Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1496603 razy)

Offline xardas

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #2250 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 12:01:28 »
zamówili żeby potem sprzedać za 2 razy tyle  ;D, mucha nie robi dodruków i moze byc jak z all star superman itp  ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #2251 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 12:49:50 »
Mucha robi dodruki. Długie Halloween, Saga, Kick ass te komiksy na 100% miały dodruki.

Offline Motyl

« Odpowiedź #2252 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 13:00:52 »
Mucha robi dodruki. Długie Halloween, Saga, Kick ass te komiksy na 100% miały dodruki.

Pierwszy nakład Długiego Halloween wyprzedał się w trzy miesiące. Dodruków doczekały się też Daredevil: Żółty, Fatale tom 1, Zaćmienie.

Offline Lukop

« Odpowiedź #2253 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 13:40:26 »
Teraz chyba za każdym razem gdy ktoś będzie się domagał przy kolejnej zapowiedzi tego wszystkiego to będę pytał czy aby na pewno go stać na to.
Ale masz świadomość, że "nie stać kogoś na coś", to nie to samo, co "ktoś nie chce przepłacać za coś"? Na przykładzie ostatnich stron tego wątku widać jak na dłoni, że na tym forum jest paru bufonów, którzy mają problem z klasyfikowaniem motywacji innych, sprowadzając wszystko do ostatecznego argumentu z pupy - biedy.

@DOWN
Ach, zapomniałem jeszcze o błyskotliwcach "jak coś ci się nie podoba, to tracisz prawo do czytania i komentowania wątku". Bo przecież fora są od tego, by tylko przytakiwać i tworzyć towarzystwa wzajemnej adoracji.
« Ostatnia zmiana: Śr, 01 Wrzesień 2021, 14:27:52 wysłana przez Lukop »

Offline parsom

« Odpowiedź #2254 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 13:59:46 »
Na tym forum jest paru bufonów którzy uważają, ze ich rozterki emocjonalne są dostatecznym powodem do zbiorowego rozniecania stosów.
Nie chcesz przepłacać, to nie przepłacaj. Nie ma przymusu.

Online bibliotekarz

« Odpowiedź #2255 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 14:06:03 »
Ale masz świadomość, że "nie stać kogoś na coś", to nie to samo, co "ktoś nie chce przepłacać za coś"?
A masz świadomość, że pójść do dobrej restauracji, zamówić wszystko co mają najlepsze a po zobaczeniu rachunku powiedzieć, że to za drogo to obciach? To odnośnie dyskusji podczas zapowiedzi SSM.

Skoro u Muchy przepłacasz to kup gdzie indziej taniej.

Z powodu wzrostu cen papieru wzrosły ceny wszystkiego, co na papierze jest drukowane. Tak samo wzrosły ceny Egmontu, czego były już tutaj przytaczane przykłady. I wzrosną ceny wszystkich komiksów, których ceny jeszcze nie zostały ujawnione. A Mucha nie jest korpo takim jak Egmont i nigdy mu nie dotrzyma poziomu cen. Natomiast do niektórych jak widać to nie dociera. Chcą zamawiać coś ekskluzywnego i zapłacić poniżej kosztów produkcji, bo inaczej strzelą focha sprzedawcy.
« Ostatnia zmiana: Śr, 01 Wrzesień 2021, 14:08:57 wysłana przez bibliotekarz »
Batman returns
his books to the library

Offline LukCook

« Odpowiedź #2256 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 15:16:14 »
Chcą zamawiać coś ekskluzywnego i zapłacić poniżej kosztów produkcji, bo inaczej strzelą focha sprzedawcy.

Co ekskluzywnego jest w wydaniu Spectaculara Muchy? Nie mam problemu z płaceniem za Batman Noir, Marvel Limited, za mniejszych wydawców jak Studio Lain bez dyskontowych. W przypadku Muchy nie ma nic ekskluzywnego, limitowanego etc. Dostajemy komiks tak wydany jak ich inne tytuły za dużo większą cenę niż podobne tytuły od Egmont.

Prosta piłka jak ktoś chce to kupi a jak nie to nie, tutaj jest dyskusja dwustronna. Przeciwnicy mówią, że za drogo, za mało ekskluzywnie, za mało konkurencyjnie. Zwolennicy, że świetny komiks i że, przeciwnicy to biedacy (to akurat gruba przesada).

Wydanie przez Muchę Pająka w tej cenie to ewidentne testowanie rynku. Jakby to było tak genialne wydanie w super cenie to nikt by nie dyskutował tylko wszyscy byłyby szczęśliwi, że dostają fajne superhero zebrane w obszerny tom.

Offline parsom

« Odpowiedź #2257 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 15:31:53 »
Co ekskluzywnego jest w wydaniu Spectaculara Muchy? 

Nie jest dostępny nigdzie na świecie.
Mucha niech się nauczy, ze następny razem musi walnąć na okładce "ekskluzywny". A jak jeszcze dołoży numerację, to w ogóle...
Nie jestem ani zwolennikiem, ani przeciwnikiem, ten komiks jest mi obojętny, ale trudno przejść obojętnie od tego co się tu wyprawia.

Offline xanar

« Odpowiedź #2258 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 15:37:55 »
Dokładnie ekskluzywny i cena z 500 a teraz inflacja to można i więcej krzyknąć, będzie schodzić jak świeże bułeczki.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Xmen

« Odpowiedź #2259 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 15:43:32 »
Dokładnie tak jak ktoś napisał cena tego spider mana to testowanie rynku. Trzeba ich za to pochwalić klaszczmy krzyczmy i cieszmy się. Następny super komiks mam nadzieję będzie za 300 okładkowe żeby czasem mucha w plecy nie była.
Komiks ekskluzywny? Nie rozumiem co w powiększeniu formatu jest ekskluzywnego? Przecież to ten sam komiks tylko większych gabarytów.
Eksykluzywny na okładce nie pomoże.
Zresztą co ja mogę wiedzieć jestem biedakiem.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline gashu

« Odpowiedź #2260 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 15:46:35 »
Co ekskluzywnego jest w wydaniu Spectaculara Muchy? Nie mam problemu z płaceniem za Batman Noir, Marvel Limited, za mniejszych wydawców jak Studio Lain bez dyskontowych. 

Co niby jest eskluzywnego we wspomnianych egmontowskich Batmanach. Usunięcie koloru? Czy to, że wydawca wypuścił na rynek niższy niż zazwyczaj nakład?
W przypadku komiksu Muchy dostajemy przynajmniej coś, co faktycznie nie jest dostępne na innych rynkach i jest wydaniem "jedynym w swoim rodzaju". 

Offline xanar

« Odpowiedź #2261 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 15:47:13 »
Dokładnie tak jak ktoś napisał cena tego spider mana to testowanie rynku. Trzeba ich za to pochwalić klaszczmy krzyczmy i cieszmy się. Następny super komiks mam nadzieję będzie za 300 okładkowe żeby czasem mucha w plecy nie była.
Komiks ekskluzywny? Nie rozumiem co w powiększeniu formatu jest ekskluzywnego? Przecież to ten sam komiks tylko większych gabarytów.

To, że będzie drożej to oczywista oczywistość przy tej polityce pieniężnej i po tym co się dzieje z drewnem w tym kraju.

Co niby jest eskluzywnego we wspomnianych egmontowskich Batmanach. Usunięcie koloru? Czy to, że wydawca wypuścił na rynek niższy niż zazwyczaj nakład?
W przypadku komiksu Muchy dostajemy przynajmniej coś, co faktycznie nie jest dostępne na innych rynkach i jest wydaniem "jedynym w swoim rodzaju". 

Ekskluzywnego to nie wiem, nie ten wydawca.
Dożo większy format, lepszy grubszy papier (nie widać co jest po drugiej stronie kratki) w tych standardowych Egmontach to jest noma i zapewne mniszy nakład.
« Ostatnia zmiana: Śr, 01 Wrzesień 2021, 15:51:19 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline parsom

« Odpowiedź #2262 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 15:49:53 »

Bieda nie ma tu nic do rzeczy, definicję słowa "ekskluzywny" podają również darmowe słowniki internetowe.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2263 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 15:56:57 »

Batman Noir: Limitowany nakład, powiększony format, świetnej jakości papier.

W kategorii cenowej rzeczywiście 'jedyny w swoim rodzaju'.

Offline death_bird

« Odpowiedź #2264 dnia: Śr, 01 Wrzesień 2021, 15:57:32 »
A masz świadomość, że pójść do dobrej restauracji, zamówić wszystko co mają najlepsze a po zobaczeniu rachunku powiedzieć, że to za drogo to obciach? To odnośnie dyskusji podczas zapowiedzi SSM.

No to już jest grubsza przesada.
Gdyby chcieć się trzymać porównania restauracyjnego to należałoby napisać, że stali bywalcy restauracji "Mucha&Przyjaciele" zobaczyli na sieci zapowiedź nowego menu gdzie cena za jedno z bardziej oczekiwanych nowych dań została podniesiona i w zw. z tym zaczęli wyrażać nieukontentowanie.
Czy ktoś kupił już tego Pająka w ciemno bez sprawdzania ceny, otrzymał go i wtedy dopiero zaczął marudzić na koszt? Chyba jeszcze nie.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".