać się o bzdury i od czasu do czasu pozgadywać sobie kadry. Że już o wrzucaniu mniej czy bardziej merytorycznych opinii raz na ruski rok nie wspomnę.

P.S. Sam jestem właśnie bliżej niż dalej nadrobienia "Iksów" gromadzonych od 2019 r. i jestem dumny z tego osiągnięcia toteż proszę nie umniejszać tych wysiłków. ;D
P.S. 2 Teraz to już wszyscy marudzą.  8)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline HugoL3

« Odpowiedź #5556 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 11:11:02 »
Dobra, ale z drugiej strony post o tym, że ktoś ma kredyt i dwójkę dzieci nic nie wnosi do tej dyskusji.
Akurat to forum raczej kojarzy mi się z zapaleńcami komiksowymi, a nie osobami co przeczytają jeden komiks do roku.
Naturalne jest, że ludzie się ekscytują zapowiedziami. Może to śmieszne, ale ludzie bili brawo jak Egmont zapowiedział Knightfalla xD

Ale na pewno jest tu za dużo narzekania, nawet w sytuacjach gdy, teoretycznie, ogłaszane są dobre wieści.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5557 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 11:40:00 »
Bylem wsrod bijacych brawo :) widze coraz bardziej  smielsze okazywanie emocji wsrod  ludzi ale takze nas nerdow :)

Offline Dracos

« Odpowiedź #5558 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 13:29:31 »
Emocje nerdów na różnych konwentach to taki papierek lakmusowy jak się tytuł może przyjąć. To samo jest przy grach, kto pamięta jak na blizzcnie zapowiedź mobile diablo nie poszło kompletnie po myśli organizatorów ;)

Online Warpath

« Odpowiedź #5559 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 10:16:49 »
W głosowaniu Your TOP 60 Most Wanted Marvel Omnibus na kanale Near Mint Condition Ghost Rider 90s/Ketch właśnie zajął trzecie miejsce. Ewidentnie jest głód na przygody klasycznego GR i po drugiej stronie oceanu ; )

« Odpowiedź #5560 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 10:53:43 »
W głosowaniu Your TOP 60 Most Wanted Marvel Omnibus na kanale Near Mint Condition Ghost Rider 90s/Ketch właśnie zajął trzecie miejsce. Ewidentnie jest głód na przygody klasycznego GR i po drugiej stronie oceanu ; )

Mucha trzy kroki do przodu przed konkurencją, to mi się podoba.

Online xanar

« Odpowiedź #5561 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 11:19:00 »
To ten głód powstał chyba w tym roku, bo rok temu był na 50-tym.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Castiglione

« Odpowiedź #5562 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 17:39:25 »
Zobaczyli zapowiedź u nas i pozazdrościli, proste.

Online michał81

« Odpowiedź #5563 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 17:43:48 »
Zobaczyli zapowiedź u nas i pozazdrościli, proste.
Przecież wcześniej niż u nas pojawiła się w USA zapowiedź epika z tym GR.

Offline Kandor

« Odpowiedź #5564 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 18:21:06 »
Przecież wcześniej niż u nas pojawiła się w USA zapowiedź epika z tym GR.
Po pierwsze, to tylko głosowanie (decyduje niejaki David Gabriel z Marvela, choć i on ma swoje ograniczenia), rzecz nieformalna ale to dobrze wróży przyszłości takiego projektu.
Po drugie, nie raz fani w USA dopytywali się o możliwość wydania takowego omnibusa. Po trzecie, ktoś tu ze mną się kłócił (piszę z pamięci), że "jakby to był taki dobry komiks, toby miał już pięć różnych wydań/wznowień". Ja mu na to, że to nie takie proste, bo wiele nowszych  komiksów ma swoje omnibusy, a jakieś wybitne nie są. W odpowiedzi: "jakby to był taki dobry komiks, toby miał już pięć różnych wydań/wznowień" (piszę "kopiuj/wklej" bo i sens odpowiedzi się do czegoś takiego sprowadzał).  Nie przetłumaczysz.
Po trzecie, to bardzo fajnie, że epik będzie, bo z jednej strony mam pierwszego Epika (z nr 1, z początkami Blaze'a), więc to kolejny z serii będzie, a z drugiej strony jak wychodzi coś w jednej formie, to dobrze to rokuje wydaniu w innej formie. Nic, to, że się coś "dubluje", w perspektywie (maksymalnie) kilku lat (które szybko zlecą) można się spodziewać wydania w innej serii, o ile tylko komiks w poprzednim wydaniu trafi w gusta sporemu gronu czytelników. Nie wiem czy to prawda, że ten komiks był kiedyś na miejscu 50-tym, ale kiedy gruchnęła wieść o epiku, to mogły wzrosnąć apetytyty (czy zwykła zazdrość u kolekcjonerów omniaków się zrodziła ;-)) na omnibus. Ciekawostka: Omar czasem ogłasza jakieś Epiki w większym pakiecie z Curtisem...a potem o nich zapomina (tak było ostatnio z Hawkeyem, a kilka tygodni wcześniej z Ketchem) :-) On się, oczywiście, tego nie wypiera :-)
« Ostatnia zmiana: Pn, 17 Kwiecień 2023, 18:29:06 wysłana przez Kandor »