Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1494456 razy)

Offline Motyl

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5040 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 15:24:18 »
Nie do końca się zgodzę, np. uważam że Astonishing X-men Muszka przerwała w odpowiednim momencie.

Tu nie ma żadnej wątpliwości. Mam podobne zdanie. Nie o ten przykład chodziło.

Dlatego można ogłosić, że wydacie taką oto historię. Tylko to. Jeśli sprzedaż będzie zadowalająca,  to wydacie kolejną na tej samej zasadzie.

Każdy będzie wiedział, że mieć będzie kompletną historię. Nawet jeśli nie będzie wydana całość serii/runu czy czego tam by to dotyczyło.

Tyle że tam wątki się mielą chyba do vol. 15, później masz lekki restart przy powrocie Havoka i Polaris do składu. Muszę sobie odświeżyć tę serię.

Offline MLeSkr

« Odpowiedź #5041 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 15:36:25 »
Ja cały czas liczyłem na wznowienie New Avengers Bendisa ale po tym jak Egmont zapowiedział Secret Invasion szanse pewnie są zerowe. Z drugiej strony Egmont nie planuje tego rozbudowywać więc fajnie by było.

Offline celtic

« Odpowiedź #5042 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 15:48:34 »
Piszecie o Davidzie, może jego run z McFarlane w Incredible Hulk?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline licinus

« Odpowiedź #5043 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 15:56:11 »
Ja cały czas liczyłem na wznowienie New Avengers Bendisa ale po tym jak Egmont zapowiedział Secret Invasion szanse pewnie są zerowe. Z drugiej strony Egmont nie planuje tego rozbudowywać więc fajnie by było.
Miałem o to samo zapytać :) skoro wydanie X-menów jest talie karkołomne, to może warto wejść w Avengersów?

Offline Motyl

« Odpowiedź #5044 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 16:04:44 »
Ja cały czas liczyłem na wznowienie New Avengers Bendisa

Też chciałem parę lat temu, ale pomysł upadł. Tak samo jak z inną serią, którą można było dalej pociągnąć. Dwa tomy New Avengers Mucha miała jeszcze na stanie w wyprzedaży na konwentach w 2019 r. Resztki wróciły na magazyn, nie wiem, czy od tamtej pory były zabierane na MFK czy KW.

Piszecie o Davidzie, może jego run z McFarlane w Incredible Hulk?

Niemy krzyk nie był najpopularniejszym tomem WKKM, ludzie się go pozbywali, chodził po 10 zł i nikt tego nie chciał. Rysunki Todda robią różnicę, ale za tym tytułem nie przemawia nostalgia, a Sałata Marvela nie cieszy się aż taką popularnością.

Offline michał81

« Odpowiedź #5045 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 17:03:29 »
Co do X-men to się powtórzę X-treme X-men Claremonta. Całość chyba by się zmieściła w 4 tomach po 400 kilka stron, czyli nie jakieś 10 czy 20 tomów. I tak pamiętam już o tym dyskutowaliśmy, ale nazwisko autora jednak dla pokolenia semica robi swoje.

Inne rzecze z mutantami które można by spróbować wydać:

X-Force by Craig Kyle & Chris Yost - dwa tomy Complete Collection i teraz jak Egmont wydał już X-Men - Punkty zwrotne: Wojna o mesjasza to można się by podpiąć do tego, bo crossover jest środkową częścią tej serii. I tak wiem jest Uncanny X-force, do tej pory się nie wyprzedało.

Wolverine: The Return of Weapon X - bo jestem pewien, że Egmont wznowi Weapon X w Marvel Limited w postaci Gallery Edition i ten tom byłby prologiem do kolejne serii, czyli....

Weapon X Franka Tieriego - seria która znowu "mogłaby" żerować na marce Weapon X plus Wolverine jest tam jednym z głównych bohaterów i też w 2-3 tomach do zamknięcia.

X-Men Legacy z Marvel Now

New X-men vol. 2 (4-5 tomów)

Albo całkowicie odpuścić X-men i wydać po prostu dobre rzeczy w Marvela, jak np.:

Loki Agent Asgardu (w jednym tomie całość)

District X  (spokojnie w dwóch tomach z Mutopią X i tym prologiem z X-Men Unlimited, wiem naciągam bo to mutanci tytuł).

Daredevil: Redemption (widać, że Egmont woli wydawać śmiałka seria niż pojedyncze albumy)

Offline xanar

« Odpowiedź #5046 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 17:08:22 »
Zróbcie ankietę :) Kto co chcę, jak chce wszystko Byrne'a  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline OokamiG

« Odpowiedź #5047 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 18:06:58 »
Motyl daj to X-Force.

Offline Takesh

« Odpowiedź #5048 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 18:08:47 »
@Motyl
X-Factor, jak i wszystkie serie sh, ciągną różne wątki z przestrzeni wielu lat. Tego nie unikniemy. Dawid kontynuuje swoje. Tylko należy pamiętać, że seria ta miała kilkuletnią przerwę. W sensie zarówno jako konkretny volume, jak i Peter swój run miał przerwany i wrócił po kilku latach. Dlatego spokojnie będzie to można logicznie podzielić.

Co do innych tytułów z Marvela to popieram kolegów. Plus wszystko Byrne'a!

I pytanie co z Punisherem? E wydaje Epiki, ale jeszcze są War Journal i Zone oraz wieeeeele mini. Może będzie jak ze Spiderem? Zarówno Muszka i E mogą wydawać.

Plus ponownie dodam do listy The Maxx oraz Savage Dragon. Wiele razy o tych tytułach pisałem i myślę, że mogą być dobrym kandydatem na wydanie.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #5049 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 18:10:59 »
Ghost Rider vol 2.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #5050 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 18:20:54 »
Gdybym za czymś optować przy wydawaniu mutantów, pomijając rzecz jasna nowości i żółtą kolekcję Egmontu, to warto przybliżać te historie, które są w miarę zamknięte, nawet starsze, z wirtuozami kreski i plamy. (...) Te obyczajowe wstawki, o które dbał Claremont czy później jego kontynuatorzy, to była esencja tych przygód, a nie tylko mordobicie i mordobicie, kolejny wielki i oczywiście przełomowy event.
Zgadzam się w zupełności. Z poważniejszych braków, których nie wypełnią Punkty Zwrotne pozwolę sobie wskazać:

Proteus (Claremont): X-Men #125-128, Classic X-Men #32-33, #36

The Brood Saga (Claremont): Uncanny X-Men #161-167

Wolverine's Wedding (Claremont): Uncanny X-Men #172-176

Weapon X + Wounded Wolf wydanie powiększone

The Asgardian Wars (Claremont): X-Men/Alpha Flight #1-2, New Mutants Special Edition, X-Men Annual #9

Excalibur: The Cross-Time Caper (Claremont): Excalibur #12-30

Bishop’s Crossing (Byrne, Lee): Uncanny X-Men #281-288, Uncanny X-Men Annual #16, X-Men #4-9, X-Men Annual #1

Avengers/X-Men: Bloodties (Harras, Lobdell): Avengers #368-369, West Coast Avengers #101, Uncanny X-Men #307, Black Knight: Exodus

The Trial of Gambit (Lobdell, Raab): Uncanny X-Men #341-350, X-Men #62-64

New X-Men (Kyle, Yost): New X-Men #20-43

Supernovas (Carey): X-Men #188-199, Annual #1

First Class (Parker)

Może coś?
« Ostatnia zmiana: Wt, 24 Styczeń 2023, 18:41:37 wysłana przez bibliotekarz »
Batman returns
his books to the library

Offline Motyl

« Odpowiedź #5051 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 18:37:21 »
Zróbcie ankietę :) Kto co chcę, jak chce wszystko Byrne'a  :)

Widzę, że dyskusja rozgorzała. Ja też chcę :) tzn. już mam, ale po polsku przygarnę, niech ktoś wyda!

Motyl daj to X-Force.

Jak założę wydawnictwo (ostatnio to popularne), to dam!

Co do innych tytułów z Marvela to popieram kolegów. Plus wszystko Byrne'a!

I pytanie co z Punisherem? E wydaje Epiki, ale jeszcze są War Journal i Zone oraz wieeeeele mini. Może będzie jak ze Spiderem? Zarówno Muszka i E mogą wydawać.

Plus ponownie dodam do listy The Maxx oraz Savage Dragon. Wiele razy o tych tytułach pisałem i myślę, że mogą być dobrym kandydatem na wydanie.

Co do Franka Zameckiego to piłka po stronie E, oni pewnie pocisną temat. Co do Maxxa i okropnie długiego SD można wszystko wydać, szkopuł w tym, że nie wszystko się sprzeda. Pandemia i wojna przydarzyły się w bardzo złym momencie dla rynku. Było widać, że rozwija się on bardzo dynamicznie. Ktoś powie, że przecież teraz wcale źle nie jest, może i nie, ale dla mnie jako odbiorcy tego medium ceny okładkowe zaczynające się od dwustu czy więcej złotych to jednak pójście w innym kierunku i ograniczone możliwości. Zawsze uważałem, że komiks powinien być dostępny dla jak najszerszego grona odbiorców, czyli nie może być za drogi, bo zrobi się luksusowy, elitarny, a to zabójstwo dla rozwoju rynku. Jak młodzi mają wejść w ten świat, gdy za takiego grubasa muszą wydać dwie stówy. No nie wejdą, nie rozszerzą bazy odbiorców.

Ghost Rider vol 2.

Fajnie, tylko czy myślimy o tym samym Duchu Zemsty. Bo ja jednak wolę bardziej współczesną wersję, np. vol. 3 :)

Zgadzam się w zupełności. Z poważniejszych braków, których nie wypełnią Punkty Zwrotne pozwolę sobie wskazać:

Może coś?

O widzisz, to już konkret. Fajne zestawienie, ze dwa tytuły mam na oku.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #5052 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 18:40:51 »

Proteus (Claremont): X-Men #125-128, Classic X-Men #32-33, #36

The Brood Saga (Claremont): Uncanny X-Men #161-167

Wolverine's Wedding (Claremont): Uncanny X-Men #172-176

Weapon X + Wounded Wolf wydanie powiększone

The Asgardian Wars (Claremont): X-Men/Alpha Flight #1-2, New Mutants Special Edition, X-Men Annual #9

Excalibur: The Cross-Time Caper (Claremont): Excalibur #12-30

Bishop’s Crossing (Byrne, Lee): Uncanny X-Men #281-288, Uncanny X-Men Annual #16, X-Men #4-9, X-Men Annual #1

Avengers/X-Men: Bloodties (Harras, Lobdell): Avengers #368-369, West Coast Avengers #101, Uncanny X-Men #307, Black Knight: Exodus

The Trial of Gambit (Lobdell, Raab): Uncanny X-Men #341-350, X-Men #62-64

New X-Men (Kyle, Yost): New X-Men #20-43

Supernovas (Carey): X-Men #188-199, Annual #1

Może coś?
Ooooo i konkretnie te historie z iksami bym brał! Fajne zestawienie, do tego wspomniany Ghost Rider vol.2 plus 2099

Offline xanar

« Odpowiedź #5053 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 19:19:03 »
A coś takiego jak Spider 2099 Petera Davida nie chwyci ?  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline celtic

« Odpowiedź #5054 dnia: Wt, 24 Styczeń 2023, 19:21:05 »
Kolejny raz proszę o Zemstę Sinister Six.
Pozatym, Spider-Man 2099 i Ghost Rider 2099

Aha, do listy z X-menami dodałbym jeszcze "The Hunt for Xavier"
« Ostatnia zmiana: Wt, 24 Styczeń 2023, 19:44:57 wysłana przez celtic »
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10