Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492226 razy)

Kodo i 9 Gości przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6735 dnia: Nd, 24 Grudzień 2023, 16:28:20 »
W opisie Milestones X-tinction Agenda jest napisane, że kończy serię Uncanny X-Men na 276 zeszycie. A Milestones Pieśń Egzekutora zaczyna się od  UXM #294.
Przecież te brakujące zeszyty UXM zostały wznowione. Nadal jednak brakuje zeszytów X-factor mających duże znaczenie dla samej Pieśni. I jest jeszcze New Mutatns/X-force gdzie są wątki Frontu Wyzwolenia Mutantów. Tego nie ma w seriach X-men.

Offline Brzon

« Odpowiedź #6736 dnia: Nd, 24 Grudzień 2023, 19:07:06 »
Przy okazji życzę Wam spokojnych, radosnych i rodzinnych świąt, abyście odpoczęli, oderwali się od codziennych trosk, znaleźli upragnione prezenty pod choinką :)
Wzajemnie:)
A propos prezentów, ja corocznie mam pod choinką 7 oczekiwanych komiksów z II półrocza danego roku. W tym roku miały być komiksy Muchy - Stray Bullets, Astro City, BRZRKR, ale się nie udało. Oby za rok, plus ten nowy Image :)

Offline Takesh

« Odpowiedź #6737 dnia: Pn, 25 Grudzień 2023, 00:04:06 »
A ja sobie i reszcie życzę jeszcze (poza tymi wymienionymi wcześniej) więcej komiksów Warrena Ellisa. Jest to autor, któregow u nas trochę prac wyszło, ale jeszcze też dużo dobra zostało. Avatar, Image i inne wydawnictwa sporo go wydały, a i prawa mogą należeć do niego.

Ale z Marvela wielki nieobecny to Nextwave. Toż to cudo nie z tej ziemi. Jeden ładny tom. Super scenariusz i genialne rysunki. Że też nikt tego nie wydał. Nawet tutaj na forum cicho. A to jedna z lepszych rzeczy, jakie ma Marvel. Genialny komiks.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #6738 dnia: Pn, 25 Grudzień 2023, 11:09:59 »
No i mam pytanko. Mam lekko draśnięty kant tych X-menow. Dosłownie kawałeczek, ale widać ten biały papier pod spodem. Macie jakiś patent na zabezpieczenie tego, żeby się przypadkiem dalej nie rozwaliło?
Jeśli to tylko kawałeczek i nie grozi dalszym uszkodzeniem, to machnij to markerem.

Offline starcek

« Odpowiedź #6739 dnia: Pn, 25 Grudzień 2023, 18:00:33 »
Lub najpierw zabezpiecz klejem, który po wyschnięciu jest matowy a po  wyschnięciu machnij markerem.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #6740 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 13:05:52 »
Powoli żegnamy stary rok, zanim jednak ogłosimy zapowiedzi na kolejny, prezentujemy listę dziesięciu najlepiej sprzedających się naszych komiksów w ciągu ostatnich dwunastu miesięcy. W 2023 roku wydaliśmy 16 tytułów oraz dodrukowaliśmy pierwszy tom Criminal.  Po jakie pozycje Muchy najchętniej sięgali czytelnicy? Zapraszamy do naszego top 10 za 2023 rok.  Dziękujemy, że tak dobrze przyjęliście starsze tytuły 🙂

1. Peter Parker, The Spectacular Spider-Man: Śmierć Jean DeWolff
2. Ghost Rider: Danny Ketch
3. Reckless tom 2: Powiernik diabła
4. Moon Knight: Czerń, biel i krew
5. Saga tom 10
6. Reckless tom 3: Zniszczyć wszystkie potwory
7. Potwory
8. Na wschód od zachodu: Apokalipsa - Rok drugi
9. Ballada dla Sophie
10. Wiele śmierci Laili Starr
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline xanar

« Odpowiedź #6741 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 13:10:56 »
Motylu, to jak to się ma do tego co powiedziałeś kiedyś, że na X-men Claremonta nie ma klienta ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline zombie001

« Odpowiedź #6742 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 13:18:54 »
Ciekawe czy to ilościowe czy licząc na Zł. Bo chyba tak jasno z tego postu nie wynika.

Pozycja tego Ghosta Ridera jednak dla mnie szokująca :O
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline xanar

« Odpowiedź #6743 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 13:21:09 »
Chyba ile sztuk.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #6744 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 13:27:55 »
Motylu, to jak to się ma do tego co powiedziałeś kiedyś, że na X-men Claremonta nie ma klienta ?

Tutaj dla porównania lista z tamtego roku. tez starocie w czołówce.

1. Potwory
2. Era Apocalypse'a tom 4
3. Venom: Zabójczy Obrońca
4. Wolverine tom 1
5. Reckless tom 1
6. Deadpool: Czerń, biel i krew
7. Na wschod od zachodu. Apokalipsa - rok pierwszy
8. Ksieżycówka tom 4
9. Gideon Falls Omnibus
10. Sara
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline michał81

« Odpowiedź #6745 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 13:42:23 »
Czerń, biel i krew cały czas dobrze się trzyma, to pokazuje tylko jak jeden z użytkowników forum nie ma pojęcia co się tak naprawdę sprzedaje.  8)

Offline Motyl

« Odpowiedź #6746 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 15:11:33 »

O to, czy jest klient na mutantów Claremonta powinieneś spytać przedstawiciela Egmontu. Oni wydali jak na razie najważniejsze eventy z ponad szesnastoletniej ery Chrisa, czyli Masakrę mutantów, Inferno, Upadek mutanów. Dorzucili do tego Nowych mutantów i solowe przygody Wolverine'a. Opinie, jakie widziałem na forum, jak i na grupach na fejsie są raczej chłodne niż hurraoptymistyczne. Ktoś nie przebrnął Nowych mutantów, rozczarował się Loganem, a Upadek czy masakra w ogóle są słabe. Także wszystko się zgadza, prawda?

Ciekawe czy to ilościowe czy licząc na Zł. Bo chyba tak jasno z tego postu nie wynika.

Pozycja tego Ghosta Ridera jednak dla mnie szokująca :O

Ilościowe. Spider-Man wyprzedził Ghost Ridera o czterdzieści kilka sztuk, przy czym Ghost Rider jest w sprzedaży od 7 października, a Pająk od 10 lipca. Rok się jeszcze nie skończył, w sumie zostały niecałe dwa dni, a widzę, że sklepy sprzedały kolejne sztuki GR, więc oba tytuły będą blisko siebie.

Chyba ile sztuk.

Wracając jeszcze do Twojego poprzedniego pytania, jak również tej ilości sztuk, to mimo że oba starsze tytuły sprzedały się od premiery całkiem nieźle, nadal nie dobiły do poziomu zwrotu inwestycji, brakuje niewiele, ale jeszcze pewnie potrzeba miesiąca lub dwóch, by osiągnęły tę granicę. Z czasem sprzedaż leci mocno w dół. Cieszy mnie Ghost Rider, bo w niespełna trzy miesiące prawie się zwrócił, co daje sposobność do rozważenia potencjalnej kontynuacji.

Offline michał81

« Odpowiedź #6747 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 15:14:59 »
Ten GR tak dobrze się sprzedał a ile tu było jojczenia że Mucha to chyba spadła z rowerka dając taką cenę, a tu proszę.

Offline xanar

« Odpowiedź #6748 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 17:04:19 »
O to, czy jest klient na mutantów Claremonta powinieneś spytać przedstawiciela Egmontu. Oni wydali jak na razie najważniejsze eventy z ponad szesnastoletniej ery Chrisa, czyli Masakrę mutantów, Inferno, Upadek mutanów. Dorzucili do tego Nowych mutantów i solowe przygody Wolverine'a. Opinie, jakie widziałem na forum, jak i na grupach na fejsie są raczej chłodne niż hurraoptymistyczne. Ktoś nie przebrnął Nowych mutantów, rozczarował się Loganem, a Upadek czy masakra w ogóle są słabe. Także wszystko się zgadza, prawda?
Opinie to były raczej złe o tych zeszytach co Claremont nie pisał.

Zacznijmy od tego, że Egmont nie umie wydawać komiksów  :)

Wydali od środka to się nie ma co dziwić, że się nie podoba, tak samo wydali Wolverine and the X-Men i też się nie podobało a to jedna z lepszych serii.
Wolverina też źle wydali, powinni dać MARVEL COMICS PRESENTS (1988) #72-84, dalej WOLVERINE (1982) #1-4, UNCANNY X-MEN (1981) #172-173 i wtedy ludzie biłyby zadowoleni.

O tym Ghost Riderze też widziałem opinie, że źle się zestarzało.

Offline michał81

« Odpowiedź #6749 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 17:10:33 »
Wolverina też źle wydali, powinni dać MARVEL COMICS PRESENTS (1988) #72-84, dalej WOLVERINE (1982) #1-4, UNCANNY X-MEN (1981) #172-173 i wtedy ludzie biłyby zadowoleni.
Przecież takiego wydania nie ma, chyba za dużo z Bazylem ostatnio dyskutowałeś, bo brzmisz jak on. 🤔