Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495718 razy)

Offline dreamer36

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7950 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 08:24:11 »
Mucha zawsze miała trochę wyższe ceny, ale nie nie ukrywajmy - biorą się najczęściej za serie dobre lub bardzo dobre (pomińmy na chwilę SH). East of West dla mnie miażdży - konstrukcją świata, fabułą, postaciami, dialogami, całą polityką - a to że jedna strona miała raster zauważalny? No wtopa, ale bojkot całego wydawnictwa to chyba lekka przesada. East of West, Astro City, czy znaczna większość twórczości Bruebakera są więcej warte dla mnie niż wszystkie Epiki od Egmontu razem wzięte (które oczywiście też mam na półce).  Dlatego Projekty Manhatan wczoraj doszły z razem z pakietem komiksów LiT i będzie w najbliższym czasie czytan - mam nadzieję, że z dużą przyjemnością, relaksem i satysfakcją, a na pewno bez lupy żeby zobaczyć zły piksel.

PS. Żeby nie było, że jakimś fabojem jestem i ich bronie za wszelką cenę - uważam, że rozjechane rozkładówki w X-Statix powinni byli jednak wziąć na klatę i zrobić przedruk całego wydania...

Offline Murazor

« Odpowiedź #7951 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 09:06:31 »
bez lupy żeby zobaczyć zły piksel.
Wydaję mi się, że trzeba mieć wadę wzroku, żeby nie widzieć tego gołym okiem. Rozkładówki to skopane 4-6 strony? I to Cie rusza, a cały trzeci tom Na wschód to ponad 300 stron widocznych błędów.

Z mojej perspektywy, dużo świetnych tytułów, ale odjechali cenowo. Zbłąkane kule i Astro City to jedyne rzeczy, które kupuje. Chociaż teraz żałuję, że nie wziąłem kompletu Astro City w oryginale, w cenie 1-2 tomów od Muchy i bez czekania 5 lat na skończenie serii.

Offline vision2001

« Odpowiedź #7952 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 11:41:12 »
Chociaż teraz żałuję, że nie wziąłem kompletu Astro City w oryginale, w cenie 1-2 tomów od Muchy i bez czekania 5 lat na skończenie serii.
Spokojnie. Nie spiesz się. Raz na jakiś czas Astro City wskakuje w promkach w Atomie albo w Azylu.

Offline Takesh

« Odpowiedź #7953 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 13:54:41 »
I chyba został jeszcze jeden tom do wydania. W USA oczywiście.

Offline 79ers

« Odpowiedź #7954 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 18:39:22 »
A czytałeś Chew albo Sagę?
Celowo początki historii i tomiki ze środka - fragmenty, ponieważ w większej dawce ciężkostrawne.

Offline vision2001

« Odpowiedź #7955 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 09:17:31 »
Bzzz, bzzz 🪰 📖👻!

Już 30 kwietnia zapraszamy do sięgnięcia po pierwszy tom nowej antologii wyjawiającej mroczne sekrety ukryte pod powierzchnią ludzkiej egzystencji!

MITY KOŚCIANEGO SADU - PRZEJŚCIE

Twórcy  wyróżnionej Nagrodą Eisnera serii GIDEON FALLS prezentują album otwierający odważne i ambitne uniwersum grozy! Geolog zostaje wysłany na teren odludnej latarni morskiej, by zbadać występujący tam dziwny fenomen. Na wyspie między skałami znajduje otchłań bez dna. Co takiego w niej siedzi? Czy przybysz zdoła się oprzeć jej niezwykłemu przyciąganiu?

Przejście to pierwszy album Mitów Kościanego Sadu. Uniwersum stworzonego przez Jeffa Lemire’a i Andreę Sorrentino. Brian Michael Bendis wyraził się o tym duecie kreatywnym jako o jednym z najwybitniejszych w historii komiksu.

Scenariusz: Jeff Lemire
Ilustracje: Andrea Sorrentino
Kolory: David Stewart
Tłumaczenie: Maria Lengren
Liczba stron: 96
Format: 180 mm x 275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN: 978-83-67571-52-4
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 69,00 zł
Premiera: 30 kwietnia 2025 roku

69pln za 96 stron...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #7956 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 09:42:06 »
Eeee... A kolejny Spectacular Spider-Man kiedy??? A Asgardian War kiedy???

Offline Warpath

« Odpowiedź #7957 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 10:10:47 »
Biorę. Niemniej naprawdę liczę na drugi tom Astro City z okazji zbliżającej się KW.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #7958 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 10:30:33 »
A wiadomo, czy będzie kontynuowany "Ghost Rider"? Bo nie wiem, czy zasadzać się na drugiego omnibusa?

« Odpowiedź #7959 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 11:47:39 »
A wiadomo, czy będzie kontynuowany "Ghost Rider"? Bo nie wiem, czy zasadzać się na drugiego omnibusa?

Tak, będzie drugi tom. Jest już zapowiedziany niby na pierwszą połowę tego roku, ale pewnie będzie przesunięcie, bo zaraz mamy już maj.
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline dreamer36

« Odpowiedź #7960 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 14:08:03 »
Biorę. Niemniej naprawdę liczę na drugi tom Astro City z okazji zbliżającej się KW.

No ja też - naprawdę jeden tom rocznie to jest jakiś dramat... Lubię komiksy Muchy, sporo od nich kupiłem, ale jak tak to ma wyglądać to w końcu ludzie przestaną kupować od nich cokolwiek, bo będzie zalatywało Taurusem...

Jestem w połowie Projektów Manhatan - niezły odjazd to jest :) Ale mi siadło - czytam w każdej wolnej chwili. Tylko tutaj jest łącznie 2 tomy, to mogę trochę poczekać, ale z tym Astro City naprawdę walą w kulki...

Offline Warpath

« Odpowiedź #7961 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 15:24:05 »
Pełna zgoda, liczyłem na 2 tomy rocznie. Ktokolwiek im tam blokuje bądź strategizuje, robi im krecią robotę, bo w ten sposób absolutnie nie zbudują zainteresowania nawet tak znamienitym tytułem.

Offline jahred666

« Odpowiedź #7962 dnia: Nd, 13 Kwiecień 2025, 12:36:27 »

69pln za 96 stron...

komiks świetny, niestety cena już nie...

Online Lobo

« Odpowiedź #7963 dnia: Nd, 13 Kwiecień 2025, 12:56:57 »
Przy standardowym rabacie wyjdzie 48,90 zł
To za ile byś chciał w obecnych czasach?
« Ostatnia zmiana: Nd, 13 Kwiecień 2025, 14:42:36 wysłana przez Lobo »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #7964 dnia: Nd, 13 Kwiecień 2025, 14:03:20 »
Też mi się wydaje, że cena w miarę normalna.