Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 594472 razy)

Offline Czeczot

Odp: Kurc
« Odpowiedź #2370 dnia: Nd, 17 Listopad 2024, 23:13:05 »
A nie zauważyłeś są ziomki którzy się wstydzą przyznać że cokolwiek erotyczego im się podoba? I czują przymus by wykpić toto? Zwykle zaraz po okresie dojrzewania, potem z tego wyrastają.

Ja zauważyłem taka dziwna zbieżność. Czym więcej golizny w komiksie tym niej treści. Pewnie są jakieś wyjątki ale jest ich mało. I to kompletnie nie mam nic z tym wspólnego czy CI się komiks podoba czy nie.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2371 dnia: Pn, 18 Listopad 2024, 11:27:43 »
Też podejmę próbę skondensowania założeń fabularnych cyklu Druuna:
"Mam nadzieję, że nie uciekam zbyt szybko". :D

Offline kostuch

« Odpowiedź #2372 dnia: Śr, 20 Listopad 2024, 17:18:18 »

Przy calej sympatii dla wydawnictwa za kontent wydawniczy jednoczesnie nagana za to ze z powodu ekoodklejki ktos inny musi wykonywac nie nalezaca do niego robote ( w tym wypadku gildia) i foliowac te komiksy i zuzywac pewnie ze 3 razy tyle tego stretchu niz zostalo by uzyte pewnie w oryginalnym procesie

Offline Frank_C

« Odpowiedź #2373 dnia: Śr, 20 Listopad 2024, 18:44:39 »
Wie ktoś czy Kurc wydawać będzie jeszcze Imperium Trigonu. Bo z tego co kojarzę to miały być 4 tomy a wydali 2. Czy może sprzedaż była tak zła, że porzucili serię?

Online michał81

« Odpowiedź #2374 dnia: Śr, 20 Listopad 2024, 19:08:17 »
Kurc na Łódzkich Targach Książki 23.11 na Dworcu Fabrycznym

Offline Blind

« Odpowiedź #2375 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 13:39:00 »
"Mechanika Nieba" zachwyciła mnie swoją warstwą wizualną, więc postanowiłem sięgnąć po ten tytuł z katalogu @wydawnictwokurc

Autorem komiksu jest Merwan Chabane, którego rysunki na naszym rynku mogliśmy już dobrze poznać. Współtworzył takie serie jak: "Za Imperium" lub "Złoto i krew". Tym razem jednak postanowił stworzyć cały komiks samodzielnie. Jako punkt wyjścia do swojej historii wybrał wizję postapokaliptycznej przyszłości, w której jednak nie zostały po nas jedynie zgliszcza i wszechobecna śmierć. Zamiast tego kreuje on powojenny obraz, w którym cykl życia zaczyna się na nowo. Zarówno ten dotykający natury, jak i ludzkości. Zaowocowało to absolutnie przepięknymi pejzażami, gdzie natura wypiera miejski beton, a zgliszcza ustępują miejsca faunie oraz florze. Dodajmy do tego przepiękne pastelowe barwy, przeważające ciepłe tony oraz cudowne malowane pędzlem kadry. Ten komiks zjada się oczami! Scenariusz naturalnie przywodzi na myśl "Igrzyska Śmierci". Jednak tu zamiast śmierci dostajemy... grę w zbijaka! Tak, nic Wam się nie przewidziało! O losach ludzkości w tym świecie decyduje klasyczna przedszkolna zabawa. Jednak jej oczywista odmiana, szybko ustępuje miejsca ciekawszym wariantom. Nie będę psuć Wam zabawy i sami odkryjcie jak one wyglądają. 

Podsumowując. Dostaliśmy przepięknie narysowany i angażujący scenariuszowo wstęp do tego świata. Pod płaszczykiem infatylnej opowieści skrywa się historia rasizmu, miłości oraz niezrozumienia. Historia jest dla każdego. Zarówno dzieci, jak i dorośli odnajdą tu ogrom frajdy. Jest zabawnie, bywa dramatycznie, a wszystko nie pozwala odciągnąć się od lektury. Od razu lubimy naszych głównych bohaterów i im kibicujemy. Nie mogę się doczekać powrotu do tego świata. Chcę poznać dalsze losy Panu! 

MOJA OCENA 9️⃣/🔟
Piszę recenzje komiksów na INSTAGRAMIE

https://instagram.com/marcin.blind?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2376 dnia: Pn, 09 Grudzień 2024, 15:36:26 »
Wie ktoś z ilu tomów będzie się składac Vasco?

Offline Dracos

« Odpowiedź #2377 dnia: Pn, 09 Grudzień 2024, 15:53:35 »

Offline LukCook

« Odpowiedź #2378 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 09:22:36 »
Wstępny projekt okładki "Kuchni ogrów" z niesamowitymi rysunkami Andreae ("Azymut").  Komiks wydamy w przyszłym roku, tymczasem informujemy, iż jest nominowany do nagrody na festiwalu komiksu w Angouleme.

Offline starcek

« Odpowiedź #2379 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 09:28:44 »
Strach kupować komiksy od Kurca z tekstem.

https://zapodaj.net/plik-JGFjZBuZwo
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Takesh

« Odpowiedź #2380 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 09:41:48 »
Dwie literki brakują. To wszystko w tym.tomie, czy coś jeszcze?

Offline starcek

« Odpowiedź #2381 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 10:31:33 »
Dwie literki brakują. To wszystko w tym.tomie, czy coś jeszcze?

Przypatrz się lepiej.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Pinto

« Odpowiedź #2382 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 12:15:25 »
No i e zamiast ę.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2383 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 13:01:57 »
Miniaturki samochodowe w PL to były resoraki a nie "autka" i to jest błąd istotniejszy niż te zjedzone literki czy ogonki (chyba że to jest celowym, uzasadnionym zabiegiem, komiksu nie czytałem).

Offline starcek

« Odpowiedź #2384 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 14:04:07 »

To akurat może być celowe - autka, a nie resoraki, ale w dwóch innych miejscach przy tlumaczeniu coś mi zazgrzytało.

Skoro ogonki i literki nie mają znaczenia - tak samo nie ma dla Ciebie znaczenia, czy robisz łaskę, czy laskę? Dla kolegi pytam.
  ;D