Jak rozumiem, ten Ghost Rider to zamknięta seria zbierająca całość i tu ryzyko niewydania wszystkich zeszytów nie występuje?
Występuje i to duże. Mucha urywała serie np. The Wicked + The Divine (seria zakończona, u nas urwana w połowie), Nowa Kick-Ass (seria zakończona, u nas wydany tylko tom pierwszy) i jest tego jeszcze kilka przykładów. A jak wyżej jeden z użytkowników sugeruje to się nie sprzeda. Nie wiem skąd takie wnioski, pewnie dobrze zorientowany w temacie.
Dla mnie większym problemem jest, że to wydanie nie zawiera zeszytów #21-25 (wiem to jest kolejne 100+ stron komiksu), bo w nich domyka się wątek Deathwatch (co prawda później wraca ale to już inna historia). A tak jeśli nie będzie kontynuacji nie zobaczymy tej konfrontacji. I trzeba zaznaczyć że w zapowiedzianym X-men Jimbo są zeszyty GR #26-27, a zeszyt #28 to jest wydany w
Rise of the Midnight Sons (dawno temu wydał Tm-Semic).
Rise of the Midnight Sons - Ghost Rider (vol. 3) #28 and 31; Ghost Rider/Blaze: Spirits of Vengeance #1-6, Morbius the Living Vampire #1, Darkhold: Pages from the Book of Sins #1, Nightstalkers #1 and Web of Spider-Man #95–96)
Jak nie będzie kontynuacji to będzie dziura

. Drugi zbiorczy może być bardzo kłopotliwy do wydania co do zawartości, bo będzie powtarzał materiał z X-men (co się już pewnie nie spodoba wielu) a samo Rise of the Midnight Sons to jest już 432 strony. Epic Collection rozwiązuje to lepiej bo pierwszy tom zawiera:
Ghost Rider (vol. 3) #1-12; Marc Spector: Moon Knight #25; Doctor Strange, Sorcerer Supreme #28; materiał z Marvel Comics Presents #64-71 (czyli wydanie specjalne TM semic 4/95 - Akty zemsty)i tym samym drugi tom będzie zawierał zeszyt GR #13-25 (i pewnie też powiązane z X-men czyli GR #26-27 oraz Ghost Rider/Wolverine/Punisher: Hearts of Darkness) przechodzą płynnie do Rise of the Midnight Sons.
Nawet jakby Mucha chciała kontynuować serię to chyba nie ma już materiału zebranego dalej, więc albo zostanie jej długo czekać na takowe (np. na bazie Epic Collection, tylko tam jest inaczej zebrany materiał jak wspomniałem), albo będzie musiała sama rzeźbić, ale to jest teraz problem Muchy, jak to wyda i czy wyda kontynuację. Motyl pewnie lepiej o tym wie.