Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1493210 razy)

Offline michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4695 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 11:38:25 »
Historia "House Of M" ma fajny twist fabularny na końcu, ale fabularnie to nic specjalnego.

Zeszyty z "Decimation" to prolog do serii Wolverine Orgins, bez kontynuacji w postaci tej serii szkoda tego nawet ruszać, przy czym Wolverine Orgins niestety jest słabą serią.
Obie historie rysuje popularny u nas dzięki Punisherowi Texeira i wyglądają paskudnie.

Co do historii "Civil War" to tam dochodzi do największego absurdu dotyczącego czynnika regeneracyjnego Logana i rysuje Ramos, którego rysunki nie każdemu mogą się podobać.

Dziwne, że nie dodałeś zeszytu #49, który jest samodzielną historią "świąteczną" i wypada najlepiej od pozostały, które omówiłem powyżej.

Offline frosty24

« Odpowiedź #4696 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 11:51:44 »
Dziwne, że nie dodałeś zeszytu #49, który jest samodzielną historią "świąteczną" i wypada najlepiej od pozostały, które omówiłem powyżej.

Ten zeszyt mi umknął bo skupiłem się bardziej na tych dłuższych historiach. Cóż, może Mucha nas czymś jeszcze mile zaskoczy w temacie Logana. Nadzieja umiera ostatnia ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #4697 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 11:53:18 »
No ale nie posiadam, zatem wezmę to co jest na rynku.
To następnym razem jak Egmont czy Mucha (czy inny wydawca) będzie wznawiać coś niedostępne na rynku to przypomnij sobie swoje słowa, bo są osoby które nie posiadają wydanych np. w kolekcji komiksów, a chciałby móc je przeczytać, zamiast pluć jadem od razu jak to masz w zwyczaju.

Ten zeszyt mi umknął bo skupiłem się bardziej na tych dłuższych historiach. Cóż, może Mucha nas czymś jeszcze mile zaskoczy w temacie Logana. Nadzieja umiera ostatnia ;)
Oczywiście miłym zaskoczeniem byłoby zostawienie zeszytów Wolverine/Doop w zapowiedzianym X-Statix, bo z tego co @motyl pisał to chcieli to wyciąć.
« Ostatnia zmiana: Nd, 20 Listopad 2022, 11:55:39 wysłana przez michał81 »

Offline Kvothe

« Odpowiedź #4698 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 14:56:32 »
Z tego co słyszałem Wolverine w wykonaniu Daniela Waya to straszna kupa, więc jak zakończą na 2 tomach to raczej dobrze. Astonishing X-Men też wydali tylko 3 tomy, czyli to co było dobre. Ja liczę na wydanie ciekawych/dobrych runów niż ciągnięcie zeszytów po kolei. I że oprócz X-Statix mucha zaskoczy nas czymś w przyszłym roku. X-Factor?

Offline Crono

« Odpowiedź #4699 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 15:47:01 »
Poprzednie dwutomowe wydanie - razem 320 stron
Nowe jednotomowe wydanie - 352 strony
Będzie się zatem różnić dodatkami.

Tak, pisali o tym chyba na FB. Ja kilka dni temu sprzedałem pierwsze wydanie. Jedyne co w nim było dobre, to okładka pierwszego tomu, która mi się podobała. Lubię powiększony format od Muchy, dobrze mi się czyta i ogląda komiksy wydane w tym formacie. Do tego na pierwszym tomie wstawili nieszczęsną jedynkę, więc wolę postawić obok tego tomu komiks który pasuje rozmiarem i który będzie miał dwójkę na grzbiecie. Pierwsze wydanie nie zawierało też okładek poszczególnych zeszytów, to powinno je zawierać. Dla mnie zatem wybór był prosty:)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4700 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 15:51:41 »
@Kvothe
Jako komplecista byłbym jednak za wydaniem wszystkich zeszytów. Cały vol.3 ja bym chciał mieć na półce.

To następnym razem jak Egmont czy Mucha (czy inny wydawca) będzie wznawiać coś niedostępne na rynku to przypomnij sobie swoje słowa, bo są osoby które nie posiadają wydanych np. w kolekcji komiksów, a chciałby móc je przeczytać, zamiast pluć jadem od razu jak to masz w zwyczaju.

Dobra, żeby znowu osta nie dostać. Popatrz jak wydaje komiksy Mucha, a jak to robi Egmont. Mucha powtórzyła np. Astonishing X-Men ale w ten sposób, że gdy ktoś miał pierwsze dwa tomy z WKKM, to nie musiał przepłacać, dopłacać czy wymieniać tych komiksów. Po prostu pomijał pierwszy tom (jak ja) i kupował drugi, jeśli nie miał poprzedniego wydania. Do swojej Wojny Domowej nic nie dodawali, tylko powtórzyli tom WKKM. Iron Fist nie miał łączonego wydania, tylko w 1 tomie było to samo co w SBM. A u Egmontu ciągłe zmiany, by komplecista miał przynajmniej braki, jeśli nie kupi ich nowego wydania. 1 tom SS Slotha KOLEJNYM najlepszym przykładem. Rozumiesz tą różnicę, czy nie?
« Ostatnia zmiana: Nd, 20 Listopad 2022, 16:05:52 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Crono

« Odpowiedź #4701 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 15:59:51 »
Jedna uwaga Bazyliszku, to Mucha wydała pierwsza Wojnę Domową.

Offline michał81

« Odpowiedź #4702 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 16:15:13 »
Popatrz jak wydaje komiksy Mucha, a jak to robi Egmont.
Ale ty masz wybiórczą pamięć. Pozwól że cały ten twój wywód obalę jedną pozycją Jessica Jones Pulse. Mucha wydała całość w jednym tomie. I jak to się ma do dopłacania, kiedy w kolekcji wyszło tylko 5 zeszytów i Annuala?
Nie rozumiesz działań wydawców, ale do porzygu będziesz wciskał w każdy możliwy temat swoją teorię jaki to Egmont jest zły. Przypomnę to jest temat Muchy.
« Ostatnia zmiana: Nd, 20 Listopad 2022, 16:33:24 wysłana przez michał81 »

Offline Midar

« Odpowiedź #4703 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 16:24:20 »
A u Egmontu ciągłe zmiany, by komplecista miał przynajmniej braki, jeśli nie kupi ich nowego wydania. 1 tom SS Slotha KOLEJNYM najlepszym przykładem. Rozumiesz tą różnicę, czy nie?
Komplecista, to sprzeda najpierw gnioty z kolekcji i kupi wszystko z nowego wydania, żeby mieć w jednolitym formacie i dopasowanym wydaniu.

Offline Alfman

« Odpowiedź #4704 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 16:25:32 »
Komplecista, to sprzeda najpierw gnioty z kolekcji i kupi wszystko z nowego wydania, żeby mieć w jednolitym formacie i dopasowanym wydaniu.

To już komplecista esteta  ;)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4705 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 16:47:13 »
Przypomnę to jest temat Muchy.
Dobrze, że przypomniałeś, bo nie zauważyłem po tym, jak sam pierwszy poruszyłeś tu wątek Egmontu.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4706 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 17:36:47 »
Ale ty masz wybiórczą pamięć. Pozwól że cały ten twój wywód obalę jedną pozycją Jessica Jones Pulse. Mucha wydała całość w jednym tomie. I jak to się ma do dopłacania, kiedy w kolekcji wyszło tylko 5 zeszytów i Annuala?

Ha, dobre. Pulse wyszedł 27.04.2018. SBM 56 Jessica Jones ukazała się 13.02.2019. Każdy komiks Muchy który wyszedł po Kolekcji, jeśli go powtarza, nie koliduje z nim. Egmont też tak kiedyś robił, bo wydał choćby podwójną Czarną Wdowę. Natomiast teraz wydaje te podwójne wydania już po Kolekcjach. Pytam się jeszcze raz - widzisz różnicę, czy nie?

Offline xanar

« Odpowiedź #4707 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 18:57:35 »
Wymyśliłeś sobie jakąś "teorię kolizyjną" i teraz na siłę próbujesz zainteresować tym innych, a jak ktoś nie kupuje kolekcji albo kupuje tylko kolekcje albo tylko Muchę, to co wtedy ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #4708 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 20:18:52 »
Jakub Jankowski zdradził/potwierdził, że w przyszłym roku Mucha wyda komiks "Ballad for Sophie" Filipe Melo i Juan Cavia.

Offline Konrad

« Odpowiedź #4709 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 20:38:35 »
To już nam w lipcu na forum potwierdził też Motyl. Bardziej mnie ciekawi jaka będzie finalna decyzja odnośnie Meadowlark.