Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 596544 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warpath

Odp: Kurc
« Odpowiedź #1620 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 17:00:16 »
Może dla Ciebie nie szkoda. Każdy ma swoją opinię. Dla mnie - i idę o zakład nie tylko - szkoda. Mogło być świetnie, a zapowiada się okey. Za przywrócenie brawo - i tylko za to. Niewykorzystany potencjał.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1621 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 17:00:36 »
Masz te z pierwszego tomu?

Dwie z nich wyszły tylko w miękkiej.

Niemniej, pełna zgoda. Ważne, że jest.

Offline szybkilester

« Odpowiedź #1622 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 20:12:22 »
Na miękko czy na twardo: jajka smakują właściwie tak samo :P Cieszy mnie fakt powrotu Jasona do polskich księgarń i tylko to się liczy, a malkontenctwo jest domeną wiecznie niezadowolonych, choć może powinienem napisać: użytkowników tego forum, bo o "specach" krążą legendy w rodzimym komiksowie i sam zaglądam tutaj głównie w celu poprawy humoru ;)

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1623 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 20:34:39 »
bo o "specach" krążą legendy w rodzimym komiksowie

Offline Warpath

« Odpowiedź #1624 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 20:46:26 »
W ramach jasności - nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że wyrażenie preferencji odnośnie wersji okładki jest przejawem malkontenctwa. Per definicja malkontent to osoba stale niezadowolona, we wszystkim doszukująca się ujemnych stron. Nijak to się ma do powyższej dyskusji. Gdzie tu wiecznie niezadowoleni? Gdzie torpedowanie każdego elementu zapowiedzi? Nie można mieć odmiennego zdania, bo inaczej automatycznie zostaje się malkontentem?

Offline PJP

« Odpowiedź #1625 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 20:52:48 »
Myślę, że to trochę dość nerwowa reakcja na użytkowników tutejszego forum ze strony tzw. niedzielnych kolekcjonerów i komiksiarzy bezproblemowych, takich co wszystko łykną i z zapałem będą bronić najgorszego dziadostwa, czy to scenariuszowego czy rysunkowego  8)

Offline szybkilester

« Odpowiedź #1626 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 21:18:00 »
Ha, ha: tak, rozgryzłeś mnie i moich znajomych bezbłędnie! Jestem "niedzielnym kolekcjonerem" od ponad półwiecza i "komiksiarzem bezproblemowym", choć wspomnianego zapału mi brakuje: może jak "szóstka z przodu" pyknie, to odnajdę go w sobie i wtedy niczym Rejtan będę bronić wspomnianego "dziadostwa"? :D

Offline PJP

« Odpowiedź #1627 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 21:34:18 »
Czyli nie jesteś bezproblemowym ;)

Offline szybkilester

« Odpowiedź #1628 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 21:44:09 »
Trudno, co zrobić... :P

Offline volker

« Odpowiedź #1629 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 22:40:06 »
Jak dla mnie miękka okładka, taniej i mniej miejsca na półce, ważne żeby format był czytelny.

Offline skil

« Odpowiedź #1630 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 23:47:21 »
Mam nadzieję, że przemyślą i jednak będzie HC.

A ja mam nadzieję, że nadejdą czasy kiedy skończą się tego typu dyskusje.

Te 3 wyżej?  To jeszcze jakaś inna konfiguracja niż Fantagraphics.

Chcąc wydawać integrale niewydanych wcześniej u nas komiksów Jasona jest to w sumie jedyne sensowne zestawienie. Potem zapewne przyjdzie czas na zbiorki w stylu FB, a dopiero na końcu zbiorcze wznowienie tego, co wydał Taurus. Pod warunkiem, że Jason tym razem się u nas przyjmie.
A poza tym uważam, że Rosja powinna być zniszczona.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1631 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 07:30:00 »
A ja mam nadzieję, że nadejdą czasy kiedy skończą się tego typu dyskusje.

Jak już dzielimy się nadziejami, to ja mam nadzieję że nadejdą czasy, gdzie każdy będzie mógł wypowiedzieć się na forum bez przyjmowania ataków, że powinien siedzieć cicho. Nic tu nie można napisać bo jest świętojebne oburzenie i awantura na 5 stron.

Offline szybkilester

« Odpowiedź #1632 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 10:44:03 »
Ależ tutaj przecież kwitnie radosna twórczość "krytyków" różnej maści i praktycznie w każdym wątku na forum można znaleźć narzekania, roszczeniowe postawy i swoisty "koncert życzeń", więc po co te nerwy? Awantury żadnej ani "uciszania" nie widzę, tym bardziej tych wydumanych "ataków", zatem policz do dziesięciu, jeśli może to w czymś pomóc, i po prostu ciesz się życiem, weekendem czy zapowiadanymi tytułami: jest tyle chujozy dookoła nas, że szkoda czasu i zdrowia na niepotrzebny stres... A Jason w każdej postaci wchodzi jak złoto, więc nic tylko michę cieszyć ;)

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1633 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 11:38:47 »
Nie znam Jasona, chcę poznać i chciałbym żeby wygrała jak najtańsza opcja przy zachowaniu edytorskiej jakości.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1634 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 11:47:12 »
Nie muszę liczyć do dziesięciu, bo zdenerwowany nie jestem. Po prostu stwierdzam fakt. Jeśli ktoś pisze, że ma nadzieję, że takie dyskusje nie będą miały miejsca - prezentuje opinię, że osoby, które jednak chcą wyrazić swoją opinię odnośnie danego tematu powinny siedzieć cicho. Plain and simple. Uważam, że forum jest dla wszystkich i każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie bądź preferencje. To co, już nie możemy pisać na temat, którą wersję okładki wolimy w danym wydaniu? Co następne? To może o cenach też już nie dyskutujmy, bo przecież ileż można? To może nie deliberujmy o planach wydawniczych, strategiach danych wydawnictw, jakości papieru czy analizie rynku komiksowego?