Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1497410 razy)

Moreroms i 6 Gości przegląda ten wątek.

Offline pawlis

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #1560 dnia: Nd, 03 Styczeń 2021, 22:06:28 »
Nie spodziewałbym się całego runu SSM, ale jakby udało się jeszcze wydać zbiorczego SM Larsona, Batmany Breyfogla lub Punishera Bachalo lub Lee do większość z nas będzie wniebowzięta.
Na Batmana od Muchy nie ma co liczyć, bo obecnie wyłączność na DC w Polsce ma Egmont (chyba, że coś się zmieniło). SM by Larsen też jest w dalszych Epic Collections, więc to też Egmont prędzej czy później wyda. Ale wspomnianego Punishera z okresu TM-Semic to jest szansa (i inne dobre rzeczy z lat 90.), byłoby to dobrym uzupełnieniem do nowszych serii wydawanych przez Egmont i cytując jurorów z różnych talent-show "jestem na tak".

Online Castiglione

« Odpowiedź #1561 dnia: Nd, 03 Styczeń 2021, 22:56:16 »
Rozumiem zachwyty nad Spiderem, bo to na pewno krok w dobrym kierunku, ale osobiście najbardziej czekam na "Moonshadow", a dalej na adaptacje Poego Corbena, nowy "Criminal" i "Family Tree".

Super by było jakby to był format standardowy (...) Animal Man daje po sobie odczuć brak dużego formatu.
Trochę mi się kłóci logika w tej wypowiedzi.

Offline donT

« Odpowiedź #1562 dnia: Nd, 03 Styczeń 2021, 23:04:05 »
Ja rowniez najbardziej czekam na Moonshadow oraz Poe wg Corbena. Ten Spider-man musi byc diablo dobry skoro tak zdominowal dyskusje w tym watku.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline KubciO

« Odpowiedź #1563 dnia: Nd, 03 Styczeń 2021, 23:28:22 »
Ja także najbardziej czekam na Moonshadow. A co do tego Pajączka - są jakieś szanse na przyjemną lekturę, znając postać jedynie z filmów? (Szata graficzna mi odpowiada) ;)

Offline sokratesik

« Odpowiedź #1564 dnia: Nd, 03 Styczeń 2021, 23:42:16 »
A ja wreszcie chciałbym, by ktoś w Polsce posunął historię pająka naprzód - po TM semicu (oczywiście przed Marvel Now) i wydał run Straczynskiego do końca.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #1565 dnia: Nd, 03 Styczeń 2021, 23:48:22 »
Ten Spider-man musi byc diablo dobry skoro tak zdominowal dyskusje w tym watku.

A co do tego Pajączka - są jakieś szanse na przyjemną lekturę, znając postać jedynie z filmów? (Szata graficzna mi odpowiada) ;)

Nie chcę obiecywać gruszek na wierzbie, nie wiem jak podejdzie komuś, kto Spider-mana zna tylko z filmów, ale na pewno warto dać mu szansę. Komuś kto czytał Ostatnie łowy Kravena, powiedziałbym, by oczekiwał podobnie pisanego pająka. Nie wiem do czego go jeszcze odnieść, może do Batmana Granta i Breyfogle z tamtego okresu?

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #1566 dnia: Pn, 04 Styczeń 2021, 00:14:00 »
Rozumiem zachwyty nad Spiderem, bo to na pewno krok w dobrym kierunku, ale osobiście najbardziej czekam na "Moonshadow", a dalej na adaptacje Poego Corbena, nowy "Criminal".

Te trzy powinniśmy dostać w miarę szybko. 
A ja wreszcie chciałbym, by ktoś w Polsce posunął historię pająka naprzód - po TM semicu (oczywiście przed Marvel Now) i wydał run Straczynskiego do końca.

No przecież Hachette ma wydać w kolekcji ;)

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #1567 dnia: Pn, 04 Styczeń 2021, 00:22:57 »
Ja także najbardziej czekam na Moonshadow. A co do tego Pajączka - są jakieś szanse na przyjemną lekturę, znając postać jedynie z filmów? (Szata graficzna mi odpowiada) ;)

Na pewno nie z tych ostatnich filmów śmiechochichowych, gdzie mamy starkospidera, bandę nastolatków i problemy wieku dorastania. Spider Buscemy jest poważniejszy, z dorosłymi dylematami, z bardziej posępnym nastrojem. Trudno go też przyrownac do landrynkowo biznesmenowego spidera z Marvel Now. Tak się już nie pisze fabuł, bo obecni piętnastolatkowie kręciliby nosem. Na pewno jednak jest to satysfakcjonująca lektura.

Offline KubciO

« Odpowiedź #1568 dnia: Pn, 04 Styczeń 2021, 00:29:18 »
Dzięki Panowie (@ramirez, @Motyl) za opinie. Nie czytam za dużo SH, prawie w ogóle,  a w przypadku Spidera Buscemy do ewentualnego zakupu popchną mnie rysunki. A nuż przekonam się do SH i jeszcze parę innych tytułów spróbuję. ;)

Online Castiglione

« Odpowiedź #1569 dnia: Pn, 04 Styczeń 2021, 02:59:30 »
Te trzy powinniśmy dostać w miarę szybko. 
Hehe, niby fajnie, chociaż w nadrabianiu zaległości nie pomoże. Osobiście odpuściłem na razie kupowanie nowości. Od Muchy mam ciągle do kupienia "Pulp" i "Faithless", więc może później połączy się to w jedno większe zamówienie.

Offline Randal63

« Odpowiedź #1570 dnia: Pn, 04 Styczeń 2021, 06:47:20 »
Przeglądając informacje na temat "pajączka" który jest w temacie, znalazłem cos takiego jak "Silver Surfer omnibus" Buscemy i Lee. Czy coś z tego było wydane w Polsce ? Silver Surfer jest dla mnie raczej mało znaną postacią, ale to na filmiku jest całkiem niezłe.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #1571 dnia: Pn, 04 Styczeń 2021, 07:12:13 »

Offline hansior

« Odpowiedź #1572 dnia: Pn, 04 Styczeń 2021, 07:38:33 »
Nie czytam za dużo SH, prawie w ogóle,  a w przypadku Spidera Buscemy do ewentualnego zakupu popchną mnie rysunki.

Ja też mało czytam SH, można powiedzieć, że poza jednostkowymi przypadkami, to w ogóle. Ten SM to jest właśnie jeden z tych wyjątkowych przypadków. Pierwszy raz czytałem go, gdy byłem dzieckiem i nie mogłem tego strawić. Po latach zacząłem to uwielbiać i źle mi było, że mamy tylko wyrwane zeszyty z całości i to nie wydane ładnie w tomach. A teraz to wszystko będzie naprawione. Dostanę tego Spidera tak, jak chciałem. Genialna sprawa! :D

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1573 dnia: Pn, 04 Styczeń 2021, 09:48:10 »
Na pewno nie z tych ostatnich filmów śmiechochichowych, gdzie mamy starkospidera, bandę nastolatków i problemy wieku dorastania. Spider Buscemy jest poważniejszy, z dorosłymi dylematami, z bardziej posępnym nastrojem. Trudno go też przyrownac do landrynkowo biznesmenowego spidera z Marvel Now. Tak się już nie pisze fabuł, bo obecni piętnastolatkowie kręciliby nosem. Na pewno jednak jest to satysfakcjonująca lektura.

Super to ująłeś:)

Jak sie dobrze sprzeda to przeciez Buscema rysował dziesiatki numerow wiec Mucha moze wydać coś "z przed tego" najlepiej komplet, nie zawsze przeciez musi byc super wybitna historia.

Mimo że mam cała serie Spectacular w orginalnych zeszytach i tak bym brał :)

Offline Archie

« Odpowiedź #1574 dnia: Pn, 04 Styczeń 2021, 22:40:45 »
Tak się już nie pisze fabuł, bo obecni piętnastolatkowie kręciliby nosem.
Dlatego „Immortal Hulk” dot. problemów osobowościowych jest jedną z popularniejszych serii Marvela... Po prostu w Marvelu za czasów końca rządów Quesady podjęto decyzję o tym, że Peter ma nigdy nie dorastać i cofamy zmiany Straczynskiego w „OMD” i „BND”. To jest z resztą zasada Stana Lee, który jak jeszcze zajmował się komiksami uważał że wszelkie zmiany powinny być jedynie pozorne i łatwe do odkręcenia. Chodzi tu o dolary - Peter w filmach jest „XD” i taki ma być w komiksach, bo dzięki temu jest spójność wizerunkowa tej postaci jako marki. Nastolatkowie (proszę ich nie demonizować) nie mają tu nic do gadania tyko ponurzy panowie z arkuszami kalkulacyjnymi.
« Ostatnia zmiana: Pn, 04 Styczeń 2021, 22:43:27 wysłana przez Archie »
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."