Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1499129 razy)

ukaszm84

• Gość
Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #3660 dnia: So, 19 Marzec 2022, 12:37:20 »
Gdyby nie wyszedł ten integral, to i tak byście zostali z tymi pojedynczymi. Cieszcie się z tego co macie.

Spoko, tylko przy następnych cieńszych rzeczach od Muchy będę się bardzo mocno zastanawiał czy kupować, bo może w perspektywie znowu być integral i zakładam, że nie będę jedyny.

« Odpowiedź #3661 dnia: So, 19 Marzec 2022, 12:44:10 »
  Dzięki kochana Mucho, zobaczycie moje pieniądze następnym razem jak świnia niebo.

Offline Tom17

« Odpowiedź #3662 dnia: So, 19 Marzec 2022, 12:46:24 »
Ale z drugiej strony bez kupowania cieńszych rzeczy nie byłoby tego integrala
Spoko, tylko przy następnych cieńszych rzeczach od Muchy będę się bardzo mocno zastanawiał czy kupować, bo może w perspektywie znowu być integral i zakładam, że nie będę jedyny.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #3663 dnia: So, 19 Marzec 2022, 12:46:56 »
Ale z drugiej strony bez kupowania cieńszych rzeczy nie byłoby tego integrala

Niby czemu?

Offline Motyl

« Odpowiedź #3664 dnia: So, 19 Marzec 2022, 12:51:13 »

Zanim zaczniesz wylewać gorzkie żale, to powiem, że to jedyny sposób na zrobienie dodruku Gideona, aby w obecnej sytuacji na rynku był nadal dostępny. To nie jest wydanie dla tych co już mają, tylko dla tych, co jeszcze nie kupili, a wydania pojedynczego nie kupią, bo się wyczerpały dwa pierwsze tomy. Po prostu nie opłaca się robić dodruków pojedynczych tomów, bo ich cena byłaby około 20 zł wyższa niż poprzednio. W ten sposób ci, którzy nie kupili jeszcze, a są zainteresowani, nadal będą mieli towar dostępny na rynku. A zbiorcze wydanie po rabacie wyjdzie taniej, niż gdyby dodrukować pierwsze tomy z nowymi cenami.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3665 dnia: So, 19 Marzec 2022, 12:51:27 »
Niby czemu?
Bo zostanie wydany ze względu na dobrą sprzedaż i koniec nakładów pojedynczych? Lol, naprawdę trzeba takie rzeczy tłumaczyć?

Wiecie że w USA to co drugi komiks ma wydanie w zeszytach, trade'ach, a potem omnibus? Ci komiksowi klienci to zawsze u nas strasznie poszkodowani.

Online PabloWu

« Odpowiedź #3666 dnia: So, 19 Marzec 2022, 12:51:37 »
Dobra akcja pod warunkiem że będzie też dodruk niedostępnych tomów ,wtedy mamy wybór i to jest zdrowa sytuacja na rynku. Ja osobiście wolę pojedyńcze tomy, są poręczniejsze do czytania.

Offline Tom17

« Odpowiedź #3667 dnia: So, 19 Marzec 2022, 12:52:17 »
Z posta i wcześniejszych wiadomość zrozumiałem że z kilka tomów Gideon Falls (w tym pierwszy tom) się już wyprzedało. Mucha nie chcąc teoretycznie podnosić ceny dodruków zdecydowała na wydanie integrala

Offline Motyl

« Odpowiedź #3668 dnia: So, 19 Marzec 2022, 12:54:43 »
Niby czemu?
,
Bo nadal byłyby na rynku. Zresztą komiksy, które zalegają na rynku pięć lat i więcej raczej znalazły już grono odbiorców. Dodatkowo rynek wtórny jest bardzo dynamiczny, co chwila są oferty, że ktoś sprzedaje jakieś nowości nawet zafoliowane albo nieprzeczytane.

Offline Motyl

« Odpowiedź #3669 dnia: So, 19 Marzec 2022, 12:55:13 »
Z posta i wcześniejszych wiadomość zrozumiałem że z kilka tomów Gideon Falls (w tym pierwszy tom) się już wyprzedało. Mucha nie chcąc teoretycznie podnosić ceny dodruków zdecydowała na wydanie integrala

Brawo, jeden myślący.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #3670 dnia: So, 19 Marzec 2022, 12:55:30 »
Niby czemu?

Bo większe ryzyko dla wydawnictwa? Ile osób kupi tytuł indi za 300 zł, nie znając go w ogóle. A tak to wydają nowości w miarę na bieżąco i widzą czy jest zainteresowanie. Inna sprawa, że też nie każdy lubi takie wielkie cegły bo źle się im czyta.

Offline parsom

« Odpowiedź #3671 dnia: So, 19 Marzec 2022, 12:56:45 »
Argument że coś jest w Stanach rusza mnie w stopniu żadnym. Mucha dała mi jasny sygnał - nie kupuj w częściach. Chyba że lubisz marnować miejsce na półce.

Online OokamiG

« Odpowiedź #3672 dnia: So, 19 Marzec 2022, 12:57:36 »
A ja może się nawet w tego Gideona zapotrze.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #3673 dnia: So, 19 Marzec 2022, 13:03:48 »
Bo większe ryzyko dla wydawnictwa? Ile osób kupi tytuł indi za 300 zł, nie znając go w ogóle. A tak to wydają nowości w miarę na bieżąco i widzą czy jest zainteresowanie. Inna sprawa, że też nie każdy lubi takie wielkie cegły bo źle się im czyta.

Cała masa tytułów mniej popularnych niż coś Lemire'a wychodziła od razu zbiorczo. Ale ja życzę wydawnictwu żeby im się to opłacało, moje zadowolenie jest drugorzędne bo i tak rzeczy do kupowania jest aż nadto. Ja zwyczajnie pojedynczych tomów od Muchy nie będę już kupował i tyle. Żadnych pretensji nie mam.

Brawo, jeden myślący.

Obawiam się, że mylisz brak myślenia z odmienną opinią. Skoro jesteś całkowicie pewny, że Musze będzie się takie podejście opłacać to faktycznie przenikliwość tego myślenia wykracza poza moje możliwości.

Zanim zaczniesz wylewać gorzkie żale

Po tym sformułowaniu to już w zasadzie jest pewny, że w ogóle nie uznajesz sformułowania "odmienna opinia".
« Ostatnia zmiana: So, 19 Marzec 2022, 13:07:10 wysłana przez ukaszm84 »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3674 dnia: So, 19 Marzec 2022, 13:06:24 »
No to nie kupujcie, nikt was chyba do tego nie przymusza? Możecie też nie kupić nigdy żadnej książki, bo za x lat wydawca wznowi w innej okładce/formacie/oprawie. Niektórzy to się zachowują jak obrażone dzieci, bo ktoś im zrobił drugie wydanie jakiegoś komiksu xD