Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1494910 razy)

Offline rand

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #1755 dnia: So, 22 Maj 2021, 11:35:43 »
A co z Seven to Eternity vol 2?? Mam nadzieję że nie skasowali tego i wydadzą w drugiej połowie roku... Trochę czasu już na to czekam

Online Konrad

« Odpowiedź #1756 dnia: So, 22 Maj 2021, 12:23:55 »
@rand
Ostatni zeszyt Seven to Eternity wychodzi dopiero w lipcu, więc to jest normalne, że musieli przesunąć trochę premierę. Będzie w II połowie roku

Offline rand

« Odpowiedź #1757 dnia: So, 22 Maj 2021, 12:28:19 »
@rand
Ostatni zeszyt Seven to Eternity wychodzi dopiero w lipcu, więc to jest normalne, że musieli przesunąć trochę premierę. Będzie w II połowie roku
Dzięki, nie wiem czemu byłem przekonany, że seria już się zakończyła. Czekam w takim razie na zapowiedź i drugą połowę roku

Online Konrad

« Odpowiedź #1758 dnia: So, 22 Maj 2021, 12:36:00 »
Podobna sytuacja jest z Family Tree. Ostatni zeszyt w czerwcu, więc musimy poczekać trochę dłużej na nasz zbiorczy tom z całością

Offline Gazza

« Odpowiedź #1759 dnia: So, 22 Maj 2021, 17:24:22 »
A co z Seven to Eternity vol 2?? Mam nadzieję że nie skasowali tego i wydadzą w drugiej połowie roku... Trochę czasu już na to czekam
A jak wrażenia z lektury tomu 1? Opinie recenzentów dość mieszane. Graficznie faktycznie lepiej niż w fabule? Jak koleżeństwo ocenia? 🙂

Offline rand

« Odpowiedź #1760 dnia: So, 22 Maj 2021, 19:07:12 »
Dla mnie każdy komiks Remendera to rewelacja i must have, ale pewnie mało osób ma podobnie, więc ciężko o jakąś subiektywną opinie. W odpowiednim wątku napisałem parę słów o komiksie. Mi się bardzo podobał i strona graficzną to jeden z powodów, świetnie zarysowane postaci w tym główny antagonista. Miałem pare zastrzeżeń, ale przymknąłem na to oko. Pewnie dużo zależy też od oczekiwań w stosunku do komiksu.

Offline Arthaniel

« Odpowiedź #1761 dnia: So, 22 Maj 2021, 19:18:47 »
Seven bardzo spoko - aż szkoda, że cała historia to tylko 4 tomy będą (u nas 2), bo to taki koncept, że można z niego spokojnie jeszcze wiele wycisnąć.

W sumie kupiłem ten tom 1, żeby szybko przeczytać i odsprzedać (bo ogólnie w kolekcji zostawiam sobie tylko tytuły, które naprawdę mnie ujęły), ale postanowiłem wstrzymać się z tym do momentu, aż przeczytam całość i wtedy zadecyduję ;)

Online Pawel.M

« Odpowiedź #1762 dnia: Nd, 23 Maj 2021, 00:29:56 »
A jak wrażenia z lektury tomu 1? Opinie recenzentów dość mieszane. Graficznie faktycznie lepiej niż w fabule? Jak koleżeństwo ocenia?
Chaos, nudziarstwo, jak to zazwyczaj u Remendera. Natomiast graficznie jest bardzo dobrze.

Offline Arthaniel

« Odpowiedź #1763 dnia: Pn, 24 Maj 2021, 03:18:24 »
zgadzam się z chaosem, z nudziarstwem na pewno nie ;).

Remender faktycznie często ma bardzo chaotyczne początki, gdzie niby dużo się dzieje, ale trzeba poczekać zeszyt lub dwa, by cokolwiek z tego w ogóle wyniknęło.

To trochę może męczyć na dłuższą metę i dlatego wejście w jakąkolwiek nową serię tego autora nigdy nie jest szczególnie łatwe i przyjemne.

Dalej za to - wszystko zyskuje ręce i nogi, wydarzenia początkowe nabierają sensu i można czytać.

Pod powyższe zalicza się imo Głębia, Seven i Black Science. Deadly Class początek ma już trochę płynniejszy.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1764 dnia: Pn, 24 Maj 2021, 07:35:37 »
Ja jestem po stronie zadowolonych z lektury "Seven to Eternity" - akurat takiego komiksu długo szukałem. Świetnie narysowany i dobrze napisany komiks, z wciągającą fabułą, fajnymi, nietypowymi postaciami (zarówno tymi pozytywnymi jak i negatywnymi - Grajek jest kapitalny) i oryginalnym, przemyślanym światem przedstawionym - te wszystkie szepty, magia, rasy wyszły naprawdę świetnie. Fabularnie Remender stara się unikać klisz, przez co rozwój akcji nie jest oczywisty i tak naprawdę nie wiadomo, czego się spodziewać. Ja akurat nie miałem wrażenia chaosu, ale rozumiem, że takie ktoś może mieć, bo zawiązanie akcji również nie jest typowe - czytelnik po prostu wrzucony jest do świata z całym jego dobrodziejstwem i nie ma wprowadzania za rączkę krok po kroku. Ale po dwóch, góra trzech zeszytach wszystko ładnie zaskakuje i dalej czyta się niezwykle przyjemnie. Ja z niecierpliwością czekam na drugi tom i żałuję, że w u nas będą tylko dwa, bo ten świat ma gigantyczny potencjał i chciałbym dalej go eksplorować.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1765 dnia: Pn, 24 Maj 2021, 08:03:16 »
Ale 2 tomy to zdaje się całość. Póki co nie ma tego więcej.
Dzięki za wszystkie opinie. Z Remenderem, stąd moje pytanie, mam różnie - jedne weszły mi bardzo satysfakcjonująco (Black Science, pierwszy tom Fear Agenta), inne średnio (Głębia, Tokyo Ghost), części nawet nie znam (Death or Glory, Deadly Class). X-Force posiadam ale czeka na swoją kolej, natomiast Seven to Eternity intrygowało mnie od początku w warstwie graficznej (lubię kreskę Openy) i myślę, że Wasze opinie raczej zachęciły. :)

Offline Pocztar

« Odpowiedź #1766 dnia: Pn, 24 Maj 2021, 09:19:20 »
A jak wrażenia z lektury tomu 1? Opinie recenzentów dość mieszane. Graficznie faktycznie lepiej niż w fabule? Jak koleżeństwo ocenia? 🙂

Moim zdaniem 7/10, pozycja warta uwagi, ale nie must have ;)
Na tym etapie zresztą trudno wyrokować, bo pierwszy tom to jedynie wstęp i nie sądzę, by dało się wyrobić po nim jednoznaczną opinię. Na pewno lepsza niż koszmarnie chaotyczna i nieczytelna "Głębia" tegoż autora ;)
Jakby Ci się nudziło, to tutaj wincyj:
https://moviesroom.pl/newsy/komiksy/droga-ku-wiecznosci-tom-1-bog-szeptow-recenzja-komiksu/
« Ostatnia zmiana: Pn, 24 Maj 2021, 09:21:28 wysłana przez Pocztar »

Online Pawel.M

« Odpowiedź #1767 dnia: Pn, 24 Maj 2021, 13:01:12 »
zgadzam się z chaosem, z nudziarstwem na pewno nie ;).
Osobiście uważam, że najlepszym komiksem Remendera jest "Fear Agent" - jest tylko nudny, bez chaosu, więc mogę go ocenić na 4/10 (czyli wg mojej skali ocen: "szkoda czasu na czytanie czegoś takiego") :D Natomiast "Seven to Eternity" scenariuszowo to dla mnie jakieś 3/10, po uwzględnieniu rysunków całość mogę wycenić max na 5/10 (czyli: "nie polecam, nie odradzam").
« Ostatnia zmiana: Pn, 24 Maj 2021, 13:03:21 wysłana przez Pawel.M »

Offline Leyek

« Odpowiedź #1768 dnia: Nd, 30 Maj 2021, 21:00:48 »
Przejrzyjcie swoje egzemplarze Ascendera 1. Mi trafił się egzemplarz polsko-portugalski i musiałem przerwać lekturę w połowie 2 zeszytu (na oko kilkanaście stron - pewnie jedna składka - jest po portugalsku). Więc pewnie jest szansa, że jakaś część nakładu tak ma. Kupowałem w Gildii.

Offline xanar

« Odpowiedź #1769 dnia: Nd, 30 Maj 2021, 21:04:03 »
Widzę, że to standard.
Twój komiks jest lepszy niż mój