Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495864 razy)

Offline Simon

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #1890 dnia: Pt, 20 Sierpień 2021, 23:25:28 »
Ten twój Avatar (Nie wiem czy wcześniej taki był, dopiero teraz zauważyłem) oznacza, że będziecie wydawać New Mutants od początku :)
Też mnie to zaciekawiło.
Edit: New Mutants to świetna seria, ale nie słyszałem, żeby Mucha planowała ją wydać (może przeoczyłem jakieś info).
@Motyl czy mógłbyś nam zdradzić coś więcej?
« Ostatnia zmiana: Pt, 20 Sierpień 2021, 23:32:27 wysłana przez Simon »
"Between thought and expression lies a lifetime"

Offline Motyl

« Odpowiedź #1891 dnia: So, 21 Sierpień 2021, 01:44:47 »
Ten twój Avatar (Nie wiem czy wcześniej taki był, dopiero teraz zauważyłem) oznacza, że będziecie wydawać New Mutants od początku :)

Wcześniej był Logan z okładki Rucki, przez chwilę Rogue z podrasowanej wersji okładki Astonishing X-Men #4 vol. 1 (oryginalna niestety nie zachowała się do druku), która ozdobi okładkę AoA 3 (to takie wspomnienie z młodości, jeden z pierwszych zagranicznych zeszytów z mutantami, który wpadł mi w ręce). Do New Mutants mam wielki sentyment, to świetna seria i bardzo chciałbym, aby się u nas ukazała, ale to raczej tylko moje pobożne życzenie. Potencjał marketingowy w tym tytule nie jest wystarczający na nasz rynek, postaci na ogół nieznane, a narracja nadgryziona przez ząb czasu. Dodatkowo to, co się dzieje na rynku drukarskim chyba definitywnie przekreśla inwestowanie w ryzykowne projekty.

Edit: New Mutants to świetna seria, ale nie słyszałem, żeby Mucha planowała ją wydać (może przeoczyłem jakieś info).
Nie planuje. Na razie na rozkładzie są inne tytuły z mutantami. Wszystko zależy od ich sprzedaży czy uda się sięgnąć po następne. Na razie musi wystarczyć Wolverine i X-Statix. Może jakiś niespodziewany one-shot, ale to wszystko zależne od sytuacji na rynku. Avatar mam taki, bo lubię :)

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #1892 dnia: So, 21 Sierpień 2021, 08:15:57 »
Ciekawi mnie czy ten Spectacular Spider-man okaże się sukcesem. W naszej małej forumowej bańce jest o nim głośno. Ciekawe jak będzie w szerszym świecie.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Simon

« Odpowiedź #1893 dnia: So, 21 Sierpień 2021, 08:52:44 »
@Motyl ok, dzięki za odpowiedź.
Jeśli X-Statix się dobrze sprzeda, to może Mucha wyda Silver Surfera Slotta i Allreda.  :)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1894 dnia: So, 21 Sierpień 2021, 09:09:57 »
Popieram post wyżej.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #1895 dnia: So, 21 Sierpień 2021, 09:16:13 »
Jeśli X-Statix się sprzeda to, idąc za słowami Motyla, pójdzie dalej w mutantów.
Batman returns
his books to the library

Offline Lafar

« Odpowiedź #1896 dnia: So, 21 Sierpień 2021, 09:42:46 »
Dobra sprzedaż też może otworzyć furtkę do Mad mana, zwłaszcza, że Dark Horse pompuje teraz Lib Ed więc jeden problem mniej z selekcją materiału. Nie obraziłbym się jakby patrząc na to Nonstop się za to wziął.

Offline Simon

« Odpowiedź #1897 dnia: So, 21 Sierpień 2021, 10:10:25 »
Jeśli X-Statix się sprzeda to, idąc za słowami Motyla, pójdzie dalej w mutantów.
No tak, ale jednak mam też nadzieję na Allreda, bo coś mało go w Polsce.  ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #1898 dnia: So, 21 Sierpień 2021, 10:32:54 »
Wcześniej był Logan z okładki Rucki, przez chwilę Rogue z podrasowanej wersji okładki Astonishing X-Men #4 vol. 1 (oryginalna niestety nie zachowała się do druku), która ozdobi okładkę AoA 3 (to takie wspomnienie z młodości, jeden z pierwszych zagranicznych zeszytów z mutantami, który wpadł mi w ręce). Do New Mutants mam wielki sentyment, to świetna seria i bardzo chciałbym, aby się u nas ukazała, ale to raczej tylko moje pobożne życzenie. Potencjał marketingowy w tym tytule nie jest wystarczający na nasz rynek, postaci na ogół nieznane, a narracja nadgryziona przez ząb czasu. Dodatkowo to, co się dzieje na rynku drukarskim chyba definitywnie przekreśla inwestowanie w ryzykowne projekty.
Nie planuje. Na razie na rozkładzie są inne tytuły z mutantami. Wszystko zależy od ich sprzedaży czy uda się sięgnąć po następne. Na razie musi wystarczyć Wolverine i X-Statix. Może jakiś niespodziewany one-shot, ale to wszystko zależne od sytuacji na rynku. Avatar mam taki, bo lubię :)
To oczywiście żart był  :) Też raczej sądzę, że to nierealne, najpierw trzeba by było X-men Claremonta od początku wydać, ale to raczej jakiś crowdfunding tak jak np. J.P.Fantastica zrobiła z Basilisk, swojego czasu Multiversum wrzucał zdjęcie z omnibusem X-men vol.4

to ktoś jednak kupuje, kwestia czy wystarczają liczba osób i czy ktoś się tego podejmie bo "trochę" materiału jest.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online michał81

« Odpowiedź #1899 dnia: So, 21 Sierpień 2021, 11:38:53 »
Ja to nie będę zaskoczony jak Egmont kiedyś wyda New Mutants Sienkiewicza w Marvel Limited.

Offline Crono

« Odpowiedź #1900 dnia: So, 21 Sierpień 2021, 12:26:07 »
Potencjał marketingowy w tym tytule nie jest wystarczający na nasz rynek, postaci na ogół nieznane, a narracja nadgryziona przez ząb czasu. Dodatkowo to, co się dzieje na rynku drukarskim chyba definitywnie przekreśla inwestowanie w ryzykowne projekty.
Nie chcę się wymądrzać, ale mam wrażenie że to samo można powiedzieć o X-Statix (no, może z wyjątkiem tego zęba czasu). Ten tytuł jest specyficzny i daleko mu do klasycznego superhero (przez co może rozczarować część osób które po niego sięgną).

Offline xanar

« Odpowiedź #1901 dnia: So, 21 Sierpień 2021, 12:47:40 »
Ja to nie będę zaskoczony jak Egmont kiedyś wyda New Mutants Sienkiewicza w Marvel Limited.
Ja to wolałbym żeby oni wydawali w tym formacie tak jak teraz to robią czyli Eternals, ten Wolverine and Havok, mogliby Wolverine: Weapon X. Ewentualnie mają ściągawkę w postaci tych wydań gallery edition:
https://www.previewsworld.com/Catalog/MAR210684
https://www.previewsworld.com/Catalog/JUN210768
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Motyl

« Odpowiedź #1902 dnia: So, 21 Sierpień 2021, 12:56:58 »
Ciekawi mnie czy ten Spectacular Spider-man okaże się sukcesem. W naszej małej forumowej bańce jest o nim głośno. Ciekawe jak będzie w szerszym świecie.

Mam nadzieję, bo zaproponowałem ten tytuł, a jego wydanie było chyba najbardziej wymagającym wyzwaniem. Podobnie zresztą było z Moonshadow, przy którym tytaniczną pracę zrobił Arek. Przypomniałem sobie, że Manzoku kiedyś miało ten tytuł w zapowiedzi, więc poszło szybkie pytanie, czy możemy wydać, na początku rozczarowanie, a po chwili euforia i po tygodniu wszystko było dograne.
Na pewno kilka pozycji jest w zanadrzu, a jak dalej będzie wszystko zależy od największego wydawcy w Polsce. Zaproponowałem z pięćdziesiąt tytułów, które potencjalnie można wydać, niektóre się ukazały, jak AoA czy Wolverine, a inne... też się ukazały lub za moment się ukażą, ale u konkurencji. Więc nigdy nie przewidzisz co się uda, a co nie.

Też raczej sądzę, że to nierealne, najpierw trzeba by było X-men Claremonta od początku wydać, ale to raczej jakiś crowdfunding tak jak np. J.P.Fantastica zrobiła z Basilisk.

Przygotowałem już jakiś czas temu szczegółową rozpiskę publikacji X-Men Claremonta, raczej w wersji grubaśnej, omnibusowej, ale to raczej byłby drogi gips, a przy tym trzeba byłoby jechać całością materiału, a to za moment będzie nierealne.

Może za parę lat się skuszą, może Limited nie przepadnie z uwagi jednak na nieporęczny format i wysoką cenę.

Nie chcę się wymądrzać, ale mam wrażenie że to samo można powiedzieć o X-Statix (no, może z wyjątkiem tego zęba czasu). Ten tytuł jest specyficzny i daleko mu do klasycznego superhero (przez co może rozczarować część osób które po niego sięgną).

Nie wymądrzasz się, masz rację. Z Arkiem o ten tytuł mocno zabiegaliśmy, wiesz, jak nie ryzykujesz, to nic nie masz. Myślę, że po komiks sięgną czytelnicy, którzy nawet nie rozważaliby opcji zakupu New Mutants, ale właśnie ta specyficzność X-Statix ich skusi.
« Ostatnia zmiana: So, 21 Sierpień 2021, 13:08:51 wysłana przez Motyl »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1903 dnia: So, 21 Sierpień 2021, 14:03:03 »
Dobra sprzedaż też może otworzyć furtkę do Mad mana, zwłaszcza, że Dark Horse pompuje teraz Lib Ed więc jeden problem mniej z selekcją materiału. Nie obraziłbym się jakby patrząc na to Nonstop się za to wziął.
Dokladnie taka sama mysl powstrzymuje mnie przed zakupem orginalu ☺

Offline Xmen

« Odpowiedź #1904 dnia: So, 21 Sierpień 2021, 21:42:17 »
Format typu przedwieczni itd powinni zaorać jak najszybciej, źle się to czyta, trzyma , zajmuje dużo miejsca i cena jest zbyt wysoka.
Oczywiście to tylko moje zdanie.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.