Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 594460 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline amsterdream

Odp: Kurc
« Odpowiedź #135 dnia: Pn, 26 Sierpień 2019, 12:16:24 »
Nie kupuję tego, rysunki fantastyczne ale to był chyba jedyny tytuł z Komiksu Fantastyki, który mi się nie podobał.

Ja Storma znam tylko ze Świata Komiksu i też zupełnie mnie do siebie nie przekonał.

Ostatniego Bernarda Prince'a zasugerowali za to na zimę w jednej z odpowiedzi na FB.

Jeszcze dwa integrale zostały:
https://www.bedetheque.com/BD-Bernard-Prince-INT3-Integrale-3-119393.html
https://www.bedetheque.com/BD-Bernard-Prince-en-espagnol-Tome-4-Integral-4-307550.html
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #136 dnia: Pn, 26 Sierpień 2019, 12:30:04 »
Przepraszam za wprowadzanie w błąd. Nie wiem skąd myśl, że mam na półce już trzy.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: Pn, 26 Sierpień 2019, 12:49:43 »
A Kurc coś wspominał o tym czwartym? Bo on wyszedł tylko po hiszpańsku.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: Pn, 26 Sierpień 2019, 12:59:23 »
No właśnie chyba nigdy nie było mowy o tym czwartym, przecież wydają edycję Le Lombard.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #139 dnia: Pn, 26 Sierpień 2019, 14:06:51 »
Jakby się postarali to mogliby wydać. Szata graficzna wygląda tak samo:

Ale znając życie i polskie realia zostaniemy z kolejną niedokończoną serią.

Offline Mruk

« Odpowiedź #140 dnia: Śr, 28 Sierpień 2019, 15:27:16 »
Ale znając życie i polskie realia zostaniemy z kolejną niedokończoną serią.

A bądź łaskaw proszę uzasadnić swoją tezę podając jakieś przykłady gdzie polski wydawca przerwał wydawanie jakiejś serii integrali tylko dlatego, że wydawca oryginalny nie wydał integrala?

Bo ja kojarzę przykłady odwrotnych przypadków - wydawca oryginalny nie zrobił integrala, a polski tak. Ale bardzo jestem ciekaw przypadków potwierdzających twoją tezę.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #141 dnia: Śr, 28 Sierpień 2019, 15:38:22 »
Nawet jeśli, to nie jest jakiś jeden długi story arc. Thorgal wychodzi już 500 lat i jakoś i nikt nie lamentuje (a jest on bardziej ciągłą historią niż Bernard czy Orient).

Offline amsterdream

« Odpowiedź #142 dnia: Śr, 28 Sierpień 2019, 16:00:07 »
A bądź łaskaw proszę uzasadnić swoją tezę podając jakieś przykłady gdzie polski wydawca przerwał wydawanie jakiejś serii integrali tylko dlatego, że wydawca oryginalny nie wydał integrala?

Nie wiem jak intergrali, ale serii mamy multum przerwane. Chociażby trzymając się samego Hermanna to Comanche.

Offline Mruk

« Odpowiedź #143 dnia: Śr, 28 Sierpień 2019, 23:29:35 »
Nie wiem jak intergrali, ale serii mamy multum przerwane. Chociażby trzymając się samego Hermanna to Comanche.

Ale ja zupełnie nie pytałem o przerwane serie.

Pytałem o wydawane w Polsce serie integrali, które zostały przerwane tylko dlatego, że zagraniczny wydawca wydał pojedyncze albumy, ale nie wydał integrala.

Bo właśnie taką tezę postawiłeś w swoim poście, opierając się na znajomości życia i polskich realiów...

Offline amsterdream

« Odpowiedź #144 dnia: Cz, 29 Sierpień 2019, 01:53:14 »
A ja nie pisałem o przerwanych integralach tylko o przerwanych seriach. Tak czy inaczej hiszpański wydawca jednak wydał czwartego integrala. Więc jak widać można, tylko trzeba chcieć. A jak z jakichś powodów licencyjnych nie da się u nas wydać czwartego tomu zbiorczego to niech wydadzą w pojedynczych w podobnej szacie graficznej. Czekamy więc na ruch Kurca.
« Ostatnia zmiana: Cz, 29 Sierpień 2019, 02:12:31 wysłana przez amsterdream »

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #145 dnia: So, 31 Sierpień 2019, 13:45:24 »
Fajnie, że będzie nowy Storm. Kupuję go tylko dla tej realistycznej kreski. Fabularnie nie porywa. Gdyby mieli zawiesić wydawanie tej serii nie byłbym ani zmartwiony, ani obrażony na wydawcę.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline roble

« Odpowiedź #146 dnia: So, 31 Sierpień 2019, 21:29:23 »
up -1

Offline KubciO

« Odpowiedź #147 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2019, 23:03:38 »

Offline Gazza

« Odpowiedź #148 dnia: Cz, 12 Wrzesień 2019, 09:13:33 »
No wreszcie!!!!!! :))
Już się bałem, że porzucili serię...

Offline Death

« Odpowiedź #149 dnia: Cz, 12 Wrzesień 2019, 12:44:44 »
Nie było takiej opcji. Druuna sprzedaje się na tyle dobrze, że nawet musieli zrobić dodruk pierwszego tomu.