Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492335 razy)

Offline Kandor

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5580 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 21:45:17 »
Tak, z tego co można wnioskować zna się z Davidem Gabrielem.
David (prócz tego że kieruje działem wydającym wydania zbiorcze w Marvelu) to jego bezpośredni kontakt z Marvelem. Wszystko tak jak napisał Kvothe. Dodam jeszcze, że Omar chętnie znalazłby czas żeby coś zrobić dla DC, ale ponoć ma koszmarny kontakt z nimi (jak ma e-mail, to odpisują mu na jego wiadomości raz na parę miesięcy itd.), choć "zaproszenie" z jego strony jest wciąż otwarte. Zresztą DC nie ma tak prężnego działu wydań zbiorczych jak Marvel (pozory mylą), a Omar i tak wciąż podaje informacje o nowościach/zapowiedziach DC i innych wydawnictw z ogólnie dostępnych źródeł. Ponoć kontakt  z innymi wydawnictwami jest lepszy (np.  z Titan, który przejął po Marvelu licencję na Conana ostatnio). Polecam też Marvel Epic Podcast Curtisa (ostatnio Curtis i Omar zamieścili odrębne prezentacje oryginalnych "Guardians of Galaxy" w ramach linii Epic, a w tym roku mają wyjść Strażnicy autorstwa DnA w ramach nowej siostrzanej linii Modern Era Epic Collection, która startuje wkrótce z tomem ze Spider-Gwen - chłopaki już mają swoje egzemplarze).
« Ostatnia zmiana: Pn, 17 Kwiecień 2023, 22:09:47 wysłana przez Kandor »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5581 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 21:58:44 »
Wydawanie zbiorczych przez DC to smiech na sali w pruwnaniu z Marvelem i pisze to z ciezkim sercem...

Offline OokamiG

« Odpowiedź #5582 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 22:58:02 »
W DC wydają prawie tylko wyłącznie Batmana.

Offline Pinto

« Odpowiedź #5583 dnia: Nd, 23 Kwiecień 2023, 23:48:37 »
Czy jest szansa na zbiorcze wydanie "Zabij albo zgiń"?

Offline Cringer

« Odpowiedź #5584 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 00:05:36 »
Czy jest szansa na zbiorcze wydanie "Zabij albo zgiń"?
"Zabij albo Zgiń" wydało NonStopComics więc to raczej do nich pytanie. Aczkolwiek na razie nie było sytuacji aby NSC wydał zbiorczo coś co wcześniej wydał tomowo (w szczególności że wszystkie tomy są cały czas dostępne)

Offline Pinto

« Odpowiedź #5585 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 00:54:44 »
Wiem, że NSC wydał, ale minęło już kilka lat. I nie są wszystkie dostępne - pokaż, gdzie można kupić 1 tom.

Offline Cringer

« Odpowiedź #5586 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 06:47:35 »
Racja, tomu 1 nie ma. Kiedyś ktoś wspominał że NSC robi dodruki swoich pozycji. Może i ten tom dodrukują.

Online xanar

« Odpowiedź #5587 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 08:36:36 »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Pinto

« Odpowiedź #5588 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 10:15:47 »
Dziwi mnie, że to akurat NSC wydał "Zabij albo zgiń", a nie Mucha, która ma przecież wszystkie inne tytuły ze stajni Image Comics spółki Brubaker/Phillips. Nie chcę dodruku NSC, tylko omnibusa w twardej oprawie od Muchy, takiego jak wydał Image Comics.

Offline michał81

« Odpowiedź #5589 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 11:11:10 »
Dziwi mnie, że to akurat NSC wydał "Zabij albo zgiń", a nie Mucha, która ma przecież wszystkie inne tytuły ze stajni Image Comics spółki Brubaker/Phillips. Nie chcę dodruku NSC, tylko omnibusa w twardej oprawie od Muchy, takiego jak wydał Image Comics.
Bo Mucha jeszcze wtedy nie miała wyłączności  ;)

Finalnie mija 5 lat od wydania 4 tomu Zabij albo zgiń. Większość licencji wydawniczych jest podpisywana właśnie na taki okres. Może NSC przekalkulowali i okazało się, że koszt nowej licencji na dodruk tylko jednego brakującego tomu jest po prostu nieopłacalny. I stąd taka odpowiedź.
« Ostatnia zmiana: Pn, 24 Kwiecień 2023, 12:22:58 wysłana przez michał81 »

Offline Pinto

« Odpowiedź #5590 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 15:37:14 »
Kilka dnie temu udało mi się dorwać tom 1 na TaniejKsiążce w outlecie i w końcu mam komplet, ale bez mrugnięcia okiem kupiłbym jeszcze cegłę. Dlatego liczę, że Mucha przejmie prawa i zrobi tak jak z "Gideonem".

Offline Castiglione

« Odpowiedź #5591 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 17:12:18 »
Dziwi mnie, że to akurat NSC wydał "Zabij albo zgiń", a nie Mucha, która ma przecież wszystkie inne tytuły ze stajni Image Comics spółki Brubaker/Phillips.
Nadal nie do końca tak jest, teraz "Friday" zaczęło wydawać Nagle.

Offline Pinto

« Odpowiedź #5592 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 17:18:01 »
We "Fridayu" Phillips nie maczał palców.

Offline Motyl

« Odpowiedź #5593 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 17:28:24 »
Nadal nie do końca tak jest, teraz "Friday" zaczęło wydawać Nagle.

Phillips to błąd wydawcy w informacji prasowej, który znalazł się też w sklepach i niektórych informacjach prasowych portali. Za rysunki i kolory w komiksie odpowiadają Marcos Martin i Muntsa Vicente.

Offline Midar

« Odpowiedź #5594 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 17:31:52 »
Dlatego liczę, że Mucha przejmie prawa i zrobi tak jak z "Gideonem".
Ja miałem tomy 1-3 Gideon Falls i miałem je puścić, żeby kupić omnibus. Sprawdziłem jednak, że tomy 1-6 mają łącznie o 24 strony więcej niż omnibus i wygodniej się je czyta. Dokupiłem więc tomy 4-6 z 40% rabatem i pomimo tego, że kocham integrale, w ten omnibus nie wchodzę.