Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 594109 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: Kurc
« Odpowiedź #2145 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 18:57:57 »
Chociaż zmiana na ch*jową tego nie tłumaczy.
O to, to, właśnie to. :)

Offline parsom

« Odpowiedź #2146 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 18:59:28 »
Zważywszy na to, że cały mój afekt wobec tego komiksu bazował na wspomnieniu obudzonym starymi okładkami, to z taką okładką pier..., nie biorę.

Offline komiks

« Odpowiedź #2147 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 19:05:28 »
Mogli to zremasterować i nikt by złego słowa nie powiedział, wręcz pewnie dużo osób by się ucieszyło.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Deg

« Odpowiedź #2148 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 21:02:15 »
Ja się cieszę ze wznowienia, to mój ulubiony komiks z serii zeszytów SF.  Niestety, przez okładkę znów czuję się potraktowany zasadą: "ciemny lud i tak to kupi" :(

Podejrzewam, że gdyby ogłosić na FB konkurs na projekt czcionki do okładki, to kosztem gratisowego egzemplarza Kurc uzyskałby dużo lepszy efekt.
This is my truth, tell me yours.

Offline greg0

« Odpowiedź #2149 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 21:10:02 »
Kolejny przykład, że komiksem zajmują się w Polsce przypadkowi ludzie.
Ja jeszcze nie doszedłem do siebie po "Vahanarze!" od KG.
Ważne żeby narzekać...

Offline Pinto

« Odpowiedź #2150 dnia: Wt, 20 Sierpień 2024, 17:50:52 »
I zamierzają to wydać w formacie "Dr. Jekylla"... :o

Offline Cornelius

« Odpowiedź #2151 dnia: Wt, 20 Sierpień 2024, 22:43:13 »
Nie wszystko musi być przewymiarowane.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2152 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 01:27:50 »
Już we wrześniu kolejna książka z serii KOMIKSoTEKA.

Nie samym komiksem wydawca komiksów żyje.
Festiwal Komiksu W Łodzi
Premiera i spotkanie z autorami.

Online misiokles

« Odpowiedź #2153 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 11:58:58 »
Do-oh, kolejna publicystyka o komiksie z czasów komuny :(

Offline Brvk

« Odpowiedź #2154 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 13:51:44 »
Do-oh, kolejna publicystyka o komiksie z czasów komuny :(
Mam nadzieję, że biblioteczka książkowa Kurca się będzie rozwijać i obejmie późniejsze lata, bo teraz można pomyśleć, że ktoś tam uważa czas PRL za złote czasy polskiego komiksowa.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2155 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 15:32:37 »
Zawsze można napisać własną książkę o współczesnym komiksie - droga wolna. Podejrzewam (a właściwie jestem pewien) że Kurc by wydał taką książkę z pocałowaniem ręki.

Małe wyjaśnienie dla "marudnych":
 - ludzie się specjalizują w konkretnych epokach, więc trudno wymagać od piłkarza by równie dobrze grał w golfa
 - komiksów w PRL wbrew wyobrażeniu była skończona (i wcale nie tak duża jak teraz) ilość. Jedynie co je wyróżniało były nakłady (chociaż nie do końca można w to wierzyć, skoro wypłacana premia (np. drukarzy) była uzależniona od nakładu, którego nikt nie kontrolował)
 - większość najbardziej znanych tytułów/autorów jest doskonale opisana w licznych publikacjach. Jasne są i zapomniane perełki ale te skutecznie wyłuskuje i opisuje niezmordowany Adam Rusek (swoją drogą gdzieś mi rzuciła jego odpowiedź że ma gotowych kilka tytułów, tylko że od napisania do wydania jest długa (i wyboista) droga)
 - dziadersi którzy wychowali się na komiksach w PRL mają teraz pieniądze i czas by to wszystko kupować/czytać/wspominać - młodsi jak widać po komentarzach mają na to wywalone, więc nie są targetem. A jak są, to trudnym i nieprzewidywalnym
 - po PRL rocznie wychodziło komiksów więcej niż w PRL przez dekadę. Nie da się napisać o np. dekadzie bez stworzenia cegły i to i tak nie obejmującej wszystkich tytułów

Offline Konrad

« Odpowiedź #2156 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 18:27:40 »
Kurc wrzucił już na stronę szczegóły wydania Oka Horusa Rafała Spórny
140 zł - 152 strony - 210x297 mm - twarda oprawa - papier offsetowy
https://kurc.com.pl/produkt/oko-horusa/

W niedalekiej przyszłości w Dallas ludzie umierają podczas snu. Oczy ofiar są zakrwawione a tęczówki i źrenice całkowicie zanikają. Co wspólnego z tym ma lekarz William Richtings a szczególnie jego psychodeliczne podróże po spożyciu DMT i pojawiające się w wizjach świetliste istoty? Czy Malcolm Masterson, właściciel firmy farmaceutycznej, ma rację twierdząc, że w snach mieszkańcy Dallas są atakowani przez obcą cywilizację? Czy szczepionka będzie skutecznym ratunkiem?

Oko Horusa to najnowszy komiks Rafała Spórny, autora rewelacyjnego Alchenitu. Oryginalna wizja i waga podejmowanego tematu wyróżnia twórczość Spórny. Autentyczna walka toczy się poza, a może ponad świadomością. Która rzeczywistość jest prawdziwa? Jak wygrać konflikt, gdy realność wymyka się, a umysł odmawia akceptacji otoczenia?

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2157 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 21:49:31 »
Wydawnictwo Pozaziemscy bogowie i kosmiczni detektywi będzie miało dwie wersje: standardową czarno-białą na miekko i 'nabogato': kolorową na twardo.

To nie wszytko, ponieważ udało nam się namówić Wydawcę (nawet bardzo nie trzeba było go namawiać) na wersję kolorową. Ostatecznie zapadła decyzja, że wersja kolorowa  będzie miała także twardą okładkę.
Podziękowania dla Pań Paulina Kędziora i Patrycji Polch-Lizukow za zgodę na wykorzystanie motywu Killerów.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2158 dnia: Pn, 26 Sierpień 2024, 15:49:46 »
Na stronie Kurca, pojawiła się Czerwona Maska księga 2: https://kurc.com.pl/produkt/czerwona-maska-ksiega-2/

144str.,  cena okładkowa: 120zł.

Online Alienus66

« Odpowiedź #2159 dnia: Pn, 26 Sierpień 2024, 16:00:19 »
Czerwona Maska ile ma mieć docelowo tomów wie ktoś?