Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1496747 razy)

Online Xmen

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #2985 dnia: Śr, 06 Październik 2021, 14:50:52 »
Gashu masz trochę racji mi też bardziej podobały się starsze rysunki. Do superhero pasuje bardziej "stara" kreska czy jest realistyczna nawet ekspresyjna z milionem kresek. Tak jak na zamieszczonym kadrze ludzie też nie wyglądają ,chyba że ktoś zna ludzi z ostrymi ramionami i łokciami, posturą jak figurka wyrzeźbiona w drewnie. Taki kreskówkowy styl nie ma nic wspólnego z realizmem
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #2986 dnia: Śr, 06 Październik 2021, 16:22:07 »
Tyle że tutaj czucie i wiara silniej przemawia niż szkiełko i oko. W latach 80-ych i 90-ych nie brakowało kiepsko narysowanego szrotu, który dziś szczególnie będzie odrzucał młodszych odbiorców.
Batman returns
his books to the library

Online Xmen

« Odpowiedź #2987 dnia: Śr, 06 Październik 2021, 16:47:08 »
@bibliotekarz też prawda ale znowu co niektórych starszych czytelników to odrzuca.
Ok siadło w invincible i batman tas to złoto ale jak widzę x-men i avengers rysowanych jak ash z pokemonów to mnie skręca. Ogólnie mam wrażenie że w dc jest mniej takich rysunków niż w marvelu.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2988 dnia: Śr, 06 Październik 2021, 17:59:11 »
@bibliotekarz też prawda ale znowu co niektórych starszych czytelników to odrzuca.
Ok siadło w invincible i batman tas to złoto ale jak widzę x-men i avengers rysowanych jak ash z pokemonów to mnie skręca. Ogólnie mam wrażenie że w dc jest mniej takich rysunków niż w marvelu.

Tez  to zaowazylem i mysle ze Marvel ma wieksza oferte dla nastolatkow dlatego  te rysunki takie proste i na szybko robione bo i tak oka nikt tam na dluzej nie zawiesi bo TikTok czeka :)

Online Xmen

« Odpowiedź #2989 dnia: Śr, 06 Październik 2021, 20:50:31 »
Dokładnie współczesny marvel jest już mocno cukierkowy,dc troche mniej ale brakuje jakichś poważniejszych historii.
Same wybuchy, eventy, crossovery i wielkie zagrożenia. Wiadomo u jednych i drugich trafi się coś dobrego ale cięźko.
Dzisiaj zacząłem czytać spectaculara od muchy i mimo że są to starsze historie, prostsze scenariusze to czyta się to lepiej niż współczesnego spidera. Slotta to do dzisiaj nie mogę doczytać a run spencera przez niektórych chwalony teź nie jest niczym specialnym.

Offline michał81

« Odpowiedź #2990 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 07:05:51 »
Slotta to do dzisiaj nie mogę doczytać a run spencera przez niektórych chwalony teź nie jest niczym specialnym.
Scott pisał Spider-mana przez 10 lat (albo coś koło tego jak dobrze kojarze), to bardzo długom. Nic dziwnego, że przyszło zmęczenie. Co do Spencera to finalnie podobno nie sprawdził się, choć początek napawał dużymi nadziejami i na tym chyba się skończyło.

Powtórka historii Spectacular Spider-mana od Muchy jeszcze przed mną, ale klasyczne Spider-many od Egmontu powoli gaszą mój entuzjazm, bardziej mnie wymęczyły niż zachwyciły po latach, więc trochę obaw mam. Choć może w tym przypadku nie działa tu nostalgia jaką mam do X-men, gdzie tam mogę wybaczyć sporo rzeczy.

Online Xmen

« Odpowiedź #2991 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 17:20:35 »
Ja spectaculara od muchy dopiero kończę ale czyta się bardzo dobrze. Jeśli chodzi o epiki to pierwszy przeczytałem z przyjemnością tak drugi z venomem trochę mnie zmęczył.
Jednak zamierzam sprawdzić następne.

Online Xmen

« Odpowiedź #2992 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 22:30:35 »
Spectacular spider po otwarciu tomu na środku rozkleił się.Mianowicie u góry puścił klej łączący zeszyty i to materiałowe łączenie z okładką, nie wiem jak to wytłumaczyć, później wrzucę zdjęcie.

Offline Lukop

« Odpowiedź #2993 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 10:53:22 »
Spectacular spider po otwarciu tomu na środku rozkleił się.
Ale to czytelnicy mieli się rozklejać z nostalgii, a nie sam komiks...

Offline asx76

« Odpowiedź #2994 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 11:14:03 »
Ale to czytelnicy mieli się rozklejać z nostalgii, a nie sam komiks...

Skoro Czytelnik się nie rozkleił, komiks uczynił to w zastępstwie ;)

Online Xmen

« Odpowiedź #2995 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 14:36:51 »
Gdzie wrzucić zdjęcie? Próbowałem dodać tutaj załącznik ale można dodać tylko jakieś śmieszne kilobajty?

Online misiokles

« Odpowiedź #2996 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 15:09:31 »
imgur.com

Offline xanar

« Odpowiedź #2997 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 15:13:03 »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Xmen

« Odpowiedź #2998 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 16:39:22 »

Offline xanar

« Odpowiedź #2999 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 17:10:44 »
Odkleił ci się materiał/papier od tego gumo-kleju, do którego przymocowane są kartki, możesz to sobie skleić klejem do książek.
Twój komiks jest lepszy niż mój