Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1501180 razy)

Offline donT

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #3900 dnia: Wt, 22 Marzec 2022, 13:46:16 »
Temat praktycznie wyczerpany. To co moge dodac od siebie to brawo dla muszki za odwage, ale ja osobiscie balbym sie kupic komiks o takiej objectosci od tego wydawcy. Moj egzemplarz Moonshadow, trzeszczy jak w morde szczelil, a grzebiet buja sie na boki jak w zadnym innym komksie jakie posiadam. 800 stronicowy kolos wydany w takim "standardzie" moze sie zwyczajnie rozjechac.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Murazor

« Odpowiedź #3901 dnia: Wt, 22 Marzec 2022, 14:01:39 »
Moj egzemplarz Moonshadow, trzeszczy jak w morde szczelil, a grzebiet buja sie na boki jak w zadnym innym komksie jakie posiadam. 800 stronicowy kolos wydany w takim "standardzie" moze sie zwyczajnie rozjechac.
Dokładnie to samo w moim. Pierwszą moją myślą było, czy ten omnibus się nie rozleci?

Offline vision2001

« Odpowiedź #3902 dnia: So, 26 Marzec 2022, 11:56:58 »
Bzzz, bzzz!

Już 6 kwietnia w sprzedaży ukaże się nasz pierwszy flagowy tytuł 2022 roku!

NA WSCHÓD OD ZACHODU: APOKALIPSA – ROK PIERWSZY

Rzeczy, które nas dzielą, są silniejsze niż te, które nas łączą...

W wypalonym świecie, w którym Unia przegrała amerykańską wojnę domową, a Wybrańcy zajmujący najwyższe stanowiska w rządach byłej Ameryki Północnej kierują się Przesłaniem zwiastującym koniec wszystkiego, jedyną nadzieją niedobitków ludzkości jest tajemniczy biały jeździec. Dni ostateczne nadchodzą, jak się okazuje, znacznie szybciej, gdy wędrowiec ten postanawia szukać zemsty za śmierć najbliższych, a jego byli towarzysze – Jeźdźcy Apokalipsy – budzą się do życia z własnymi planami.

NA WSCHÓD OD ZACHODU: APOKALIPSA – ROK PIERWSZY to wyjątkowa mozaika gatunków: fantastycznonaukowego westernu, politycznego technothrillera i wreszcie horroru sięgającego po motywy ze starożytnych wierzeń. Jej autorem jest Jonathan Hickman (X-Men, Avengers, Fantastyczna Czwórka), uznany za jednego z najbardziej pomysłowych scenarzystów komiksowych ostatniego dziesięciolecia.

Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w zeszytach
EAST OF WEST #1–15 oraz EAST OF WEST: THE WORLD (ONE-SHOT).

Scenariusz: Jonathan Hickman
Rysunki: Nick Dragotta
Tłumaczenie: Marek Starosta
Wydanie pierwsze
Liczba stron: 504
Format: 180x275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN: 978-83-66589-75-9
Cena okładkowa: 199 zł
Premiera: 6 kwietnia 2022 r.

Offline xardas

« Odpowiedź #3903 dnia: So, 26 Marzec 2022, 12:09:02 »
Teraz tylko czekać na krzyki „kuurła czemu tak drogo!”.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #3904 dnia: So, 26 Marzec 2022, 12:27:38 »
Nie sądzę aby były narzekania, dla mnie cena ok. Porównać można z tym Thorem od Egmontu

Offline Jaxx

« Odpowiedź #3905 dnia: So, 26 Marzec 2022, 12:28:10 »
Ja nie będę krzyczał "czemu tak drogo", bo to już było wałkowane. Zamiast tego zapytam tak: czy ten komiks jest warty, by wysupłać za niego taką kasę czy też jest to średniak do jednarozowego przeczytania? Jakieś opinie? "Flagowy" sugeruje, że to jakieś wyjątkowe dzieło.

Offline bogi1

« Odpowiedź #3906 dnia: So, 26 Marzec 2022, 12:34:45 »
Ciekawe czy to jedyna zapowiedź na 06.04. Era Apocalypsa miała być na ''późny marzec''

Offline xanar

« Odpowiedź #3907 dnia: So, 26 Marzec 2022, 12:38:49 »
Amerykańskie HC kupowałem po 150, także nie wiem czy to drogo/tanio.
Czytać jeszcze nie czytałem, ale raczej same zachwyty widziałem i te HC też się szybko wyprzedały, zresztą to Hickman.
Twój komiks jest lepszy niż mój

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #3908 dnia: So, 26 Marzec 2022, 12:50:04 »
Ja bym powiedział, że osadzając w kontekście naszego rynku to jest cena bardzo przystępna. 8 stron mniej niż Moonshadow wydany rok temu, a cena taka sama.

Offline dreamer36

« Odpowiedź #3909 dnia: So, 26 Marzec 2022, 13:06:24 »
Ja nie będę krzyczał "czemu tak drogo", bo to już było wałkowane. Zamiast tego zapytam tak: czy ten komiks jest warty, by wysupłać za niego taką kasę czy też jest to średniak do jednarozowego przeczytania? Jakieś opinie? "Flagowy" sugeruje, że to jakieś wyjątkowe dzieło.

Też się zastanawiam nad tym tytułem. Zaprezentowane strony wyglądają bardzo zachęcająco. Cena uważam, że jest jak najbardziej ok. Także również chętnie bym zapoznał się z jakąś bezpośrednią opinią, czy jest to warte zakupienia.

Offline eferce

« Odpowiedź #3910 dnia: So, 26 Marzec 2022, 13:52:31 »
Mysle ze warto kupic za 22pln vol.1 (np u Non Stop C) i sobie sprawdzic.
Dla mnie okazalo sie to niestrawne. Scenarzysta poszedl po najmniejszej linii: wzial rzadko w sumie uzywany motyw 4 jezdzcow i umiescil w realiach neo-dzikiego zachodu (dzieki temu nie musial wykazywac sie zadna wiedza). Z tego polaczenia mialo wyjsc cos orginalnego.  Moze dla amerykańskiego czytelnika lub osoby z zamilowaniem do ich kultury/polityki warto sprawdzic. Innym proponuje jednak zaczac inwestycje od 20 nie 200PLN.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #3911 dnia: So, 26 Marzec 2022, 14:50:28 »
Nie wiem co to ale te czarna pania z bialymi wlosami bardzo czesto widuje na fanartach - wiec musi byc dosc popularna - biere z tego wzgledu :)

Offline sad_drone

« Odpowiedź #3912 dnia: So, 26 Marzec 2022, 14:51:01 »
@eferce nie rozumiem, jak to co piszesz jest pójściem po najmniejszej linii oporu ? Jaką wiedza miał się autor wykazać, historyczną? Cały ten komiks to jest alternatywny timeline która łączy koncepcje sci fi i paranormalne ze szczyptą polityki, autor nie miał żadnych ambicji pokazywania prawdziwej historii usa przecież. Budowa świata jest moim zdaniem fenomenalna i niesamowicie oryginalna, w żadnym innym komiksie nie spotkałem się z wizją ameryki w której jedną z ważniejszych frakcji są potomkowie mao ze donga, a przywódcy polityczni poszczególnych stanów aktywnie dążą do sprowadzenia na świat apokalipsy ;). Jedyne co mogę serii zarzucić to że kończy się ona w nieszczególnie satysfakcjonujący sposób który nie spełnia oczekiwań budowanych przez parędziesiąt zeszytów. Mimo to polecam, moim zdaniem najlepsza seria hickmana obok hox/pox, pięknie narysowana i z wielkimi ambicjami.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline LukCook

« Odpowiedź #3913 dnia: So, 26 Marzec 2022, 15:04:04 »
Historia dobra.  „Pięknie narysowana” to lekka przesada - kreska na poziomie średniaków z Marvel / DC.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #3914 dnia: So, 26 Marzec 2022, 15:15:54 »
@LukCook Rysunki wiadomo, kwestia gustu, niemniej dla mnie dragotta to jest top klasa współczesnych artystów i średniaki z marvela do niego nie mają startu. Osobiście bardzo lubię rysowników charakterystycznych którzy mają na pierwszy rzut oka rozpoznawalny styl (a niekoniecznie rysują "ładnie" w klasycznym rozumieniu) + w tej serii świetną robotę robi generalnie przemyślany kierunek artystyczny, design technologii, ubrań itp.

« Ostatnia zmiana: So, 26 Marzec 2022, 15:22:06 wysłana przez sad_drone »
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.