Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 597033 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kubisz

Odp: Kurc
« Odpowiedź #1695 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 07:28:44 »
Dobre to "Imperium Triganu"?
Nie bardzo.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1696 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 08:28:21 »
Czy ktoś z posiadaczy Najemnika 9 mógłby potwierdzić, czy z jego egzemplarzem wszystko ok?

U mnie mega fakap, który zaczyna się od 18 strony, która nie istnieje, a potem już sieczka. Strony nie po kolei, część zdublowana, części brak.
Patrząc na mój egzemplarz to nie tylko kwestia pomylonej kolejnosci szycia, bo np na odwrocie strony 17 jest wdrukowana strona 34 więc trochę grubsza sprawa, ale nadal nie wiem na ilu egzemplarzach.

Nie wiem czy od razu uderzać po wymianę, czy to jakaś większa sprawa i będzie ogólny recall.

« Ostatnia zmiana: Wt, 09 Maj 2023, 08:40:58 wysłana przez Bender »

Offline vision2001

« Odpowiedź #1697 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 10:03:58 »
Kurc na FB już zapowiedział z detalami pierwszy tom Ratmana.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1698 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 13:55:10 »
Dobre to "Imperium Triganu"?

Nie czytałem, ale zobacz sobie przykładowe strony w których widać jak scenarzysta w ramkach opisuje to co znajduje się na kadrach, jak Ci to odpowiada to baw się dobrze  :)
Graficznie oczywiście jest w pytę ale mi już wystarczy Storm z tego typu narracją .

Offline deFranco

« Odpowiedź #1699 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 15:01:51 »
Ja swego czasu nabyłem pierwszy tom, licząc właśnie na poziom pierwszych Stormów.
Zaraz po przeczytaniu, tomik wylądował na OLX.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline mack3

« Odpowiedź #1700 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 16:11:08 »
Cena okładkowa 150,00 pln.
http://www.incal.com.pl/rozkwit-i-upadek-imperium-triganu-ksiega-2.html
Trzeba przyznać, że przykładowe plansze wyglądają jeszcze bardziej wypaśnie niż w tomie 1...

Osobiście pewnie zaryzykuję, kupię 2 tomy i spróbuję dopasować się do konwencji narratora. Zobaczymy jak to wyjdzie.

A nawiasem pisząc - będzie, że się czepiam, ale co mi tam - czy tylko ja uważam, że ta, swoją drogą bardzo fajna okładka, jeszcze by sporo zyskała, gdyby wydawca zdecydował się nie umieszczać tam swojego, średnio pasującego mówiąc łagodnie, logo (jak nie robi tego choćby Studio Lain w swoich komiksach). Lub gdyby chociaż znacznie je zmniejszył.
« Ostatnia zmiana: Wt, 09 Maj 2023, 16:12:56 wysłana przez mack3 »

Offline Lipa

« Odpowiedź #1701 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 16:28:01 »
Buddy Longway 3 - też dostaliście egzemplarz bez folii?

Offline badday

« Odpowiedź #1702 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 16:32:21 »
Tez.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1703 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 16:33:56 »
A mi się Trigan podoba. Dobra pulpa. Nie trzeba przeczytać całości na jeden raz, tylko dawkować sobie poszczególne opowiadania.

Tak jest z wieloma starszymi komiksami, że jest dużo tekstu, który często odnosi się do tego, co widnieje na obrazkach. Albo się to traktuje jako pewnego rodzaju znak czasu i potrafi zaakceptować, albo faktycznie należy sięgać po bardziej współczesną narrację. Ja osobiście świetnie się przy komiksie bawiłem - no i tu dodatkowo zdecydowanie jest na co popatrzeć. Tom 2 sto pro na liście zakupów.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1704 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 17:26:29 »
Czy ktoś z posiadaczy Najemnika 9 mógłby potwierdzić, czy z jego egzemplarzem wszystko ok?

U mnie mega fakap, który zaczyna się od 18 strony, która nie istnieje, a potem już sieczka. Strony nie po kolei, część zdublowana, części brak.

W moim egzemplarzu wszystko jest w porządku.

Offline Midar

« Odpowiedź #1705 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 17:39:30 »
A mi się Trigan podoba. Dobra pulpa. Nie trzeba przeczytać całości na jeden raz, tylko dawkować sobie poszczególne opowiadania.
Mi też się podoba, nawet bardzo. Tak, jak piszesz trzeba dawkować. Na ten drugi tom bardzo czekam i mam nadzieję, że Kurc wyda wszystkie cztery.

Offline Death

« Odpowiedź #1706 dnia: Wt, 09 Maj 2023, 17:54:51 »
Tak, dodatkowo był cały uwalony jakby leżał w tartaku i musiałem wycierać mokrą chusteczką. Ale jest cacy. :D

Offline cvahoo

« Odpowiedź #1707 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 17:09:54 »

Patrząc na mój egzemplarz to nie tylko kwestia pomylonej kolejnosci szycia, bo np na odwrocie strony 17 jest wdrukowana strona 34 więc trochę grubsza sprawa, ale nadal nie wiem na ilu egzemplarzach.

Nie wiem czy od razu uderzać po wymianę, czy to jakaś większa sprawa i będzie ogólny recall.

Mam egzemplarz z dokładnie takimi samymi problemami. To nie jest więc osobny przypadek. Po kontakcie telefonicznym wydawnictwo poleciło mi złożyć reklamację u sprzedawcy.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1708 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 20:23:16 »
Dzięki.  Mi też.  Nie wysilajac się nawet na jakieś "Przepraszamy za kłopot" ;)

"Błąd drukarski. Proszę wymienić egzemplarz w miejscu zakupu."

Do wątku niepopularnych opinii dodam, Polacy nie umoim w rysunek i customer service ;)

« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Maj 2023, 20:25:14 wysłana przez Bender »

Offline starcek

« Odpowiedź #1709 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 21:55:20 »
I nie umiejom swojego języka. Ilość literówek, zwłaszcza u Kurca - o zgrozo, również w książkach - stawia ich wysoko na podium w tej kategorii. A nie, wróć... Przecież jest dobrze, bo wydają i wydają.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.