Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1503058 razy)

Offline OokamiG

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #3360 dnia: Śr, 08 Grudzień 2021, 15:37:13 »
Zostało jeszcze jakieś 23 dni grudnia, wiec mają czas

Offline rzodkiew

« Odpowiedź #3361 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 21:37:05 »
Obywatelki/obywatele - czy warto poświęcić czas na Hrabstwo Harrow? Trzyma poziom przez wszystkie tomy czy męczy bułę na koniec?

Offline Voitas

« Odpowiedź #3362 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 21:53:27 »
Mnie się podobało, nudy nie było.

Offline gashu

« Odpowiedź #3363 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 08:06:46 »
Mnie wymęczył już pierwszy tom, ale jestem chyba w tym temacie wyjątkiem (przynajmniej na forum).

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3364 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 08:37:58 »
Nie jesteś. Po pierwszym tomie seria porzucona.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Online Midar

« Odpowiedź #3365 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 12:07:23 »
Nie jesteś. Po pierwszym tomie seria porzucona.
Moim zdaniem bardzo dobra seria. Poza jednym słabszym tomem, trzyma poziom.

Offline Death

« Odpowiedź #3366 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 13:19:08 »
Mnie się Hrabstwo Harrow bardzo podobało. Słabszy tom to pewnie ten, w którym były rysunki innych twórców, co nie?
To jest taka seria, która jest przemyślana od początku do końca, liczy te około 32 zeszyty i kończy się tam gdzie powinna zamiast być ciągnięta nie wiadomo po co. I ma cudowne malowane farbami plansze. Jeszcze mi się podoba to, że w każdym zeszycie jest na początku napis Harrow County wkomponowany w malunek, na przykład:

Offline sokratesik

« Odpowiedź #3367 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 14:22:42 »
Nie jest to seria pamiętana latami, ale bardzo wciągająca, szybko się przeczytało. Kilka rozwiązań zaskakujących, nie było tak, że czytając już wiem co będzie dalej.  Fajne - ja polecam.
P.S. Też mi się te napisy bardzo podobały :)

Offline horror

« Odpowiedź #3368 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 16:47:51 »
Harrow County - świetnie malowane. I te podwójne z napisem wkomponowanym w tło,czasem tworzonym z liści, patyków czy chmur to jest coś na czym można się zawiesić - cudowne. Dla czytających polecam również klimatyczny soundtrack, żeby puścić sobie w czasie czytania:

https://harrowcounty.bandcamp.com/album/harrow-county-vol-1

Written and performed by Tyler Crook  ;D

Online Midar

« Odpowiedź #3369 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 17:31:18 »
Harrow County - świetnie malowane. I te podwójne z napisem wkomponowanym w tło,czasem tworzonym z liści, patyków czy chmur to jest coś na czym można się zawiesić - cudowne. Dla czytających polecam również klimatyczny soundtrack, żeby puścić sobie w czasie czytania:

https://harrowcounty.bandcamp.com/album/harrow-county-vol-1

Written and performed by Tyler Crook  ;D
Dzięki za ten soundtrack, nie wiedziałem, że jest coś takiego. Zwłaszcza piąty kawałek z Vol.1 bardzo klimatyczny, pięknie mi się wkomponował w odświeżany pod wpływem tych wpisów tomik. Komiks bardzo fajny, a Crook to świetny gość. Dorwałem go w Łodzi i gadaliśmy z 15 minut, bo za wcześnie przyszedł. W tym czasie zrobił mi fajny rysunek A4 i bardzo się ucieszył, że ktoś przeczytał jego notkę biograficzną.
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Grudzień 2021, 17:37:53 wysłana przez Midar »

Offline sad_drone

« Odpowiedź #3370 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 18:07:52 »
Mi również się harrow podobało, chociaż ciągle nie skończyłem (już 2 rok planuje ostatni tom dokupic :P), natomiast wydanie jest fatalne przez objętośc tomów, hcki po 4 zeszyty w którym okładki są grubsze niż środek, nie dośc że wychodzi drogo to zajmuje mnóstwo miejsca na półce. Całe szczęście że mucha obecnie przerzuciła się na grubasy ohc.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline miragepl89

« Odpowiedź #3371 dnia: Pn, 13 Grudzień 2021, 14:17:11 »
I co z tym Marvelem u Muchy na 2022 rok? Doczekamy się jakiejś informacji? :)

I dajcie znać, czy warto brać tego Wolverine'a Rucki, nie tylko w perspektywie tego toku, ale również kolejnych. Pytam, bo WW tego autora podeszła mi mocno średnio w drugim i trzecim tomie.

Offline Voitas

« Odpowiedź #3372 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 08:53:25 »
O nowym Wolverine od Muchy:

Niestety otrzymaliśmy wiadomość od wydawcy że premiera tego komiksu przesunie się na sam koniec miesiąca - drukarnia nie wyrobi się wcześniej.
Przepraszamy za to opóźnienie. Jeśli chcą Państwo dokonać jakiejś zmiany w zamówieniu w związku z tym to prosimy o kontakt mailowy na adres: bok@gildia.pl

Offline pawlis

« Odpowiedź #3373 dnia: Wt, 21 Grudzień 2021, 16:59:31 »
21. dzień grudnia i nu chu chu o Marvelach na 2022 rok ::). Chciałbym już wiedzieć, na co mam wydawać środki ;).
« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Grudzień 2021, 17:04:26 wysłana przez pawlis »

Offline OokamiG

« Odpowiedź #3374 dnia: Wt, 21 Grudzień 2021, 17:17:43 »
Mucha informacje poda w piątek, aby jeden temat zdominował rozmowy przy wigilijnych stołach. Marketing szeptany w końcu jest bardzo skuteczny.