Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492429 razy)

Offline amsterdream

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4605 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 14:02:20 »
Polecam prawie wszystkie serie bo mam w zeszytowkach - rysunki raczej Venom mial niezle rzadko dowastawal kogos miernego :)

Dla mnie prime time kreski w amerykańskich komiksach to właśnie lata 91-95. To cieniowanie, ta dynamika, to zachwianie proporcji (tak, dla mnie to jest ogromny plus, nie po to sięgam po komiksy żeby oglądać idealnie odwzorowanych ludzi, uwielbiam to przerysowanie z tamtego okresu).
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline donT

« Odpowiedź #4606 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 16:08:34 »
Panowie, czytal ktos moze oryginalne zeszyty Elektra: Black, White and Blood? Zawsze mialem slabosc do Elektry (juz ad czasow As Editor) i intryguje mnie ten tytul. Bede wdzieczny za kazda opinie.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #4607 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 19:27:12 »
Mocno średnie, jak większość tytułów spod tego szyldu. Moim zdaniem nie warto, bo te historie to takie "meh". Rysunkowo też mi nie leży. W miarę polecam za to Moon Knighta B,W&B, bo graficznie jest, moim zdaniem, lepiej niż w poprzednich tytułach.

Offline Motyl

« Odpowiedź #4608 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 19:46:59 »
@Motyl, czy po dobrym przyjęciu Lethal Protector można liczyć na wydanie tych mini serii (najlepiej po 2 w jednym wydaniu  :) )

To pytanie do wydawcy, a nie do mnie. Zależy od sprzedaży Zabójczego Obrońcy. Jak będzie hit to wszystko można wydać, tylko musi być odbiorca. W tym roku nieźle sprzedają się starsze Marvele Wolverine i AoA 4, przy czym Era jest krócej na rynku. Zapewne do końca roku, a przed nami jeszcze Czarny Piątek i święta, inne tytuły podgonią, spora szansa, że wyprzedzą ich Potwory i nowy Brubaker, który, mówiąc żargonem filmowym, zawsze ma „długie nogi”. Teraz tytuły pracują na siebie dłużej niż przed podwyżkami i zawirowaniami z papierem. Zdarzają się wyjątki, może takim będzie właśnie Venom :) Zobaczymy.

Dla mnie prime time kreski w amerykańskich komiksach to właśnie lata 91-95. To cieniowanie, ta dynamika, to zachwianie proporcji (tak, dla mnie to jest ogromny plus, nie po to sięgam po komiksy żeby oglądać idealnie odwzorowanych ludzi, uwielbiam to przerysowanie z tamtego okresu).

Też lubię komiksy z tamtego okresu i raczej poluje na jakieś zagraniczne zeszyciki nie dla wysublimowanej fabuły, a właśnie dla rysunków :)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #4609 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 09:21:51 »

Pieknie to ujales, wiekszosc oczekuje mega realistyki a to ma byc rozrywka, tez lubie powazne tematy i realistyczne rysunki ale nie za to na codzien pokochalem komiksy :)

Offline JakubM

« Odpowiedź #4610 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 08:38:09 »
POTWORY - fantastyczny komiks POLECAM. Dodam tylko że  jestem czytelnikiem który DC i MARVELA atakuje z doskoku i tylko pojedyncze zamknięte tomy.

Spoiler: PokażUkryj
PYTANIE:
Sprawa  jednej daty w komiksie, mianowicie chodzi o sobotę 4 lipca 1949 roku (str. 152 polskiego wydania) , nie zgadza mi się to z wydarzeniami z 11 czerwca 1949 roku. (9 strona polskiego wydania)i wygląd chłopaka.

Offline parsom

« Odpowiedź #4611 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 10:35:24 »
W obydwu przypadkach powinien być czerwiec albo lipiec. W innym miejscu jest podobna pomyłka (strony 29 i 30)

Offline JakubM

« Odpowiedź #4612 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 11:47:00 »
W obydwu przypadkach powinien być czerwiec albo lipiec. W innym miejscu jest podobna pomyłka (strony 29 i 30)

Ciekawe czy to pomyłka u Nas czy też w oryginale tak jest.

Offline Damballa

« Odpowiedź #4613 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 12:52:00 »
W oryginale jest czerwiec w obu przypadkach.

Offline parsom

« Odpowiedź #4614 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 12:58:41 »
No, aż strach pomyśleć co by przepuścili jakby ten komiks nie był tak długo dopieszczany...

Offline vision2001

« Odpowiedź #4615 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 13:15:07 »
Spoiler: PokażUkryj
PYTANIE:
Sprawa  jednej daty w komiksie, mianowicie chodzi o sobotę 4 lipca 1949 roku (str. 152 polskiego wydania) , nie zgadza mi się to z wydarzeniami z 11 czerwca 1949 roku. (9 strona polskiego wydania)i wygląd chłopaka.

W oryginale jest czerwiec w obu przypadkach.

Potwierdzam.

MLeKrSkr

• Gość
« Odpowiedź #4616 dnia: Pt, 04 Listopad 2022, 07:12:25 »
Wiadomo kiedy premiera nowych tytułów?

Offline Pocztar

« Odpowiedź #4617 dnia: Pt, 04 Listopad 2022, 16:45:43 »

A przeczytałeś już wszystkie stare? ;)

Offline Motyl

« Odpowiedź #4618 dnia: Pt, 04 Listopad 2022, 17:04:33 »

Jasnowidzem nie jestem, ale podobno w listopadzie :)

Online Konrad

« Odpowiedź #4619 dnia: Pt, 04 Listopad 2022, 17:53:26 »
Jest 1 z 3 listopadowych zapowiedzi, finałowy tom Faithless:
Bzzz, bzzz 🪰😈🔥!
Pierwszą z trzech muszych propozycji na listopad jest ostatni tom diabelnie erotycznych przypadków Faith autorstwa niezawodnego Briana Azzarello, który w końcu zabierze nas w podróż po piekle!
FAITHLESS III
Upadek Faith nie zawsze jest przyjemny, ale za to seksowny jak diabli.
Faith – zdobywszy szturmem świat sztuki – znika równie szybko, jak się pojawiła, pozostawiając po sobie mnóstwo niedo-powiedzeń i domysłów. Czy jej zniknięcie jest tylko sprytnym posunięciem marketingowym, wołaniem o pomoc niezależnej artystki, czy w grę wchodzi coś o wiele bardziej złowieszczego? Zważywszy, że za jej spektakularnym sukcesem stoi nie kto inny jak Louis Thorne… któż może wiedzieć to na pewno?
Faith i diabeł stają twarzą w twarz do finałowej rozgrywki w ostatnim tomie bestsellerowego komiksu Briana Azzarello (Księżycówka, 100 Naboi) i Marii Llovet (Luna, Heartbeat), opowieści o seksualności, magicznych przebudzeniach i o artystach, którzy zostali uwikłani w odwieczną walkę dobra ze złem.
„Trzeci tom Faithless ponownie bierze pod lupę umiejętność człowieka do wypaczania miłości, dodając do opowieści kolejne niuanse i cudownie rozwijając jej główne postaci”.
— Comic Bookcase
TYLKO DLA DOROSŁYCH
FAITHLESS tom 3
Scenariusz: Brian Azzarello
Rysunki: Maria Llovet
Tłumaczenie: Piotr Czarnota
Wydawnictwo: Mucha Comics
Wydanie pierwsze
Liczba stron: 160
Format: 180x275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN 978-83-66589-93-3
Cena okładkowa: 79,00 zł
Premiera: 11 listopada 2022 r.
https://www.facebook.com/MuchaComics/posts/pfbid02DvzJkSV7V5n7CWHLhTa6o1MiUjVxDA7Y6DyS1MyAiBLjo9G86t1bHbAqs7SLzKaFl

« Ostatnia zmiana: Pt, 04 Listopad 2022, 17:56:31 wysłana przez Konrad »