Ile ty masz lat 5 ? Obraziłeś się na wydawnictwo bo kupiłeś pojedyncze tomy a oni zapowiedzieli zbiorczo 
I teraz jak będziesz chciał sprzedać to mniej zarobisz czy tam więcej stracisz 
Załóż wydawnictwo jak chcesz zarabiać na książkach.
Po prosty oszukali cię na pieniądzach 
A najgorzej jest to, że ktoś kupi cały materiał w jednej książce taniej niż ty sześciu.
Ot to to to to....
Nie rozumiem totalnie tej gównoburzy. Nakład się skończył więc co robi wydawnictwo? Dodruk i cena 20zł wyżej na okładce - będzie płacz. To zróbmy integral omnibus - część ludzi dokupi sobie późniejsze brakujące tomy, a kto chce od nowa - kupi integral i ta (podobno, bo nie czytałem) znakomita seria będzie miała jeszcze więcej nabywców - też gównoburza bo ktoś ma w 6 tomach a chce omniaka bo będzie mniej miejsca zajmował - to sobie oderwij okładki z pięciu tomów i będziesz miał mniej miejsca zajęte (w ogóle co za argument?). 320zł za omnibus będzie praktycznie równoważna z obecną ceną (mówię o okładkowej), a umożliwi każdemu chętnemu zakup całej serii.
Ja wczoraj odebrałem kupione na szybko dwa pierwsze tomy, bo się wyprzedało - nie ukrywam, że gdybym wiedział wczoraj to bym nie kupił. Teraz postaram się je sprzedać, odzyskać część pieniędzy i kupie zbiorcze. I jak komuś nie pasuje to też niech sobie sprzeda i kupi omniaka. Jak Lost in Time wydaje Drogę miecza czy Nautilusa w 3 tomach to nie ma afery a to dopiero wychodzi kosmos cena - ale nie - tamto jest frankofon - dla "koneserów"...
Czytam forum już od jakiegoś czasu i naprawdę część z Was lubi robić problemy z niczego - "Blee muszka - nie kupię od Was nic w tomach bo jestem obrażony pięciolatek...." i nie kupuj - gwarantuję, że takich fochaczy jest mało i dla części obecnych i wielu przyszłych komiksiarzy takie posunięcie jest w dechę.