Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1494877 razy)

Offline Kandor

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5370 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 22:50:49 »
Najpierw zapowiedź Astro City. Teraz ten Ghost Rider...

Wow, a mamy dopiero początek kwietnia. :O
Wiem, a miałem kupić tego Ghost Ridera po angielsku a Astro City kupiłem tydzień przez zapowiedzią Muchy :-( Jedynie pocieszenie w tym, że TK zapowiedział że nie wyda komiksów ze świata Ivicible'a, z którymi Compendium trafiło właśnie do preorederów :-) Tak serio, to się cieszę, tylko że naprawdę mam już ("in potentia", powiedzmy, bo ja dobre komiksy Muchy zawsze chętnie kupuję) dubel  na półce, i to taki prawdziwy, a nie "bazyliszkowy" ;-)

Offline sad_drone

« Odpowiedź #5371 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 00:56:24 »
Eh, znowu jakiś komiks dla boomerów, wydaliby od czasu do czasu dla ludzi przed 40stką też jakieś tytuły, bo przecież tych spiderów, ghost riderów i venomów bez okularów nostalgii się czytać nie da 😡😡😡.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Kandor

« Odpowiedź #5372 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 01:15:41 »
Eh, znowu jakiś komiks dla boomerów, wydaliby od czasu do czasu dla ludzi przed 40stką też jakieś tytuły, bo przecież tych spiderów, ghost riderów i venomów bez okularów nostalgii się czytać nie da 😡😡😡.
Jeśli już musisz z góry oceniać bliżej ci nie znany komiks po samym okresie w jakim się ukazywał i po tym, kto się cieszy z jego wydania, to polecam komiksy Egmontu: miesięcznie wydaje on całą masę komiksów, które mogą przypaść do gustu "nie-boomerom przed 40stką" (choć, oczywiście, nie brak tam dobrych komiksów). Muchę i jej sentymentalnych, podstarzałych klientów możesz niniejszym zostawić w spokoju.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #5373 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 02:08:03 »
@Kandor U egmontu to samo przecie, jakieś epiki, knightfalle i punkty zwrotne, w Polsce prawie przestało dobre superhero wychodzić przez przymilanie się semikowcom 😡😡😡.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Kandor

« Odpowiedź #5374 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 04:01:31 »
@Kandor U egmontu to samo przecie, jakieś epiki, knightfalle i punkty zwrotne, w Polsce prawie przestało dobre superhero wychodzić przez przymilanie się semikowcom 😡😡😡.
To są tylko 3 serie, faktycznie ze starszymi komiksami. Nie samymi tymi 3-ma seriami Egmont dzisiaj stoi.

Offline xanar

« Odpowiedź #5375 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 08:27:49 »
Prawdziwy Ghost Rider to tylko w samochodzie a nie jakieś motory.  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline amsterdream

« Odpowiedź #5376 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 09:09:08 »
Ja jestem przed 40stką i chętnie przeczytam tego Ghost Ridera.

To jakaś ironia czy coś? Przecież wydają masę współczesnego badziewia .
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline dreamer36

« Odpowiedź #5377 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 09:30:44 »
Ostatnio w sumie od Muchy to wiele nie brałem, ale w tym roku trochę bardziej opróżnią mój portfel - narazie tylko EoW t. 2, ale na resztę roku Muszka ma kilka bardzo interesujących mnie pozycji: Śmierć Jean DeWolff, Astro City, Ghost Rider, no i jeżeli wyjdą to kolejne tomy East of West oraz X-Statix. A jeżeli inne pozycje będą miały dobre recenzje i mnie zainteresują, to nie wykluczam dodatkowych, nadprogramowych pozycji :)

Offline Kvothe

« Odpowiedź #5378 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 09:35:35 »
Pamiętajcie, że żarty czy ironie trzeba tłumaczyć. Bo ostatnio na forum ciężko z rozumieniem tekstu.

A zapowiedzi fajne, zobaczymy jak z terminami będzie.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #5379 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 10:47:58 »
Prawdziwy Ghost Rider to tylko w samochodzie a nie jakieś motory.  :)
Herezja!!! A kysz!!!

To Ghost Rider a nie Ghost Driver.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5380 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 13:55:46 »
To byly czasy ze komiks się czytalo kilka razy i do dziś sie pamieta😁

Offline parsom

« Odpowiedź #5381 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 14:04:10 »
Jak Marvela nie cierpię, tak tego GR kupię. Mam nadzieję, że dostanę historie dorastające pomysłowi na tę postać do pięt.

Offline KzT

« Odpowiedź #5382 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 14:52:06 »
Herezja!!! A kysz!!!

To Ghost Rider a nie Ghost Driver.

W samochodzie to chyba Knight Rider

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5383 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 15:28:16 »
Nie Ghost Rider, Ghost Driver czy Knight Rider tylko pierwszy i oryginalny Horse Rider, panowie - spaliscie na lekcjach historii ! :)

Offline Necr09

« Odpowiedź #5384 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 15:55:26 »
Ten był raczej wcześniej w "historii" :D
FGO: 758,469,198