Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1497408 razy)

Moreroms i 6 Gości przegląda ten wątek.

Offline LukCook

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #3015 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 19:56:51 »
Dlaczego ma reklamować? Co ma drukarnia do jakości zeszytów i literówek? Napisał, przecież, że wszystko jest w porządku i jest zadowolony z wydań. Jak idziemy w stronę jakości to w ciągu ostatnich dwóch tygodni odświeżyłem sobie 10 tomów Punisher Max. Wszystko prefekt. Nie rozklejają się, bez literówek i świetna jakość druku.
Kupując komiks oczekuję, że jest zachowana jakość.
Przeskok z rozklejonego Spectaculara do Edici bezcenny.

Offline xanar

« Odpowiedź #3016 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 19:59:12 »
Ja np nie wiem czy białe kropki to wada ale w spectacular spider manie jest ich pełno

W tym Spectacularze to pewnie są materiały, bo starte i Marvel nie upgradował, ale w tych Egmontach to wina drukarni bo to w nowych komiksach jest.

Ja np nie wiem czy białe kropki to wada ale w spectacular spider manie jest ich pełno

W tym Spectacularze to pewnie są materiały, bo starte i Marvel nie upgradował, ale w tych Egmontach to wina drukarni bo to w nowych komiksach jest.

Dlaczego ma reklamować? Co ma drukarnia do jakości zeszytów i literówek? Napisał, przecież, że wszystko jest w porządku i jest zadowolony z wydań. Jak idziemy w stronę jakości to w ciągu ostatnich dwóch tygodni odświeżyłem sobie 10 tomów Punisher Max. Wszystko prefekt. Nie rozklejają się, bez literówek i świetna jakość druku.
Kupując komiks oczekuję, że jest zachowana jakość.
Przeskok z rozklejonego Spectaculara do Edici bezcenny.

Ten przeskok to chyba twój:

Kilka postów temu były zdjęcia, nie przyklejonych Dwóch Braci. Podobno Mucha to super jakość… nie to co ten Egmont.

Czyli rozumiem, ze te białe kropki to nie wada bo już nikt na to nie zwraca uwagi no chyba, że nagle przestały się pojawiać.
« Ostatnia zmiana: Pt, 08 Październik 2021, 20:02:50 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #3017 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 20:01:50 »
   Nie reklamuję, bo nie widzę żadnych kropek a nawet jakbym widział to i tak bym nie reklamował bo dałem za komiks niecałe sześćdziesiąt złotych. A Mucha to niech może się przerzuci na najgorszą drukarnię w takim razie, bo do Egmontu to im trochę brakuje. Zwłaszcza w dziedzinie korekty, chociaż to już nie wina drukarni.

Offline Xmen

« Odpowiedź #3018 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 20:02:23 »
Spectaculara czytam po kilka stron, brak czasu ale właśnie doszedłem do zeszytów z pumą i to nie jest słabsza jakość, to jest brak jakości.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline xanar

« Odpowiedź #3019 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 20:06:56 »
   Nie reklamuję, bo nie widzę żadnych kropek a nawet jakbym widział to i tak bym nie reklamował bo dałem za komiks niecałe sześćdziesiąt złotych. A Mucha to niech może się przerzuci na najgorszą drukarnię w takim razie, bo do Egmontu to im trochę brakuje. Zwłaszcza w dziedzinie korekty, chociaż to już nie wina drukarni.
O korekcie to ja pierwszy tutaj pisałem, bo nawet wrzuciłem screen, bo dali plansze w ramach teaseru z literówką.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #3020 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 20:28:33 »
@xanar ale ty jestes pewien że ten karton to spełnia tylko funkcje estetyczną ? W marvel zombies jak mi się odkleił grzbiet w ten sam sposób to strony wyglądały jakby się miały zaraz rozpaść od siebie, wydaje mi się że karton również wspiera łączenie stron.

Co do tego że problem również zdarza się w wydaniach zagranicznych, myślę że raczej się "zdarzał" bo juz od dawna tego nie widziałem w żadnym omniaku a na forach ludzie robili dymy z tym związane.

ps a klejenie tego klejem do książek to z moich doświadczeń gówno daje mówiąc brzydko, kleiłem tego marvel zombies 4 razy i dalej się rozłazi xd
« Ostatnia zmiana: Pt, 08 Październik 2021, 20:30:30 wysłana przez sad_drone »
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Xmen

« Odpowiedź #3021 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 20:37:55 »
Tak po kilku czytaniach, kartkowaniach, otwarciach książki strony zaczną się rozłazić, to już widać.
Skleić to można kopertę na poczcie a nie komiks za ciężkie pieniądze, panowie bądźmy chociaż trochę poważni
« Ostatnia zmiana: Pt, 08 Październik 2021, 20:40:26 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline xanar

« Odpowiedź #3022 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 20:45:02 »
@xanar ale ty jestes pewien że ten karton to spełnia tylko funkcje estetyczną ? W marvel zombies jak mi się odkleił grzbiet w ten sam sposób to strony wyglądały jakby się miały zaraz rozpaść od siebie, wydaje mi się że karton również wspiera łączenie stron.

Co do tego że problem również zdarza się w wydaniach zagranicznych, myślę że raczej się "zdarzał" bo juz od dawna tego nie widziałem w żadnym omniaku a na forach ludzie robili dymy z tym związane.

ps a klejenie tego klejem do książek to z moich doświadczeń gówno daje mówiąc brzydko, kleiłem tego marvel zombies 4 razy i dalej się rozłazi xd

Tam się odklejała/nie była sklejona ta cała guma która trzymała te kartki, zresztą tam to trochę inna konstrukcja tej książki była, niż to co jest u Muchy, Egmontu i to co teraz wydają Marvele.

W tych starych Marvelach (z przed paru lat) i tak to by się raczej nie rozpadło bo tam te kartki są zszyte i jeszcze sklejone jakby takimi nitkami/sznurkami.

Tam było parę takich książek z tym defektem, miałem Ultimate Moralesa i mam aktualnie Kapitana Amerykę Waida, oba skleiłem i się trzymają, przynajmnie ten Kapitan, którego mam.

Offline misiokles

« Odpowiedź #3023 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 21:27:59 »
No raczej odkleiło się i tyle.
Niestety niesmak pozostał, jeszcze zaraz dojdę do zeszytów w gorszej jakości no i nie wiem naprawdę za co tyle płacę. Cenę uważałem za zbyt wysoką od początku.

Tak trochę offtopowo - cenę okładkową ustala się na długo, zanim komiksy zaczną się drukować :) I w specyfikacji zamówienia wydawnictwo nie podaje drukarni rodzaju kleju, który ma użyć - to już 'przyjęcie na gębę', że drukarnia wie dobrze jakiego kleju użyć do takich ilości stron, rodzaju papieru i rozmiaru.

Offline xanar

« Odpowiedź #3024 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 21:37:17 »
Tak po kilku czytaniach, kartkowaniach, otwarciach książki strony zaczną się rozłazić, to już widać.
Skleić to można kopertę na poczcie a nie komiks za ciężkie pieniądze, panowie bądźmy chociaż trochę poważni

W jaki sposób ci się to zacznie rozłazić, jak to wszystko trzyma się na tej gumie ? Mam omnibusa Spidera Straczynskiego vol 2 gdzie w ogóle ten kawałek materiału z papierem nie był przyklejony do tej gumy i jakoś nic się nie rozpada a książka trochę większa.

Tak trochę offtopowo - cenę okładkową ustala się na długo, zanim komiksy zaczną się drukować :) I w specyfikacji zamówienia wydawnictwo nie podaje drukarni rodzaju kleju, który ma użyć - to już 'przyjęcie na gębę', że drukarnia wie dobrze jakiego kleju użyć do takich ilości stron, rodzaju papieru i rozmiaru.
Ale tu jest kwestia tego, że maszyna dała za mało kleju i się odkleja.

No raczej odkleiło się i tyle.
Niestety niesmak pozostał, jeszcze zaraz dojdę do zeszytów w gorszej jakości no i nie wiem naprawdę za co tyle płacę. Cenę uważałem za zbyt wysoką od początku.
No to teraz będziesz mógł zwrócić komiks bo ma wadę a już przeczytałeś i jeszcze oddadzą ci kasę - sytuacja win-win.
« Ostatnia zmiana: Pt, 08 Październik 2021, 21:42:20 wysłana przez xanar »

Offline Xmen

« Odpowiedź #3025 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 21:51:51 »
Komiks niech dadzą nowy bo nie za taki badziew płaciłem.
Rozłazić czy nie żaden komiks nie powinien się rozklejać, tym bardziej za tyle kasy.
Tzn co w drukarni robią to mnie mało interesuje, bo nie drukarni płacę za komiks. Ktoś chyba odpowiada za to co sprzedaje, to żaden wielki bojkot.
Wrzuciłem zdjęcia bo tak jak napisałem takie wady powinny być zgłaszane bo będzie tylko gorzej.
« Ostatnia zmiana: Pt, 08 Październik 2021, 21:55:54 wysłana przez Xmen »

Offline xanar

« Odpowiedź #3026 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 22:00:53 »
No to reklamuj.
Napisałem ci prawdę, poza tym komiks się nie rozkleja bo jest szyty, odkleił się tylko "element dekoracyjny".

Offline Xmen

« Odpowiedź #3027 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 22:08:41 »
Tzn komiks rozkleja się tak jak widać na zdjęciu, nie napisałem że pruje się :)
Do komiksów nie jest dołączone coś takiego jak element dekoracyjny, no chyba że o czymś nie wiem
« Ostatnia zmiana: Pt, 08 Październik 2021, 22:18:14 wysłana przez Xmen »

Offline xanar

« Odpowiedź #3028 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 22:24:22 »
To co się odkleja to jest właśnie element dekoracyjny, gdyż książka ładniej wygląda z nim niż bez niego.

Offline Xmen

« Odpowiedź #3029 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 23:08:08 »
Żaden element nie powinien się odklejać