Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1496018 razy)

Offline jotkwadrat

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #1440 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 20:18:34 »
A więc wyjdzie kompilacja z najpaskudniejszymi rysunkami SM. Oczywiście, kupię  ;D

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1441 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 20:20:29 »
Albo po prostu czekali jak będzie 100% info że kolekcja Spidera nie rusza. Może Mucha nie tylko tym tomem będzie uzupełniać Epici :)

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #1442 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 20:31:11 »
A więc wyjdzie kompilacja z najpaskudniejszymi rysunkami SM. Oczywiście, kupię  ;D

Nie bluźnij! Buscema z tamtego okresu to sztos!

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1443 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 20:39:47 »
Nie bluźnij! Buscema z tamtego okresu to sztos!

Jako dzieciak czytałem te numery Pająka i oczy mi krwawiły. Do tej pory pamiętam numer z Coroną jako najbrzydszy komiks mojego dzieciństwa.

Offline przemo1

« Odpowiedź #1444 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 21:31:26 »
Czasami przy pracy nad miesięcznikiem tak wychodzi, że jedne rysunki są robione w pośpiechu, z automatu że tak powiem i niestety komiksy na tym cierpią. Ale i tak mam do rysowników w obu molochach wielki szacun za ilość wykonywanej w roku pracy. Przykład ze Spidera Bagley, Catwoman Balent, Austen War Machine, czy spoza wielkiej dwójki Larsen i Sim.

Offline cinemaman

« Odpowiedź #1445 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 21:36:14 »
Właśnie przeglądałem rysunki stworzone przez Buscemę w Spidermanie i naprawdę widziałem gorsze. Kwestia gustu. Ale ja biorę na 100%

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #1446 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 21:41:53 »

A nie cztery? Spectacular, Amazing, Spiderman i Web of? :)

Przez ułamek nawet 5, tak pokazywał nawet Wizard. Kończył się Web of, a miesiąc wcześniej ruszył Untold Tales of Spider-Man.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #1447 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 21:46:43 »
Jako dzieciak czytałem te numery Pająka i oczy mi krwawiły. Do tej pory pamiętam numer z Coroną jako najbrzydszy komiks mojego dzieciństwa.

Też czytałem je jako dzieciak i też mi oczy krwawiły, ale po latach bardzo doceniłem Busceme. Choć głównie za historie z Spectacular, z tamtego okresu, jakoś wcześniejszy, a zwłaszcza późniejszy Buscema już tak mi nie podchodził. Nie wiem czy faktycznie w tych zeszytach jego kreska wychodziła najlepiej, czy jakoś podświadomie lepiej je odbierałem przez świetne scenariusze, które w nich ilustrował.
« Ostatnia zmiana: Cz, 31 Grudzień 2020, 21:49:50 wysłana przez ramirez82 »

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #1448 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 22:21:09 »
A ja sobie niedawno odświeżałem SM z TM-Semic DeMatteisa i Buscemy i rysunki proste, ale świetnie skomponowane a scenariusze to jedne z najlepszych Pająków. Wydanie od Muchy biorę bez dwóch zdań.
Batman returns
his books to the library

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #1449 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 22:41:45 »
Może Mucha chce tym Spider-manem trafić do pokolenia TM-Semica.

Przeczytałem I tom Ery Apocalypse i czytało mi się to 10 razy lepiej niż X-menów Bendisa w ramach Marvel Now.

Kto wie, czy ten Pająk nie będzie miał podobnego ładunku emocjonalnego dla mnie. Nie będzie On klonem Starka tylko bohaterem, którego zapamiętałem z dzieciństwa.

Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Marvelek

« Odpowiedź #1450 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 22:54:32 »
Pająk od DeMatteisa to spełnienie moich marzeń. Bez wątpienia ta zapowiedź wraz z zapowiedzią epiców od Egmontu to bomba roku. Rok 2021 to rok Spider-Mana. Mam nadzieję, że to oznacza początek dobrych lat dla tej postaci. Super wiadomość na koniec roku :)

« Odpowiedź #1451 dnia: Pt, 01 Styczeń 2021, 17:25:16 »
  Na początku ryczałem jak dziecko (którym byłem) jak skończył się McFarlane i zaczęli dawać Larsena i Buscemę. Do Larsena przyzwyczaiłem się po dłuższym czasie, ale do Buscemy przekonałem się bardzo szybko nikt tak jak on nie potrafił rysować szurniętych Osbornów. No i scenariusze DeMatteisa, on wtedy swoim Spider-Manem celował trochę w klimaty Batmana i to tego Batmana w najwyższej formie więc dobrze się to czytało. Rok dopiero się zaczyna a tu tak świetna wiadomość!!!

MaLeKrSkr

• Gość
« Odpowiedź #1452 dnia: Pt, 01 Styczeń 2021, 17:33:12 »
Witam :-)

Wszyscy cieszą się na Pajączka od DeMatteisa (ja także), ale mam pewne obawy co do wydania.

Osobiście chciałbym, żeby to był cały run w takich wydaniach jak "X-Men" od Muszki, ale boję się, że dostaniemy tylko to wydanie:

https://www.marvel.com/comics/collection/1313/spider-man_son_of_the_goblin_trade_paperback

To chyba jedyne wydanie zbiorcze w którym wydano zeszyt #200 z tego co widzę. Fakt, że Mucha pokazała już, że mogą bawić się we własne składaki, ale tak jakoś nie daje mi spokoju ten właśnie album.

Jeżeli faktycznie tak by było to szkoda. osobiście liczę na cały run DeMatteisa, a nawet więcej, na całego Spectalulara, ale to chyba niemożliwe. Jednak cała pierwsza seria to "tylko" 263 zeszyty, więc w takich grubasach po około 12-15 zeszytów jest to jak najbardziej możliwe i całość zamknęłaby się w około 20 tomach. Patrząc na to ile Mucha wydała już X-Menów to tym bardziej wydaje się to realne (razem z "Erą Apokalipsa" będzie ich 15).

No ale pewnie dostaniemy tylko wspomniany run, albo właśnie ten jeden tom. Chociaż nie powiem, cały "Spectacular" to by było coś :-)   

JanT

• Gość
« Odpowiedź #1453 dnia: Pt, 01 Styczeń 2021, 17:39:43 »
Może nie cały Spectacular ale jeszcze jakieś tomy byłyby przyjemne. Np wcześniejsze 45 zeszytów z rysunkami Sala Buscemy w dwóch tomach :)

« Odpowiedź #1454 dnia: Pt, 01 Styczeń 2021, 17:40:20 »
Taki cienias na sto parę stron? Nie sądzę.