Ciekawi mnie czy ten Spectacular Spider-man okaże się sukcesem. W naszej małej forumowej bańce jest o nim głośno. Ciekawe jak będzie w szerszym świecie.
Mam nadzieję, bo zaproponowałem ten tytuł, a jego wydanie było chyba najbardziej wymagającym wyzwaniem. Podobnie zresztą było z Moonshadow, przy którym tytaniczną pracę zrobił Arek. Przypomniałem sobie, że Manzoku kiedyś miało ten tytuł w zapowiedzi, więc poszło szybkie pytanie, czy możemy wydać, na początku rozczarowanie, a po chwili euforia i po tygodniu wszystko było dograne.
Jeśli X-Statix się sprzeda to, idąc za słowami Motyla, pójdzie dalej w mutantów.
Na pewno kilka pozycji jest w zanadrzu, a jak dalej będzie wszystko zależy od największego wydawcy w Polsce. Zaproponowałem z pięćdziesiąt tytułów, które potencjalnie można wydać, niektóre się ukazały, jak AoA czy Wolverine, a inne... też się ukazały lub za moment się ukażą, ale u konkurencji. Więc nigdy nie przewidzisz co się uda, a co nie.
Też raczej sądzę, że to nierealne, najpierw trzeba by było X-men Claremonta od początku wydać, ale to raczej jakiś crowdfunding tak jak np. J.P.Fantastica zrobiła z Basilisk.
Przygotowałem już jakiś czas temu szczegółową rozpiskę publikacji X-Men Claremonta, raczej w wersji grubaśnej, omnibusowej, ale to raczej byłby drogi gips, a przy tym trzeba byłoby jechać całością materiału, a to za moment będzie nierealne.
Ja to nie będę zaskoczony jak Egmont kiedyś wyda New Mutants Sienkiewicza w Marvel Limited.
Może za parę lat się skuszą, może Limited nie przepadnie z uwagi jednak na nieporęczny format i wysoką cenę.
Nie chcę się wymądrzać, ale mam wrażenie że to samo można powiedzieć o X-Statix (no, może z wyjątkiem tego zęba czasu). Ten tytuł jest specyficzny i daleko mu do klasycznego superhero (przez co może rozczarować część osób które po niego sięgną).
Nie wymądrzasz się, masz rację. Z Arkiem o ten tytuł mocno zabiegaliśmy, wiesz, jak nie ryzykujesz, to nic nie masz. Myślę, że po komiks sięgną czytelnicy, którzy nawet nie rozważaliby opcji zakupu New Mutants, ale właśnie ta specyficzność X-Statix ich skusi.