Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495487 razy)

Offline Kandor

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5145 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 16:26:34 »
Chętnie odstąpię trzeci (nowy, właśnie się ukazał, 496 stron) tom Astro City:Metrobook.Ogłoszenie przed chwilą opublikowałem w temacie Zakupy/Giełda. Pytania/propozycje na priva.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #5146 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 17:12:46 »
Nie przypominam sobie żeby jakaś historia napisana przez Busieka mnie typowo zawiodła, oceniam jego prace wysoko, chociaż też ciężko mi powiedzieć co wyróżnia go na tle innych scenarzystów (nie czytałem tyle, żeby jakiś 'wzór' widzieć itp.) - po prostu jego historie dobrze się czyta. A że często nie jest wymieniany wśród 'czołówki', to strzelam że przez to, że głównie z superbohaterami jest identyfikowany.
Astro City nieraz polecaliście, więc świetnie że będzie na naszym rynku, a na cenę ponarzekam za rok ;)

Offline Motyl

« Odpowiedź #5147 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 18:34:21 »
Chętnie odstąpię trzeci (nowy, właśnie się ukazał, 496 stron) tom Astro City:Metrobook.Ogłoszenie przed chwilą opublikowałem w temacie Zakupy/Giełda. Pytania/propozycje na priva.

Tylko tak skromnie dodam, że jeśli ktoś preferuje polskie wydania, to byłbym powściągliwy w zakupach oryginałów (rzecz jasna megaokazje są nie do przebicia), bo lista kozaków do wydania się powiększa. Mam w notesiku co najmniej tuzin tytułów, więc jakieś zapowiedzi jeszcze w tym roku wlecą :) 

Offline Kandor

« Odpowiedź #5148 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 21:00:44 »
Tylko tak skromnie dodam, że jeśli ktoś preferuje polskie wydania, to byłbym powściągliwy w zakupach oryginałów (rzecz jasna megaokazje są nie do przebicia), bo lista kozaków do wydania się powiększa. Mam w notesiku co najmniej tuzin tytułów, więc jakieś zapowiedzi jeszcze w tym roku wlecą :)
OK, ale rozumiem że "Spawna" możemy śmiało brać w oryginale? ;-)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5149 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 21:20:01 »
Bedzie Weapon X, hura😉😉

Offline Motyl

« Odpowiedź #5150 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 21:49:56 »
OK, ale rozumiem że "Spawna" możemy śmiało brać w oryginale? ;-)

A nie wiem, może się któreś wydawnictwo kiedyś szarpnie przy okazji filmu, którego Todd nie może zacząć. Jamie Foxx mu zdziadzieje i nie zagra wymarzonej roli. Podobno nowego scenarzystę zatrudnili, więc jeszcze parę lat i ruszą z kopyta :) Ze Spawnem jest wiele problemów poruszanych tu niejednokrotnie, że długi, że się brzydko zestarzał, a od którego momentu najlepiej zacząć, że tanio nie będzie. Odpowiem ci jako czytelnik, gdyby Spawna ktoś u nas wydał, kupiłbym z sentymentu, dla rysunków (tak, bluźnię, rysunki Grega Capullo lubię bardziej niż Todda), a w oryginale nie mam jakiegoś parcia, bo jest tak dużo świetnych tytułów na naszym rynku, że nie chcę brać, aby stało na półce i się kurzyło. Może za parę lat inflacja spadnie, wojna się skończy, wróci normalność, a ceny się ustabilizują. Nie wiem, zgaduję. Nasz rynek popada ze skrajności w skrajność. Najpierw było mało superhero i czytelnicy się domagali więcej, teraz jest zatrzęsienie, można poczuć przesyt, dlatego warto odsiewać średnie tytuły i wybierać te najfajniejsze w ramach jakiegoś gatunku, nie tylko sh.

Bedzie Weapon X, hura😉😉

Odpowiem ci po Bazylowemu, ale to przecież będzie zdublowany dubel :) Były już dwa wydania i to drukowane w pokaźnych tysiącach, po co się zatem powtarzać. Czy nie lepiej spożytkować energię na coś nowego?

Offline zombie001

« Odpowiedź #5151 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 22:03:41 »
A możesz chociaż zdradzić, czy to będą jakieś grubasy? :D
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline 79ers

« Odpowiedź #5152 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 22:05:15 »
Jak już dubelki to Elektra Saga w jednym tomie ?!

Offline xardas

« Odpowiedź #5153 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 22:07:38 »
(...)
Odpowiem ci po Bazylowemu, ale to przecież będzie zdublowany dubel :) Były już dwa wydania i to drukowane w pokaźnych tysiącach, po co się zatem powtarzać. Czy nie lepiej spożytkować energię na coś nowego?
Czyli wnoszę, że będzie - na pohybel Bazylowi! ;)

Offline Motyl

« Odpowiedź #5154 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 22:15:27 »
A możesz chociaż zdradzić, czy to będą jakieś grubasy? :D

Najbliższy ponad 500 stron, chyba, zależy jak się złoży.

Czyli wnoszę, że będzie - na pohybel Bazylowi! ;)

Myślę, że to kwestia czasu i Egmont po to sięgnie. Samograj, a jeszcze Jackman wróci w Deadpoolu 3.

« Odpowiedź #5155 dnia: Cz, 02 Marzec 2023, 23:20:16 »
  Byłem przekonany, że Egmont po to sięgnie a tu proszę Mucha Comics. Przerzuciłem kiedyś kilka zeszytów mi się to z Marvels kojarzyło, chociaż Alan Moore to też dobry trop. Szkoda, że Ross na okładkach bo w środku to różnie bywa. Dla mnie po pół-oficjalnej zapowiedzi klasycznego Batmana, póki co druga najgorętsza zapowiedź w tym roku. Żal, że dopiero w przyszłym roku.

Offline zombie001

« Odpowiedź #5156 dnia: Pt, 03 Marzec 2023, 00:28:30 »
A mnie nie żal. Przynajmniej portfel odpocznie. Mało to rzeczy jest wydawane?
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Kandor

« Odpowiedź #5157 dnia: Pt, 03 Marzec 2023, 02:48:03 »
Prędzej się doczekamy Batmana Norma Breyfogle'a w Egmoncie aniżeli że Marvel wyda komiksy z uniwersum Ultraverse, wydawane przez Malibu Comics, które to wydawnictwo w 1995 roku podkupił Marvel. Postać Prime'a stworzył zresztą Breyfogle, a i Barry Windsor-Smith tworzył komiksy dla tego wydawnictwa. Ponoć jest jakiś problem z tantiemami dla twórców. Z drugiej strony Marvel wyda w tym roku omnibus z komiksami z dawnego Crossgen, więc zawsze jest jakaś nadzieja.
« Ostatnia zmiana: Pt, 03 Marzec 2023, 02:49:59 wysłana przez Kandor »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5158 dnia: Pt, 03 Marzec 2023, 08:23:50 »
Wow Crossgen w omnibusie, jakas seria konkretna czy  kilka?

Offline Kandor

« Odpowiedź #5159 dnia: Pt, 03 Marzec 2023, 08:38:09 »
Wow Crossgen w omnibusie, jakas seria konkretna czy  kilka?
Wow indeed! :-)Komplet serii "Sigil" w jednym tomie - 42 numery plus kilka dodatkowych zeszytów. Dodam jeszcze że zamówiłem sobie owe tomiszcze w jednym z naszych rodzimych sklepów komiksowych w ramach preorderu z zeszłego miesiąca:-)