Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 594272 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: Kurc
« Odpowiedź #2190 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 12:03:50 »
Uwielbiam tego rysownika.

Offline 79ers

« Odpowiedź #2191 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 19:47:00 »
czekali aż kupię Sercożercę  ;D

Online Leyek

« Odpowiedź #2192 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 22:44:24 »
Jakby ktoś się jeszcze wahał czy warto wziąć Oko Horusa ze strony wydawcy Kurca z całostronicowym wrysem Rafała Spórny, to autor udostępnił pierwszą partię przykładowych wrysów jakie zrobił w tym komiksie.

https://kurc.com.pl/produkt/oko-horusa-plus-wrys-autora/

Offline parsom

« Odpowiedź #2193 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 22:52:03 »
Fajne, mógłby robić na osobnej kartce, na ścianę bym se dał...

Online Leyek

« Odpowiedź #2194 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 22:59:58 »
Zawsze można delikatnie nożykiem od tapet wyciąć ;)

I jeszcze recenzja z najnowszej Polityki:

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #2195 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 19:48:16 »
Albo patent z skanowaniem i powieszeniem wydruku :D

Offline Death

« Odpowiedź #2196 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 11:34:29 »

Kurde, to oprócz rysunków wspaniałego Andreae (Azymut, Bractwo kraba, Mechaniczna ziemia, Sercożerca) ma też scenariusz Fabiena Vehlmanna (Piękna ciemność, Wyspa 100 000 grobów, Ian). A wróbelki ćwierkają, że to bardzo dobry komiks jest. :)

Swoją drogą... skoro Kurc wydaje Vehlmanna i wydaje Jasona, to może by tak połączyć te moce i w końcu wydać w Polsce ten wspaniały komiks:

Mój ulubiony komiks Jasona.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2197 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 16:50:13 »
  Gdy obiecuje się klientowi grafikę z podpisem, tak to powinno wyglądać.

Brawo panie Kurc, brawo panie Szyszko, szacunek dla odbiorcy przede wszystkim.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2198 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 16:58:11 »
Akurat ta grafika jest IMO słaba, dużo lepszym przykładem byłaby grafika z podpisem z rapsodii węgierskiej.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2199 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 18:02:08 »
   Według mnie jest całkiem w porządku, format komiksu raczej nie pozwalał na nic większego no i jest podpis a nie parafka a to już dużo  :)
A sam komiks... Nostalgia w tym przypadku u mnie nie miała nic do rzeczy bo czytałem po raz pierwszy i całość oceniam na takie naciągane 5/10. Czyta się szybko, dziurawa, naiwna i uproszczona fabula z bardzo skrótowym początkiem i szybkim, niesatysfakcjonującym końcem. Może w tamtych latach to było coś wow, dzisiaj to jest tylko meh. Plan na komiks był niezły, ale nieznany scenarzysta przeszarżował i nie dostosował swojej wizji do ilości stron. Generalnie dziwne że nikt nie wie kto napisał scenariusz i nikt nie chce się do niego przyznać.

Offline Midar

« Odpowiedź #2200 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 10:36:35 »
Hurra! Nareszcie coś dla mnie. Tylko mam nadzieję, że poprawią tłumaczenie i zastosują korektę😀.

Już niedługo, pod koniec października.
Vasco księga 8. Pierwszy tom z nowym rysownikiem (Frederic Toublanc), ale do scenariuszy twórcy postaci, Gilles'a Chaillet.

« Ostatnia zmiana: Pt, 04 Październik 2024, 10:39:34 wysłana przez Midar »

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2201 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 11:14:08 »
Może chciał krzyknąć Odynie!  ;)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Dracos

« Odpowiedź #2202 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 11:22:28 »
Hurra! Nareszcie coś dla mnie. Tylko mam nadzieję, że poprawią tłumaczenie i zastosują korektę😀.

I powoli zbliżają się do końca jeszcze oprócz tego tylko dwa integrale. Duży projekt i duży szacunek dla Kurca.

A tak przy okazji ktoś coś wie co się dzieje na froncie ze Stormem?

Offline starcek

« Odpowiedź #2203 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 11:24:13 »
   Według mnie jest całkiem w porządku, format komiksu raczej nie pozwalał na nic większego no i jest podpis a nie parafka a to już dużo  :)
A sam komiks... Nostalgia w tym przypadku u mnie nie miała nic do rzeczy bo czytałem po raz pierwszy i całość oceniam na takie naciągane 5/10. Czyta się szybko, dziurawa, naiwna i uproszczona fabula z bardzo skrótowym początkiem i szybkim, niesatysfakcjonującym końcem. Może w tamtych latach to było coś wow, dzisiaj to jest tylko meh. Plan na komiks był niezły, ale nieznany scenarzysta przeszarżował i nie dostosował swojej wizji do ilości stron. Generalnie dziwne że nikt nie wie kto napisał scenariusz i nikt nie chce się do niego przyznać.

Redaktorzy się przynajmniej tam ujawnili? Bo akurat ten obrazek pokazuje, że w PRL-u też były problemy z poprawnością językową w komiksach.   ;)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Saruman

« Odpowiedź #2204 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 16:14:47 »
Jest taka stara francuska gra mmorpg Dofus (był chyba też serial) i występuje tam rasa/klasa postaci Ecaflip. Zawsze mi się przypomina, jak widzę komiksy Jasona:

« Ostatnia zmiana: Pt, 04 Październik 2024, 16:16:56 wysłana przez saruman »