Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492687 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8250 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 08:48:49 »
Do szczęścia brakuje jeszcze kontynuacji Punisher War Journal z rysunkami Texa, głównie chodzi mi o Sicilian Sagę - sentyment z jednej strony, ale niezły akcyjniak z drugiej 🙂

No ba - Saracen jest The Best. ;) Choć mógłbym się obyć bez tego, jeśli TM Semic wszystko wydrukował.

Offline Adolf

« Odpowiedź #8251 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 09:01:58 »
Ale jak to? Zgubili 4 strony komiksu? Przecież celowo nie wycięli. Marvel nie wysłał im trefnych materiałów. Tam musieli podczas składania coś nieźle pokręcić. To jedna z najzabawniejszych dram w polskim komiksowie.

Spoiler: PokażUkryj
Dlaczego Mucha nie siada na Ghost Riderze?

Bo nie ma stron.

Offline Wintermute

« Odpowiedź #8252 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 10:50:48 »
Ciekawe czy Marvel akceptuje takie sytuacje?
Dla mnie to nakład do przemielenia. Co innego jakby o tym informowali.Kazdy mógłby podjąć decyzję czy takiego potworka kupić.
Wyobrażacie sobie książkę w której wydawca nie zamiescił 20% rozdziału?
« Ostatnia zmiana: So, 12 Lipiec 2025, 10:53:47 wysłana przez Wintermute »

Offline OokamiG

« Odpowiedź #8253 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 11:10:01 »
Poprzedni wydawca książkowego Star Wars Uroboros zmieścił erratę do pobrania do Phasmy w takiej sytuacji. Mucha powinna postąpić tak samo.

Offline komiks

« Odpowiedź #8254 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 12:36:54 »
Mogli dać przedmowę w której informują, że nie ma tych stron i dlaczego. Mogli dać to w opisie komiksu na stronach sklepów i na FB poinformować. Ale ja nie wierzę, że tych materiałów nie ma, bo co to znaczy? Że nigdy nie zostały wydane, czy że Mucha ich nie ma, czy że nie ma ich w dobrej jakości? Jeśli kiedykolwiek było to wydane, to gdzieś te materiały są, jak nie na czyimś dysku w jakimś wydawnictwie, to chociażby w wydrukowanych komiksach, można był zeskanować i wytłumaczyć we wstępniaku, dlaczego są kiepskiej jakości i jeszcze zrobić z tego wartość, że nigdzie tego nie ma, ale My zdobyliśmy.

Zamiast tego napisali "po raz pierwszy w całości"

« Ostatnia zmiana: So, 12 Lipiec 2025, 12:42:10 wysłana przez komiks »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline zombie001

« Odpowiedź #8255 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 13:31:28 »
Może po prostu to jedna z tych giga-wtop, gdzie o braku stron dowiedzieli się... kilka dni temu z Facebooka właśnie :D

I teraz robią dobrą minę do złej gry. Ale nie ma nic gorszego niż brnięcie w takie krętactwa.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline xanar

« Odpowiedź #8256 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 13:40:01 »
Mogli dać przedmowę w której informują, że nie ma tych stron i dlaczego. Mogli dać to w opisie komiksu na stronach sklepów i na FB poinformować. Ale ja nie wierzę, że tych materiałów nie ma, bo co to znaczy? Że nigdy nie zostały wydane, czy że Mucha ich nie ma, czy że nie ma ich w dobrej jakości? Jeśli kiedykolwiek było to wydane, to gdzieś te materiały są, jak nie na czyimś dysku w jakimś wydawnictwie, to chociażby w wydrukowanych komiksach, można był zeskanować i wytłumaczyć we wstępniaku, dlaczego są kiepskiej jakości i jeszcze zrobić z tego wartość, że nigdzie tego nie ma, ale My zdobyliśmy.

Zamiast tego napisali "po raz pierwszy w całości"

Ale to już wszytko było, w Spectacular Spider-Manie, zarobili własną reprodukcje paru stron, których faktycznie na tamten czas nie było.
Mam podejrzenia, że oni dowiedzieli się o tym jak ktoś im o tym powiedział, tak jak były z tymi rozkładówkami, wtedy ktoś sobie usunął jedną stronę z przodu i nie wpadł na to, że jak tak zrobi to się splash page'e nie będą zgadzać  ;D

Może ktoś sprawdzić kto ma wykupiony dostęp do Marvel Unlimited czy tam są te strony z tego zeszytu #24 co to ich podobno nie ma.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline komiks

« Odpowiedź #8257 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 13:50:08 »
Strony istnieją, link do całego zeszytu nr 24 został wstawiony przez Xanara. Gdyby nawet nie mieli tych stron, jak odpowiedzieli w mejlu do Wintermute , to mogli zremasterować.

Podejrzewam, że jest jak mówicie, Mucha prawdopodobnie tego nie zauważyła, bo ten komiks to cegła, więc łatwo przeoczyć 4 strony. Teraz powinni przeprosić albo coś, nie znam się na gaszeniu pożarów w korpo, no chyba, że dla nich to żaden pożar, tylko dzień jak co dzień 🥳

Offline xanar

« Odpowiedź #8258 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 14:05:08 »
W omnibusie to ja wiem czy są, sam film wstawiłem, chodzimy o to czy są też wirtualnie, jak tam nie nie będzie to może jest trochę prawdy w tym to mówią.
Jakie przeprosić, przecież już się ustosunkowali, tak samo było z rozpikselowanymi materiałami w East of West, powiedzieli, że takie dostali, albo innych nie ma, już nie pamiętam.

Offline Brzon

« Odpowiedź #8259 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 14:31:06 »
Ale czy brak tych 4 stron powoduje, że nie kumamy o co chodzi w tym zeszycie, ewidentnie są jakieś dziury fabularne itp.? Bo tego nikt nie napisał.

Offline xanar

« Odpowiedź #8260 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 14:46:22 »
Masz wrzucony cały zeszyt przeczytaj i będziesz wiedział.

Offline michał81

« Odpowiedź #8261 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 14:47:27 »
Wycięto 4 strony z Danem. Ich brak nie przeszkadza w zrozumieniu historii.

W zamian mamy za to pełne rozkładówki bez błędów.

Offline xanar

« Odpowiedź #8262 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 14:59:30 »
Nie można mieć wszystkiego ;D

Offline komiks

« Odpowiedź #8263 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 15:01:53 »
Dokładnie, ja tego komiksu akurat nie zdecydowałem się kupić, ale uważam, że to w niczym nie przeszkadza, bo większość stron jest, a 4 w tą albo w tamtą w sumie nie robią różnicy. Malkontenci mogą sobie te strony przeczytać w internecie. Także, super robota Mucho, dziękujemy i czekamy na kolejne komiksy.

PS tylko błagam nie wydawajcie Ghost Rider 2099, zostawcie to SL.

Jeszcze tylko takie pytanko do zakupowiczów - czy tradycyjnie grzbiet komiksu trzeszczy/rozpada się?

Offline Xmen

« Odpowiedź #8264 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 15:24:30 »
"większość stron jest, a cztery w tą albo w tamtą w sumie nie robią różnicy" xdddd
Wiadomo, że da się przeczytać ale nie o to w tym chodzi. Miejmy nadzieję, że następnym razem nie zapomną o okładce razem z grzbietem. Chociaż w sumie to w niczym nie przeszkadza, da się przeczytać xddd
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.